Καιρός: Ισχυρά μελτέμια από την Τετάρτη - Οι θερμοκρασίες σήμερα σε όλη τη χώρα - Βίντεο, φωτογραφίες του meteo

Καιρός: Ισχυρά μελτέμια από την Τετάρτη - Οι θερμοκρασίες σήμερα σε όλη τη χώρα - Βίντεο, φωτογραφίες του meteo

Λίγο επάνω από τις φυσιολογικές για την εποχή οι θερμοκρασίες την εβδομάδα που ξεκινά, έπειτα από έντεκα ημέρες αφόρητου καύσωνα  - Ισχυροί έως πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο θα επικρατήσουν από την Τετάρτη,  με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς

kairossimera-anemoi-kairos
Παρά το γεγονός ότι το «κύμα» καύσωνα έχει υποχωρήσει, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα και αυτή την εβδομάδα.

Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές, δεν θα απουσιάσει όμως και η απογευματινή αστάθεια και ιδιαίτερα από τα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας.

Χαρακτηριστικό της εβδομάδας οι ισχυροί άνεμοι (βοριάδες) από την Τετάρτη που αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Βίντεο καιρού:  Παρελθόν ο καύσωνας - Οι σημερινές θερμοκρασίες, ηλιοφάνεια και βροχές το απόγευμα


Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι αέριες μάζες που θα καλύπτουν την χώρα μας έως την Παρασκευή  θα είναι λίγο θερμότερες από τα  φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.


Στο χάρτη  παρουσιάζεται ενδεικτικά η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος 1500 μέτρων πάνω από το έδαφος, το μεσημέρι της Δευτέρας 05/07. Το ύψος αυτό  χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη τροπόσφαιρα. Όπως λοιπόν προκύπτει από τον Χάρτη 1, η θερμοκρασία των αερίων μαζών που θα καλύπτουν τη χώρα μας, θα είναι έως λίγο υψηλότερη της μέσης τιμής (περιοχές με πορτοκαλί σκίαση), φτάνοντας τοπικά τους 34-36 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά, τους 32-35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 31-34 βαθμούς Κελσίου στις νησιώτικές περιοχές.

kairossimera-kairoskausonas-kairos-ioulios

Από την Τετάρτη ισχυρά μελτέμια θα επικρατήσουν στο Αιγαίο με ένταση 6 με 7 μποφόρ διατηρώντας τη θερμοκρασία στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά σε καλά επίπεδα.

Κλείσιμο
Σήμερα Δευτέρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος.

kairossimera-kairos-thermokrasies-emy


Κάποια σύννεφα που θα αναπτυχθούν στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά , θα δώσουν εκεί τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Περισσότερες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Στα υπόλοιπα ασθενείς. Και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά μέχρι 33 βαθμούς.

36 βαθμοί στην Αθήνα

Ο καιρός στην Αθήνα θα είναι αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι απόγευμα και θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

kairosattiki


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μύκονος: Ο Μπαπέ, η Ψαρού on fire και τα μεταλλαγμένα τζιπ των 150.000 ευρώ

Προολυμπιακό, Τσεχία - Ελλάδα 97-72: Το όνειρο του Τόκιο έγινε... εφιάλτης - Δείτε βίντεο

Κλοπή στην πινακοθήκη: Το... βαθύ λαρύγγι που οδήγησε την ΕΛΑΣ στον «ελαιοχρωματιστή»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης