Φουρθιώτης από τον Κορυδαλλό: Παραιτήθηκε από την προσφυγή κατά της μείωσης της φρουράς του

Φουρθιώτης από τον Κορυδαλλό: Παραιτήθηκε από την προσφυγή κατά της μείωσης της φρουράς του

Από την 1η Μαΐου 2021 ο παρουσιαστής, μετά από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, είναι προσωρινά κρατούμενος και αντιμετωπίζει κατηγορίες για εννέα αδικήματα

ΜΕΝΙΟΣ-ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ
Ο Μένιος Φουρθιώτης ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, παραιτήθηκε σήμερα από την αίτησή του με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε ορισμένα μέτρα ασφαλείας τα οποία του είχαν διατεθεί για την προστασία του, πριν περάσει την πόρτα των φυλακών.

Υπενθυμίζεται, ότι με την προσβαλλόμενη από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έπαυσε η προσωπική φρούρηση του Μένιου Φουρθιώτη (4 αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσυκλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.

Σήμερα, στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Χριστιάνα Μπολόφη) ήταν προσδιορισμένη να συζητηθεί η εν λόγω αίτηση του Μένιου Φουρθιώτη. Όμως, ο παρουσιαστής, μέσω του δικηγόρου του Πάνου Λαζαράτου, παραιτήθηκε από το ένδικό μέσο που είχε καταθέσει στο ΣτΕ.

Όπως είναι γνωστό το ίδιο Τμήμα του ΣτΕ έχει απορρίψει το αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη για έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «πάγωνε» η προσβαλλόμενη απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., όπως έχει απορριφθεί και το αίτημα έκδοσης αναστολής της ίδιας απόφασης.

Από την 1η Μαΐου 2021 ο παρουσιαστής, μετά από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, είναι προσωρινά κρατούμενος και αντιμετωπίζει κατηγορίες για εννέα αδικήματα, εκ των οποίων τα δυο είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, τα αδικήματα που αντιμετωπίζει είναι:

Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα), ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα), ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία στην προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδής καταγγελία και πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.


Ειδήσεις σήμερα: 

Στα δικαστήρια η Κεραμέως για την απεργία της Τετάρτης - Εμποδίζει τις Πανελλαδικές εξετάσεις


Ο Μισέλ Βουνάτσος στον Δανίκα: «Αυτό το φάρμακο για το Αλτσχάιμερ θα λυτρώσει τις οικογένειες»

Δήμητρα της Λέσβου: Θάφτηκε ως «αγνώστων στοιχείων» - Οργή για το πώς αντιμετωπίστηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης