Arcadia Classic Tour: Στις 29-30 Μαΐου

Arcadia Classic Tour: Στις 29-30 Μαΐου

...et in arcadia ego

arcadia
Όλα ξεκίνησαν το 2015 από την ρομαντική παρέα του ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ...το πρώτο Arcadia Classic Tour είχε μόλις 30 πληρώματα. Κανείς μας δεν είχε φανταστεί την εξέλιξη...111 πληρώματα !!!

Το σοκ του δευτέρου lockdown μας είχε παγώσει αγωνιστικά. Σκεφτήκαμε πως οφείλαμε να προσφέρουμε στη μικρή κοινότητα των ιστορικών ένα ξέγνοιαστο, όμορφο και ασφαλές από όλες τις απόψεις διήμερο.

Μονόδρομος η συνεργασία με την ΕΛΙΑ, που προσπαθεί μεθοδικά να χτίσει κάτι όμορφο στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια. Τους οφείλουμε πολλά και η αλήθεια είναι πως έχουμε καταφέρει πολλά μαζί. Η ιδέα της εκκίνησης από τη Πάτρα και τον όμορφο χώρο της Μαρίνας παραμένει ελκυστική. Μαζί με τα παιδιά της ΕΛΙΑ πήραμε και πάλι το ρίσκο της εκκίνησης σε απόσταση από το κέντρο που είναι η Αθήνα. Ρίσκο που μας δικαίωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά, αφού την Τρίτη, πριντον αγώνα που "κλείσαμε" τις συμμετοχές, φτάσαμε τον αριθμό ρεκόρ των 111 εκλεκτών πληρωμάτων με αντίστοιχα ξεχωριστά οχήματα. Ναι, 111 πληρώματα, με χαμόγελο στην Πάτρα !!!

Arcadia Classic Tour 2021 (ACT 2021) - Teaser



Arcadiatour2021_logo-11
Arcadiatour2021_logo-62


Η προσπάθεια μιας νέας διαδρομής εκτός των ως τώρα πεπατημένων ήταν το επόμενο πρόβλημα προς λύση. Η ζέστη του Μαΐου δεν μας πτόησε και μετά την εκκίνηση μας από την Πάτρα στις 13:01, περάσαμε στην παλαια διαδρομή που ενώνει την Πάτρα με την Καλάβρυτα. Πρώτη Δοκιμασία Ακριβείας στη Καλάνιστρα. Πορεία μέσα από τα ορεινά περάσματα για την δεύτερη Δοκιμασία, το γνωστό από τον ΑΟΠ και ακροπολικό Κομπηγάδι. Συγκινητική υποδοχή από την κοινότητα στο Μάνεσι και τον εκεί πολιτιστικό σύλλογο που προσέφερε τοπικό οίνο και εδέσματα. Τους ευχαριστούμε θερμά! Συνέχεια με την τρίτη Δοκιμασία στα Λάπατα και μετά άφιξη στα Καλάβρυτα. Η τέταρτη Δοκιμασία Ακριβείας, με το τόσο χαρακτηριστικό όνομα, Χελωνόσπιτα.

Πέμπτη και τελευταία ΕΔΑ το Κυράς Γεφύρι πριν την Δημητσάνα, και το τερματισμό του 1ου Σκέλους. Αγώνας για την έγκαιρη έκδοση των αποτελεσμάτων (ήταν άθλος η μετάδοση και έκδοση για 111 οχήματα) και μετά ελεύθερος χρόνος για όλους. Είδαμε με χαρά την Δημητσάνα να ζωντανεύει από τους συμμετέχοντες και τα στελέχη της οργάνωσης ενώ οι ντόπιοι χαμογελαστοί μετά από καιρό...ίσως η μεγαλύτερη ανταμοιβή!

Κλείσιμο
Η Κυριακή ξεκίνησε "αγωνιστικά" στις 10:01 όπου και δόθηκε η εκκίνηση του 2ου Σκέλους. Στεμνίτσα, Λυκόχια και Αρκουδόρεμα οι 3 πρώτες ΕΔΑ. Στάση στο μυθικό χωρίο των Κολοκοτρωναίων το Λιμποβίτσι πριν την ομώνυμη 4η ΕΔΑ. Εκεί μας περίμενε άλλη μια έκπληξη. Με πρωτοβουλία του κου Βασίλειου Κοττή, υπεύθυνου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού του Δήμου Τριπόλεως, δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά για τα 200 χρόνια της επανάστασης. Συνέχεια με 5η και τελευταία ΕΔΑ την Αλωνίσταινα και επιστροφή προς Δημητσάνα. Τερματισμός μετά τις 13:00 στο κέντρο της Δημητσάνας στο "Cafe Aντίκα", το κέντρο του αρκαδικού μικροσύμπαντος...

Arcadia Classic Tour 2021 (ACT 2021) - Movie


Arcadiatour2021_logo-17
Arcadiatour2021_logo-37
Arcadiatour2021_logo-65


Πρώτοι μετά από 10 ΕΔΑ και 14 χρονομετρήσεις, οι Δουρος-Χελιώτου με Authi Mini 1000 του 1975 με μόλις 6,57 Βαθμούς ποινή. Πολύ κοντά τους οι δεύτεροι, Γεωργακόπουλος-Μπινιάκου με Morris Mini 1000 του 1967 με 6,70 βαθμούς ενώ τρίτοι οι άξιοι Χαλκιαδάκης-Κοντοπος με Citroen AX Sport του 1989 και 8,01 Βαθμούς. Στις ομάδες άξιοι πρώτοι οι Warriors.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Η απονομή στις 15:30, στο κέντρο της Δημητσάνας με τον Διευθυντή της WURTH ( του μεγάλου χορηγού μας) κο Αντώνιο Μπατζή να δίνει τα έπαθλα στους διακριθέντες και μετάλλια για όλους τους συμμετέχοντες. Τα χαμόγελα από όλους ήταν το δικό μας έπαθλο καθώς και η ανανέωση για το καθιερωμένο "αρκαδικό" ραντεβού μας το 2022.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την οργανωτική Επιτροπή σε όλους του Χορηγούς και Υποστηρικτές της εκδήλωσης!

Ραντεβού στο Arcadia Classic Tour 2022.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης