Πρύτανης ΑΠΘ: Παράνομη οικονομική δραστηριότητα πολλών χιλιάδων ευρώ και ποτά-«μπόμπες» στα κορωνοπάρτι

Πρύτανης ΑΠΘ: Παράνομη οικονομική δραστηριότητα πολλών χιλιάδων ευρώ και ποτά-«μπόμπες» στα κορωνοπάρτι

Τι κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών

koronopartyapethe
Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών μετέβη το πρωί ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον ενημέρωσε για την κατάσταση σχετικά με τα πάρτι τα οποία διοργανώνονται πολύ συχνά, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Όπως ανέφερε ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου, η ενημέρωση η οποία έκανε, σχετίζεται «με τα λεγόμενα πάρτι τα οποία γίνονται στο ΑΠΘ». Τα στοιχεία τα οποία ανέφερε σχετίζονται, όπως είπε, τόσο με την ιδιότητά του ως πρύτανη όσο και ως πατέρα, ενώ στάθηκε σε τρεις βασικούς πυλώνες: Ο πρώτος της υγειονομικής διάστασης, ο δεύτερος έχει να κάνει με την ασφάλεια και ο τρίτος με την παράνομη οικονομική δραστηριότητα.

Δήλωση πρύτανη ΑΠΘ - GRTimes.gr


Μιλώντας για την υγειονομική διάσταση, ο πρύτανης του ΑΠΘ ανέφερε ότι είναι προφανές πως σε τέτοια περίοδο τέτοιες συναθροίσεις μπορεί να λειτουργήσουν σαν «υγειονομική βόμβα». Όσον αφορά στην ασφάλεια, τόνισε ότι υπάρχει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση, που κανενός είδους εγκληματικότητα και παραβατική συμπεριφορά δεν μπορεί να αποκλειστεί σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι οργανωτές και οι διοργανωτές των πάρτι δεν έχουν να κάνουν με φοιτητικές παρατάξεις και φοιτητικούς συλλόγους, καθώς περιφρουρούν τους χώρους και τις συγκεντρώσεις στο πανεπιστήμιο, διότι πιστεύουν πως είναι το σπίτι τους. Ο κ. Παπαϊωάννου στάθηκε ιδιαίτερα στην οικονομική διάσταση λέγοντας πως τα στοιχεία τα οποία διαθέτει και κατέθεσε στον εισαγγελέα, «δείχνουν ότι υπάρχει μια παράνομη οικονομική δραστηριότητα πολλών χιλιάδων ευρώ, η οποία συνοδεύεται, πιθανόν, και από νοθευμένα ποτά».

Διαβάστε περισσότερα στο grtimes.gr εδώ



Ειδήσεις σήμερα: 

Έρευνα: Και τρίτη δόση των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca φαίνεται πως θα χρειαστούν οι άνω των 65

Ο ρυθμός των εμβολιασμών «απειλεί» την καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Ενοίκια 2020: Ποια ποσά δηλώνονται, ποια όχι, και πώς…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης