Χανιά: Κρίσιμες ώρες για τον 16χρονο που χτύπησε στον αυχένα - «Μάλλον μιλάμε για τετραπληγία», λέει η μητέρα του

Χανιά: Κρίσιμες ώρες για τον 16χρονο που χτύπησε στον αυχένα - «Μάλλον μιλάμε για τετραπληγία», λέει η μητέρα του

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα καθώς το αγόρι έχει υποστεί σοβαρή κάκωση στην αυχενική μοίρα ενώ υπάρχει υποψία πως έχει επηρεαστεί ο νωτιαίος μυελός

falasarna
Στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε ο 16χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη ενώ έκανε βουτιά στα Φαλάσαρνα του Δήμου Κισσάμου.  

Ο νεαρός ήταν στα Χανιά για διακοπές μαζί με την οικογένεια του και την Κυριακή, έκανε βουτιές από την βραχώδη άκρη της μεγάλης παραλίας των Φαλασάρνων. Ωστόσο όταν επιχείρησε να κάνει μια βουτιά έκανε κοντά σε σημείο όπου τα νερά είναι σχετικά ρηχά και τραυματίστηκε.

«Βούτηξε από τα βράχια στην άμμο δεν έπεσε σε βράχια απλά βρήκε το κεφάλι του στην άμμο έφυγε το νερό προς τα πίσω οπότε έμεινε μικρό βάθος μικρός όγκος νερό. Ευτυχώς βρεθήκανε κάποιοι λουόμενοι τον βγάλανε ήρθαν οι ναυαγοσώστες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες τον ακινητοποίησαν ήρθε το ΕΚΑΒ πήγαμε Χανιά κάναμε αξονική μας στείλαν στο ΠΑΓΝΗ απευθείας. Τα παιδιά συνέχεια βουτάνε είναι η κακιά η ώρα», είπε η μητέρα του 16χρονου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccla9ywrsqkp-sf)

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες καθώς έχει υποστεί σοβαρή κάκωση στην αυχενική μοίρα ενώ υπάρχει υποψία πως έχει επηρεαστεί ο νωτιαίος μυελός.

«Μόλις τώρα μίλησα με τους γιατρούς είναι άσχημα τα πράγματα έχει γίνει ζημιά στο μυελό έχουν επηρεαστεί άλλα όργανα θα τον βάλουν τώρα χειρουργείο. Προς το παρόν έχει τραυματιστεί ο μυελός οπότε μιλάμε μάλλον για μια τετραπληγία», πρόσθεσε η μητέρα του νεαρού.

«Το καλό είναι πριν το χειρουργείο τα ζωτικά του όργανα λειτουργούσαν πολύ καλά και αυτό είναι σημαντικό. Υπάρχουν υποψίες για κάκωση νωτιαίου μυελού», δήλωσε από την πλευρά του ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γεώργιος Χαλκιαδάκης.

Πηγή: cretalive.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού ο 49χρονος «ArtFreak» - Μαζί του ο Αναγνωστόπουλος και ο βιτριολιστής της Μονής Πετράκη

ΕΚΠΑ: Λιγότερο μολυσματικοί οι εμβολιασμένοι κατά της Covid σε σχέση με τους ανεμβολίαστους

Φωτιά στη Χιόνα Αχαΐας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης