Θεσσαλονίκη: Ελεύθερα τα έξι άτομα που ωθούσαν τα παιδιά τους στην επαιτεία

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερα τα έξι άτομα που ωθούσαν τα παιδιά τους στην επαιτεία

Στις απολογίες τους ισχυρίστηκαν ότι η οικονομική τους θέση είναι ιδιαίτερα δεινή και τους αναγκάζει να καταφύγουν στην επαιτεία - Η γονική μέριμνα των συνολικά οκτώ παιδιών αφαιρέθηκε και φιλοξενούνται σε δομές αρωγής ανηλίκων.

paidia1
Ελεύθερα, χωρίς περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία τους στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, αφέθηκαν τα δυο ανδρόγυνα από τη Βουλγαρία που κατηγορούνται ότι εξωθούσαν τα ανήλικα παιδιά τους να ζητιανεύουν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την ίδια ποινική μεταχείριση είχαν και δυο ακόμη συγγενικά πρόσωπα των ζευγαριών που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση.

Στις απολογίες τους ισχυρίστηκαν ότι η οικονομική τους θέση είναι ιδιαίτερα δεινή και τους αναγκάζει να καταφύγουν στην επαιτεία για να επιβιώσουν. Σε βάρος τους είχε απαγγελθεί ποινική δίωξη για εμπορία ανθρώπων και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Οι συνήγοροί τους εξέφρασαν την εκτίμηση ότι δεν στοιχειοθετείται η πρώτη από τις παραπάνω κατηγορίες, παρά μόνο στην πλημμεληματική της μορφή, αυτή δηλαδή της εξώθησης ανηλίκων σε επαιτεία.

Πάντως, η γονική μέριμνα των συνολικά οκτώ παιδιών, ηλικίας από 4 μηνών έως 11 ετών, αφαιρέθηκε και φιλοξενούνται σε δομές αρωγής ανηλίκων.

Ειδήσεις σήμερα 

Ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας: Ο πιλότος είναι ένας κτηνάνθρωπος, με πολύ σεβασμό για τα κτήνη

Όνειρο... απατηλό η αιώνια νεότητα και η αθανασία, λένε επιστήμονες

Γεωργιάδης: Εντός Ιουλίου η έναρξη των κατασκευαστικών έργων στο Ελληνικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης