Επίθεση με βιτριόλι - Μητροπολίτης Κασσανδρείας: Τραυματίστηκα στο πρόσωπο, κάηκαν όλα, τα γυαλιά, τα πουκάμισα

Επίθεση με βιτριόλι - Μητροπολίτης Κασσανδρείας: Τραυματίστηκα στο πρόσωπο, κάηκαν όλα, τα γυαλιά, τα πουκάμισα

Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας μίλησε για το απίστευτο περιστατικό στη Μονή Πετράκη - Ποια η κατάσταση της υγείας του - Δείτε βίντεο

moni-petraki-vitrioli-654
Για τις εφιαλτικές ώρες που έζησε στη Μονή Πετράκη, μετά την επίθεση ιερέα με βιτριόλι μίλησε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, Νικόδημος.

«Υπήρχε ένα δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο. Ανακοινώθηκε η απόφαση ότι επικυρώνεται η καθαίρεσή του και σηκώθηκε και πέταξε δύο μπουκάλια καυστικό υγρό» τόνισε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης. 

«Τραυματίστηκα στο πρόσωπο, στα αυτιά, στα ράσα. Κάηκαν όλα, τα γυαλιά, τα πουκάμισα» πρόσθεσε και έκανε γνωστό ότι η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή.

Δείτε το βίντεο:



Νωρίτερα για την πρωτοφανή επίθεση με βιτριόλι από ιερωμένο στην Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης, της οποίας ήταν ένα από τα θύματα, μίλησε και ο Μητροπολίτης Άρτης, Καλλίνικος.

Όντας στην αίθουσα του Συνοδικού Δικαστηρίου, ο Καλλίνικος βρέθηκε στο επίκεντρο της σοκαριστικής επίθεσης με καυστικό υγρό που εξαπέλυσε ο 37χρονος Θεοφύλακτος Κόμβος, στέλνοντας εν τέλει 10 άτομα στο νοσοκομείο.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, «καθόμασταν στη σειρά, στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων λόγω κορωνοϊού. Είχαμε φτιάξει μία σειρά με αποστάσεις μεταξύ μας. Ήταν μεγάλη η γραμμή από τη μία άκρη στην άλλη. Στα έδρανα από τη μια πλευρά ήταν ο δράστης με τους τρεις λαϊκούς συνηγόρους του».

Περιγράφοντας καρέ καρέ τα γεγονότα σημείωσε πως κάποια στιγμή ο δράστης σηκώθηκε για να ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου. «Του είπαμε πως η αίτησή του δεν γίνεται δεκτή για τυπικούς λόγους, καθώς ήταν εκπρόθεσμη».

«Όταν το άκουσε, έκανε μία κίνηση στα πόδια του και έβγαλε ένα μπουκάλι καφέ γυάλινο. Στα δύο λίτρα ήταν, μπουκάλι με λαιμό. Το κράταγε με τα δύο χέρια και ράντιζε όλο το προεδρείο με κυκλικές κινήσεις. Φοράγαμε μάσκες, μόνο τα μάτια μας ήταν ακάλυπτα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν αγιασμός. Όταν είδα όμως ότι το υγρό έγινε κόκκινο, κατάλαβα. Άρχισαν να με τσούζουν τα μάτια μου. Έβαλα τα χέρια για προφύλαξη και άρχισα να τρέχω. Έριξα νερό σε μια βρύση έξω», είπε ο μητροπολίτης Καλλίνικος περιγράφοντας τις σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως είπε, δεν είχε σημαντικά τραύματα στο πρόσωπο καθώς είχε χρησιμοποιήσει τα χέρια του για προφύλαξη. Αμέσως μετά ο ίδιος μπήκε στο αυτοκίνητο και πήγε μόνος του με τον οδηγό του στον Ευαγγελισμό. Εκεί στα επείγοντα τον ανέλαβαν και τον ενημέρωσαν πως δεν έχει υποστεί κάποια ζημιά στα μάτια, παραπέμποντάς τον στον ΚΑΤ προκειμένου να κάνει περαιτέρω έλεγχο ένας χειρουργός.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτη μέρα χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους – Τέλος από Δευτέρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Επίθεση σε Μητροπολίτες: Από το ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο δράστης - Άρχισε το «ράντισμα» όταν κατάλαβε ότι θα τον καθαιρέσουν

Αφγανός βίασε την έγκυο - Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από τρεις Πακιστανούς και τη βίασαν κι αυτοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης