Ηλεία: Τέσσερις ηλικιωμένες θύματα «μαϊμού» τεχνικών της ΔΕΗ

Ηλεία: Τέσσερις ηλικιωμένες θύματα «μαϊμού» τεχνικών της ΔΕΗ

Πάνω από 7.500 ευρώ η λεία τους σε διάστημα δύο ετών - Ταυτοποιήθηκε απατεώνας τεχνικός και στην Ημαθία

dei_1
Τέσσερα περιστατικά απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην Ηλεία εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας, που ταυτοποίησαν έναν 38χρονο κάτοικο Δυτικής Αττικής ως έναν από τους δράστες. Το περίεργο είναι ότι τα περιστατικά συνέβησαν σε διάστημα δυο ετών, που σημαίνει πιθανότατα ότι η σπείρα έχει εξαπατήσει και άλλες γυναίκες.

Οι δράστες πήγαιναν στα σπίτια των θυμάτων και ισχυρίζονταν ότι έχουν εντοπίσει βλάβη που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά. Τους έλεγαν να βγάλουν από την πρίζα όλες τις ηλεκτρικές συσκευές και να βάλουν χρήματα και κοσμήματα μέσα σε μια μαξιλαροθήκη και να τα βγάλουν έξω από το σπίτι για να μην καταστραφούν. Έπειτα, τα άρπαζαν και εξαφανίζονταν.

Με τον τρόπο αυτό, άρπαξαν συνολικά 200 ευρώ και κοσμήματα από μια ηλικιωμένη στο χωριό Πλάτανος στις 7 Ιουνίου 2019 και 5.000 ευρώ από άλλες δυο στην κοινότητα Κάμενα στις 10 Σεπτεμβρίου 2019. Δυο χρόνια μετά, στις 28 και 29 Ιουνίου φέτος, απέσπασαν 1.500 ευρώ και κοσμήματα από μια ηλικιωμένη στο χωριό Βασιλάκι και 850 ευρώ από άλλη μια στην κοινότητα Ξηρόκαμπος.

Τα θύματα και των τεσσάρων περιπτώσεων αναγνώρισαν τον 38χρονο από φωτογραφίες σεσημασμένων και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας. Η προανάκριση συνεχίζεται για την αναγνώριση των συνεργών του και την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους.

«Μαϊμού» τεχνικός της ΔΕΗ έδρασε και στην Ημαθία

Ένας άλλος απατεώνας που προσποιήθηκε τον υπάλληλο της ΔΕΗ, κατάφερε να πείσει το πρωί της Δευτέρας μια ηλικιωμένη ότι το σπίτι της σε περιοχή της Ημαθίας κινδύνευε από πυρκαγιά και ότι έπρεπε να βγάλει έξω από αυτό ό,τι είχε αξία. Εκείνη έβγαλε 600 ευρώ, τα οποία ο δράστης άρπαξε και διέφυγε με όχημα στο οποίο τον περίμενε συνεργός του. Όμως, ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αλεξάνδρειας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Ειδήσεις σήμερα: 
ΣΥΡΙΖΑ για Χαρδαλιά: Τέσσερα ερωτήματα για τις αποκαλύψεις και ένα για Μητσοτάκη που τον καλύπτει

Συνάντηση Φον Ντερ Λάιεν - Αναστασιάδη: Στην Κομισιόν το θέμα δημιουργίας βάσης rescEU στην Κύπρο

Απολογία για νέα αδικήματα δίνει σήμερα ο Λιγνάδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης