Αγρίνιο: Σήμερα απολογείται ο 49χρονος ιερέας που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία και βιασμό

Αγρίνιο: Σήμερα απολογείται ο 49χρονος ιερέας που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία και βιασμό

Αναμένονται και άλλες καταγγελίες, λεει η δικηγόρος των κοριτσιών - Δείτε βίντεο

ιερεας_αγρινιο
Στις 10 το πρωί θα απολογηθεί ο 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο, που βαρύνεται με τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης δυο ανήλικων κοριτσιών στα χρόνια της παιδικής τους αθωότητας.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Δημήτρης Νικάκης, κατέθεσε αίτημα ακύρωσης της προδικασίας για συγκεκριμένους λόγους και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αγρινίου πρόκειται να αποφανθεί αν ορθώς ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για το αδίκημα κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο ιερέας οδηγήθηκε χθες στην ανακρίτρια και έξω από το δικαστικό μέγαρο Αγρινίου τον υποδέχθηκαν με βρισιές και απειλές οι εξαγριωμένοι κάτοικοι που εμποδίστηκαν από ισχυρή αστυνομική δύναμη να τον πλησιάσουν.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του όπως αναφέρει στο protothema.gr η δικογραφία είναι κατασκευασμένη από τον πατέρα των κοριτσιών που «κυνηγά» τον ιερέα και πρώτο του ξάδελφο από το 2009, ενώ σημειώνει οτι αν ακυρωθεί η προδικασία τότε ο πελάτης του θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς να απολογηθεί.

«Φιλοδοξώ πως θα γίνει δεκτή η αίτηση διότι δεν υπάρχει αυτόφωρο αδίκημα. Μιλάμε για κατασκευασμένη δικογραφία καθ ολοκληρίαν ως προς την ουσία της, αλλά και ως προς την διαδικασία του αυτοφώρου. Δεν υπάρχει πορνογραφικό υλικό αυτό είναι μια εφεύρεση των προανακριτικών αρχών, με τις οποίες έχουμε συνέχεια. Οι κύριοι ή αγνοούν τις λέει η διάταξη περί κατοχής παιδικής πορνογραφίας ή βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και εξυπηρετούν σκοπιμότητες. Από το 2009 απασχολεί η υπόθεση με τα όσα είχε καταθέσει ο πατέρας των κοριτσιών κατά του ιερέας και της μητέρας τους. Έχουμε καταθέσει δικόγραφα, τα οποία έχουμε προσκομίσει με το απολογητικό μας υπόμνημα, πλην όμως δεν απολογηθήκαμε αν χρειαστεί θα γίνει χρήση του αύριο. Όλες οι δικαστικές αποφάσεις μεταξύ του ιδίου και της γυναίκας του, ενώ εκείνος υποστηρίζει πως ευθύνεται ο ιερέας για τον χωρισμό του, όλα τα δικαστήρια αποφάσισαν πως η ευθύνη είναι δική του. Δεν έλαβαν υπόψη, τους δικούς του ισχυρισμούς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο  Δημήτρης Νικάκης.

Στην ντουλάπα του ιερέα βρέθηκε κρυμμένη 19χρονη!

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι του 49χρονου ιερέα την περασμένη Πέμπτη αντίκρισαν έκπληκτοι ένα κορίτσι κρυμμένο στη... ντουλάπα!

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια 19χρονη η οποία φέρεται να είναι μεταξύ των νέων παιδιών τα οποία φιλοξενούνται στο σπίτι της οδού Ακτίου που είχε μετατρέψει σε κοινόβιο ο κληρικός, τον οποίο κατήγγειλε μια 27χρονη για βιασμό της ίδιας και σεξουαλική παρενόχληση της 22χρονης αδελφής της, όταν ήταν ακόμα ανήλικες.

Πάντως, στις ερωτήσεις των αστυνομικών η 19χρονη που έδειχνε ταραγμένη φέρεται ότι δεν κατήγγειλε κάτι εναντίον του ιερέα, αντίθετα μίλησε με καλά λόγια γι' αυτόν χωρίς να θελήσει να πει oτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, θα κληθεί να δώσει και επίσημη κατάθεση, ενώ στο σπίτι κατασχέθηκε έγγραφο υλικό που της ανήκει και εξετάζεται από τους αστυνομικούς.

Δικηγόρος κοριτσιών: «Μίλησαν γιατί γνωρίζουμε και για τα υπόλοιπα παιδιά που υπάρχουν»

Η δικηγόρος των δύο νεαρών γυναικών, Κατερίνα Κιτσάκη, ανέφερε πως «σαν έτοιμα από καιρό είναι τα κορίτσια να πέσουν στη μάχη. Τα κορίτσια που κατήγγειλαν τον ιερέα έχουν πίστη στον Θεό. Έχουν γαλουχηθεί με τον Λόγο του Θεού και τις αξίες του». Σημειώνει πως «μίλησαν γιατί γνωρίζουμε και για τα υπόλοιπα παιδιά που υπάρχουν, που υπήρχαν και εύχομαι να μην υπάρξουν άλλα».

Ανέφερε πως «σε περιβάλλον πλήρους χειραγώγησης, πλύσης εγκεφάλου και προσηλυτισμού από πρόσωπο ιδιαίτερης εμπιστοσύνης ζούσαν τα δύο κορίτσια». Τη διεργασία που έκαναν με τον εαυτό τους όλα αυτά τα χρόνια μετά από τα γεγονότα που έζησαν περιέγραψε ως εξής: «Τρόμος, φόβος, ντροπή και ενοχές τα συναισθήματα που ένιωθαν. Απόλυτα λογικό, ιδίως για τις ηλικίες των κοριτσιών».

Η δικηγόρος των κοριτσιών Κατερίνα Κιτσάκη υποστήριξε ότι αναμένονται και άλλες καταγγελίες για τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου ιερέα.

Δηλώσεις Κιτσάκη


Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Χθες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στο Αγρίνιο, βρέθηκαν αρκετοί πολίτες για να διαμαρτυρηθούν κατά του ιερέα που κατηγορείται για τον βιασμό δύο ανήλικων κοριτσιών το 2007. Η συγκέντρωση αλληλεγγύης στις μηνύτριες είχε κεντρικό σύνθημα: «Ο πατερούλης δεν σας αγαπούσε, σας βίαζε! Μη φοβάστε! Μιλήστε!».

αγρινιο_κοσμος


«Πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ ανοχής σε τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές, και να συμπαρασταθούμε στις γυναίκες αυτές που αποφάσισαν να μιλήσουν, να γιατρέψουν τα τραύματά τους και να σώσουν και άλλα παιδιά», έλεγαν οι συγκεντρωμένοι.

Υπόθεση ιερέα: Συγκέντρωση και δηλώσεις έξω από το δικαστικό μέγαρο Αγρινίου


Οι συγκεντρωμένοι είναι φίλοι, γνωστοί, συγγενείς και συμμαθητές των φερόμενων θυμάτων του ιερέα και ζητούσαν να μην υπάρξει  ανοχή στον βιασμό παιδιών!

Διαμαρτυρία ενάντια στον ιερέα που κατηγορείται για βιασμό και παιδική πορνογραφία στο Αγρίνιο



Με τη… βερμούδα και «καγκούρικο» αμάξι κυκλοφορούσε ο κατηγορούμενος παπάς

Σύμφωνα με το agrinionews.gr υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο ιερέας, ο οποίος κατηγορείται με βαρύτατα αδικήματα, κυκλοφορούσε σχεδόν πάντα με πολιτικά! Όταν, μάλιστα, έπιανε η ζέστη η ενδυματολογική του επιλογή ήταν η βερμούδα!

Χρησιμοποιούσε μια νεανική μηχανή για να πηγαίνει σε κοντινό στο Αγρίνιο χωριό όπου είχε τα σκυλιά του και γενικά η καθημερινότητά του μόνο για ιερέα δεν ήταν. Το αυτοκίνητό του; Με αεροτομές και τα λοιπά χαρακτηριστικά που στην γλώσσα των νέων ονομάζεται “καγκούρικο”! 

Σε διαθεσιμότητα

Ο ιερέας τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με μια λιτή ανακοίνωση: «Σχετικά με την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου μετά το γεγονός της συλλήψεως ιερέως από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, ενημερώνουμε ότι με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο ιερέας τίθεται σε διαθεσιμότητα επ' αόριστον».


Ειδήσεις σήμερα:

Survivor: Εκτός από τον δεύτερο αγώνα κατάταξης έμεινε ο Γιώργος Κόρομι

Κορωνοϊός - Παγκόσμιος συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα: Ποιες χώρες «κτυπά» το νέο κύμα - Τι μέτρα λαμβάνουν


Εθνική Πινακοθήκη: Βρέθηκαν οι κλεμμένοι πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης