Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ενώπιον του ανακριτή ο 32χρονος συζυγοκτόνος - Πού θα στηρίξει την υπεράσπισή του

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ενώπιον του ανακριτή ο 32χρονος συζυγοκτόνος - Πού θα στηρίξει την υπεράσπισή του

Αναμένεται να επιμείνει στη γραμμή ότι δεν είχε προσχεδιάσει τίποτα - Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τον 32χρονο πιλότο - Εισαγγελέας αποφασίζει για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

pilotos-evelpidwn33
Το κατώφλι του 12ου τακτικού ανακριτή πρόκειται να περάσει το πρωί της Τρίτης ο 32χρονος πιλότος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος. Ο καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν είχε μεταφερθεί και την Παρασκευή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος θα πει ότι είπε και στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών την Πέμπτη 18 Ιουνίου όταν και οδηγήθηκε στον 11ο όρο της ΓΑΔΑ. Δηλαδή ότι έχει μετανιώσει για τη δολοφονία, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Καρολάϊν, ότι δεν ήταν προμελετημένο το έγκλημα καθώς και ότι «έπαιζε θέατρο» για την… κόρη του.

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τον 32χρονο

Την ώρα που ο 32χρονος πιλότος προετοιμάζεται να απολογηθεί μεγάλη συζήτηση προκαλεί το θέμα της ποινικής αντιμετώπισης που μπορεί να έχει όταν θα έρθει η ώρα για να δικαστεί ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Τότε, μετά το πέρας της δίκης δικαστές και ένορκοι θα κληθούν να ανακοινώσουν την τελική ετυμηγορία τους για τον 32χρονο «πρωταγωνιστή» του στυγερού εγκλήματος που συντάραξε το Πανελλήνιο.


Σύμφωνα με τη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του ο κατηγορούμενος βαρύνεται με δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα και οι ποινές που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα για τα συγκεκριμένα εγκλήματα είναι οι εξής:

- Για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η παράγραφος 1 του άρθρου 299 ΠΚ, αναφέρει πως «όποιος σκότωσε άλλον τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών». Αν η πράξη αποφασίστηκε και εκτελέστηκε σε βρασμό ψυχικής ορμής, επιβάλλεται κάθειρξη έως 15 έτη.

- Για το κακούργημα της κακοποίησης ζώου, προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη κατ' ανώτατο όριο. Επίσης προβλέπεται και χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες, το ύψος των οποίων ορίζεται από 50 έως εκατό 100 ευρώ έκαστη.

- Για το πλημμέλημα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους, το άρθρο 230 ΠΚ, ορίζει «ότι όποιος, χωρίς να καθιστά άλλον ύποπτο, παριστάνει εν γνώσει του ψευδώς στην αρχή ότι τελέστηκε κάποιο κακούργημα ή πλημμέλημα, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή».

- Τέλος, για το πλημμέλημα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση στις αρχές, η παράγραφος 1 του άρθρου 224 ΠΚ ορίζει τα εξής: «Όποιος, ενώ εξετάζεται ως διάδικος ή μάρτυρας σε δικαστήριο ή ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί εξέταση για την κρινόμενη υπόθεση, εν γνώσει του καταθέτει ψευδή στοιχεία σχετικά με την υπόθεση αυτή ή αρνείται ή αποκρύπτει την αλήθεια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών έως τρία έτη και χρηματική ποινή».

Τι είχε ισχυριστεί στους αστυνομικούς τόσο στην πρώτη όσο και στη συμπληρωματική του απολογία

«Ξάπλωσα δίπλα της και την πήρα αγκαλιά. Της είπα να πάρω τη μικρή και να ανέβουμε πάνω και αυτή μου απάντησε “όχι μην φέρεις την μικρή δεν σας θέλω“. Και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά και της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει επάνω για να κοιμηθεί. Κάποια στιγμή όπως τιναζόταν το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι εννοώ δηλαδή ότι το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι, εγώ συνέχισα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Κάρολαϊν σταμάτησε να κουνιέται. Όλο αυτό πρέπει να κράτησε γύρω στα 5 λεπτά από την ώρα δηλαδή που την αγκάλιασα μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κούναγα, αλλά κατάλαβα ότι όλο αυτό που έκανα ήταν μάταιο. Κατέβηκα αμέσως στο σαλόνι να δω αν η μικρή ήταν καλά, είδα ότι κοιμόταν και ανέβηκα πάλι στην κρεβατοκάμαρα. Τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί», ανέφερε στην πρώτη του απολογία το απόγευμα της Πέμπτης.

Παράλληλα θυμόταν συγκροτημένα τις κινήσεις που έκανε μετά τη δολοφονία. Μάλιστα όπως είπε για να γίνει πειστικό το σενάριο της ληστείας έφτασε στο σημείο να κρύψει τις βέρες τους και το δαχτυλίδι των αρραβώνων στο ντεπόζιτο της μηχανής. Ακολούθως είπε ότι ανέβηκε στην κρεβατοκάμαρα και ανακάτεψε τα συρτάρια στις ντουλάπες για να παραπέμπει το σκηνικό σε ληστεία. Λίγο μετά κατέβηκε στο υπόγειο και παραβίασε το παράθυρο.  Μάλιστα για να μην αφήσει πίσω του ίχνη και αποτυπώματα φόρεσε τα γάντια της μηχανής του. Επιπρόσθετα άνοιξε και ένα κουτί του παιχνιδιού «Monopoly» (είχε πει στους αστυνομικούς ότι μέσα σε αυτό είχαν κρύψει χρήματα), ενώ αναφερόμενος στο ξήλωμα της κάμερας υπογράμμισε πως «κάποια στιγμή ξήλωσα την κάμερα που είχαμε στο σαλόνι και έβγαλα από μέσα την κάρτα μνήμης. Την κάρτα την έκοψα με ένα ψαλίδι αν θυμάμαι καλά και την πέταξα στη λεκάνη της τουαλέτας». 

Κατά τη διάρκεια της συμπληρωματικής του απολογίας στις 03:00 περίπου τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Ιουνίου είπε στους αστυνομικούς ότι ξύπνησε την Καρολάιν και την σκότωσε. 

Ερώτηση: Μπορείς να μας περιγράψεις ακόμη μια φορά τη στιγμή που αγκάλιασες τη σύζυγό σου και μετά από 5 λεπτά κατάλαβες ότι δεν κουνιόταν;

Απάντηση: Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία. Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: "Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις". Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο.

Ερώτηση: Στην προηγούμενη έκθεση εξέτασης, μας περιέγραψες πώς δέθηκες πριν έρθουν οι Αστυνομικοί. Θυμάσαι αν τα χέρια σου τα έδεσες μπροστά ή πίσω από τα πόδια σου;

Απάντηση: Θυμάμαι ότι τα έδεσα πίσω από τα πόδια μου. Έδεσα τα πόδια μου μεταξύ τους. Στη συνέχεια έδεσα τα πόδια μου στις τάβλες του κρεβατιού και τελευταία όπως είναι φυσικό έδεσα τα χέρια μου πίσω από τα πόδια μου.

Εισαγγελέας αποφασίζει για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Για το περιβάλλον στο οποίο θα βρεθεί η μικρή Λυδία, αποφασίζει άμεσα η εισαγγελία ανηλίκων. Ήδη και με στόχο την προστασία του παιδιού η εισαγγελία μελετά τη δικογραφία της υπόθεσης ώστε να αποφασίσει άμεσα για το θέμα. Η όποια απόφαση θα αφορά την προσωρινή επιμέλεια της μικρής, καθώς οριστική απόφαση θα πρέπει να λάβει εντός 90 ημερών το δικαστήριο. Σύμφωνα με το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα, η εισαγγελία μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο είτε στην οικογένεια του 32χρονου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες διενεργείται ήδη έρευνα ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και καταλήξουν με αιτιολογημένο πόρισμα για το ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για ανήλικο.

Ακόμη, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».


Ειδήσεις σήμερα:

Νίκησε τον κορωνοϊό ο Τρεμόπουλος - Βγήκε με χειροκροτήματα από το νοσοκομείο μετά από 2 μήνες στη ΜΕΘ

To γερμανικό «πείραμα»: Βασικό εισόδημα 1.200 ευρώ... χωρίς καμία υποχρέωση!

Γλυκά Νερά: Όταν ο πιλότος κατέθετε στους αστυνομικούς για την «χαρούμενη οικογένειά του» με την Καρολάιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης