Επίθεση σε Μητροπολίτες: «Με απειλούσε πως θα με σκοτώσει», λέει για τον ιερέα κάτοικος του χωριού

Επίθεση σε Μητροπολίτες: «Με απειλούσε πως θα με σκοτώσει», λέει για τον ιερέα κάτοικος του χωριού

Κάτοικοι μιλούν στο protothema.gr για τις απειλές και τις φασαρίες που δημιουργούσε ο καθαιρεθείς ιερέας στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας

iereas_vitrioli
Αποτροπιασμό προκαλούν οι μέρες και τα έργα του 37χρονου ιερέα Θεοφύλακτου Κόμβου στο χωριό Αγία Βαρβάρα Ημαθίας, με τους κατοίκους να θυμούνται μέχρι και σήμερα τις φασαρίες που δημιουργούσε, αλλά και τα χρέη που άφησε φεύγοντας στην εκκλησία τους ύψους 25 με 27χιλ ευρώ.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η κυρία Φρόσω Παγούνη, που μαζί με τον σύζυγο της τον φιλοξένησαν για τουλάχιστον ένα μήνα σε διαμέρισμα τους, ο ιερέας έφτασε στο σημείο πάνω σε μια φασαρία για την οποία εκείνος ευθύνονταν, να την απειλεί πως θα την σκοτώσει και να την βρίζει σ όλο τον χωριό:

«Δεν ξέρω πραγματικά από που ν αρχίσω και που να τελειώσω. Δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα εδώ στο χωριό μας. Έσπειρε τον διχασμό κάτι που για μας ήταν πρωτοφανές. Ο άνθρωπος δεν ήταν καλά ψυχολογικά. Τα έβαλε με τον παπά Παύλο τον συχωρεμένο τον προηγούμενο ιερέας μαςν που τόσο πολύ τον βοήθησε» αναφέρει και προσθέτει:

«Εμείς εδώ τον φιλοξενήσαμε για ένα μήνα. Ώσπου να γίνει το σπιτάκι που του έφτιαξαν δίπλα στην εκκλησία, του είχαμε παραχωρήσει με τον άνδρα μου το κάτω διαμέρισμα κι έμενε. Μάλιστα σ' ένα περιστατικό για το οποίο ο ίδιος έφταιγε μου επιτέθηκε και φώναζε σ όλο το χωριό “που.... θα σε σκοτώσω” κι άλλα αισχρά που δεν λέγονται».

Οι απειλές και τα χρέη στην εκκλησία της Άγιας Βαρβάρας όπου ιερουργούσε: «Ο άνδρας μου ήταν ταμίας στην εκκλησία και η μητρόπολη είχε δώσει κάποια χρήματα στον ιερέα για το σπίτι που του έφτιαχναν. Αυτός όχι μόνο δεν έδωσε τα χρήματα αυτά όπως έπρεπε στο άνδρα μου για να πληρωθούν τα συνεργεία αλλά δεν έδινε και τις αποδείξεις με αποτέλεσμα τα χρήματα να τα ζητούν οι άνθρωποι που είχαν δουλέψει από τον άνδρα μου. Όλοι του έλεγαν να δώσει τα χρήματα κι εκείνος έκανε το δικό του. Με όλο το χωριό μάλωσε για τον λόγο αυτό. Όποιος δεν του έκανε το χατήρι τσακωνόταν. Άφησε μεγάλος χρέος στην εκκλησία γύρω στις 25 με 27χιλ ευρώ. Μέχρι πρότινος ο νέος ιερέας μας ο πάτερ Ευλόγιος ξεπλήρωνε τα χρέη του».

Με βρισιές και ένα κοντάρι στα χέρια απειλούσε την κυρία Φρόσω, που μόλις είχε προλάβει να μπει στο σπίτι της«Είχε έρθει μ' ένα χοντρό κοντάρι και με απειλούσε. Ήρθε έξω από το σπίτι, ευτυχώς πρόλαβα και μπήκα μέσα. Κλοτσούσε την πόρτα φώναζε. Δεν ήξερε να ανοίξει κι έβριζε. Ευτυχώς που το κακό δεν με βρήκε έξω. Με απειλούσε, ήταν μάλιστα και η μάνα του κοντά μαζί με κάποιες άλλες που ήταν συνεχώς μαζί του και τον τραβούσαν για να σταματήσει. Αυτός ανένδοτος εκεί. Από την εκκλησία που ξεκίνησε μέχρι να φτάσει στο σπίτι μου έλεγε λόγια που δεν λέει κανένας μας και ιδιαίτερα ένας ιερέας. “Βγες που.... θα σε σκοτώσω” ευτυχώς που δεν ήταν εδώ ο άνδρας μου γιατί ποιος ξέρει τι κακό θα γινόταν εκείνη την ώρα στο χωριό μας. Κανένας δεν δέχεται να του βρίζουν την γυναίκα. Από εμάς ευεργετήθηκε και αυτό ήταν το ευχαριστώ του. Εμείς του δώσαμε σπίτι, τον ταΐσαμε. Έφευγα για το χωράφι το πρωί και του άφηνα το φαγητό του στην γειτόνισσα για να μην τον ενοχλώ. Μόλις εκείνος ξυπνούσε έπαιρνε το φαγητό του, τόσα καλά του κάναμε. Ήταν το ευχαριστώ του όλη αυτή την συμπεριφορά. Εμείς ας κάνουμε το καλό κι ο Θεός ας κρίνει».



Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτη μέρα χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους - Τέλος από Δευτέρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Επίθεση σε Μητροπολίτες: Από το ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο δράστης - Άρχισε το «ράντισμα» όταν κατάλαβε ότι θα τον καθαιρέσουν

Αφγανός βίασε την έγκυο - Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από τρεις Πακιστανούς και τη βίασαν κι αυτοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης