Ιωάννινα: Eξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Ιωάννινα: Eξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

astynomia_peripoliko
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διευκόλυνε την έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, μετά από αστυνομική επιχείρηση χθες το πρωί, στο πλαίσιο της οποίας έγιναν 3 συλλήψεις ενώ απετράπη η διακίνηση 17 παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μικρό φορτηγό, το οποίο οδηγούσε ένας 65χρονος, να κινείται με κατεύθυνση από τα Ιωάννινα προς Κακαβιά. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν να επιβαίνουν σε αυτό 8 μετανάστες χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, αποκαλύφθηκε η ύπαρξη κυκλώματος, τα μέλη του οποίου, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα αλλοδαπών μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Ως προς τη δομή και τους ρόλους των μελών του κυκλώματος, οι δύο κατηγορούμενοι από το Μπαγκλαντές φρόντιζαν για τον εντοπισμό αλλοδαπών που επιθυμούσαν να εξέλθουν από τη χώρα, εξασφαλίζοντάς τους κατάλυμα για την απόκρυψή τους στα σπίτια τους. Στη συνέχεια, ο 65χρονος φέρεται να είχε το ρόλο του «μεταφορέα» ως τα ελληνοαλβανικά σύνορα, από όπου δύο άλλοι συνεργοί τους, τους παραλάμβαναν και τους οδηγούσαν πεζή στο αλβανικό έδαφος.

Το αντίτιμο για κάθε μεταφερόμενο αλλοδαπό ανέρχονταν στο ποσό των 200 ευρώ, από τα οποία τα μισά καρπώνονταν ο «μεταφορέας».

Στο πλαίσιο των ερευνών στα σπίτια των κατηγορουμένων εντοπίστηκαν 9 μετανάστες, κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 12.380 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των 3 μελών του κυκλώματος, 4 κινητά τηλέφωνα καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των αλλοδαπών.

Κλείσιμο
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.




Ειδήσεις σήμερα

Στα 771 τα νέα κρούσματα - 186 οι διασωληνωμένοι, 10 θάνατοι

Νέα μέτρα: Απαραίτητο το τεστ και για τους πλήρως εμβολιασμένους αν δεν έχουν περάσει 14 μέρες από τη 2η δόση

Βρετανία - Μετάλλαξη Δέλτα: Διαφορετικός βαθμός προστασίας από το εμβόλιο, ανάλογα με την ηλικία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης