Μύκονος - Διοικητής ΥΠΑ στο protothema.gr: Σύσταση ειδικής επιτροπής για την προσγείωση του ελικόπτερου

Μύκονος - Διοικητής ΥΠΑ στο protothema.gr: Σύσταση ειδικής επιτροπής για την προσγείωση του ελικόπτερου

Σε λίγες ημέρες αναμένεται το πόρισμα για την «τρελή» προσγείωση, σε μια από τις πιο κοσμικές παραλίες της Μυκόνου - Ο επιχειρηματίας και πιλότος του ελικοπτέρου, Βασίλης Χήτος, κινδυνεύει να χάσει μέχρι και το δίπλωμα του

Screenshot_2021-06-14_at_8_01_05_PM
Ανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης προσγείωσης του ελικοπτέρου σε γνωστό μπιτς μπαρ της Μυκόνου από τον επιχειρηματία Βασίλη Χήτο. Εν μέσω θύελλας στο νησί των ανέμων, μετά τη θέσπιση ειδικού πλαισίου περιορισμών για τις πτήσεις, η «καμπάνα» χτυπά για τον επιχειρηματία και πιλότο του ελικοπτέρου με το σήμα της Monopoly, που καλείται τώρα να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τον διοικητή Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Γιώργο Δριτσάκο, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, συστάθηκε επιτροπή διερεύνησης για την προσγείωση του ελικοπτέρου, ενώ σε λίγες ημέρες αναμένεται το πόρισμα για την «τρελή» προσγείωση, σε μια από τις πιο κοσμικές παραλίες της Μυκόνου.

«Ο πιλότος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις και πολύ σύντομα θα αποφανθεί η επιτροπή διερεύνησης για το τι μέλλει γενέσθαι», δηλώνει στο protothema.gr o κ.Δριτσάκος.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, στο εργοστάσιο της οποίας εμφιαλώνεται το φυσικό μεταλλικό νερό «Ζαγόρι», κινδυνεύει να χάσει ακόμη και το δίπλωμά του μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Όσον αφορά στους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στις πτήσεις προς τη Μύκονο, με ελικόπτερο, θα υπάρξει επανεξέταση της ειδικής ΝΟΤΑΜ, που εκδόθηκε από την ΥΠΑ, μετά τις 12 ημέρες, χρονικό διάστημα για το οποίο έχουν τεθεί τα μέτρα.

Οι περιορισμοί, που έπονται της «τρελής» προσγείωσης, ωστόσο, χτίζουν «στρατόπεδο» σοβαρών αντιρρήσεων όπως και εμπόδια σε επιχειρηματίες, ειδικότερα σε ιδιοκτήτες πολυτελών ξενοδοχείων.

Κλείσιμο
Το αποτύπωμα της νέα οδηγίας από την ΥΠΑ, όπως είναι λογικό, θα φανεί και στον τουρισμό του νησιού, κόβοντας με έναν τρόπο τις υψηλές ταχύτητες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση της ΥΠΑ, μέχρι τις 27 Ιουνίου, απαγορεύονται όλες οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις ελικοπτέρων στη Μύκονο, που δεν γίνονται από το αεροδρόμιο ή από το ένα και μοναδικό ιδιωτικό εγκεκριμένο πεδίο εξυπηρέτησης Ε/Π στην περιοχή Καλαφάτη.

Όλες οι υπόλοιπες προσγειώσεις και οι απογειώσεις θεωρούνται παράνομες και οι υπεύθυνοι θα τιμωρούνται αυστηρά.

Η απαγόρευση, ακόμη, ισχύει για όλες τις πτήσεις, χωρίς καμία εξαίρεση.

Σε αυτό το σημείο του θέματος, ανοίγει φυσικά και η συζήτηση για την επόμενη ημέρα του αναθεωρημένου πλαισίου.

Η επιβολή των περιορισμών στις πτήσεις, πρακτικά σημαίνει ότι έπεται σημαντική ταλαιπωρία για τους Vip τουρίστες που έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται με ελικόπτερο.

Οι πιλότοι των συγκεκριμένων ελικοπτέρων μπορούν και επιλέγουν κάποιο από τα δεκάδες σημεία προσγείωσης που υπάρχουν στο νησί.

Τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία δε, οπως και αρκετές τουριστικες επαύλεις διαθέτουν ιδιωτικα ελικοδρομια διευκολυνοντας τις μετακινησεις των Vip τουριστών.

Αναμένονται, συνεπώς, αντιδράσεις και από τους ξενοδόχους αλλα και από τις εταιρείες ενοικίασης ελικοπτέρων.

Ήδη, πάντως, οι εταιρείες ελικοπτέρων σε Ελλάδα και εξωτερικό ετοιμάζουν έντονη διαμαρτυρία για το μέτρο που πλήττει τον σχεδιασμό των δρομολογίων της και θα αντιπροτεινουν να τιμωρούνται παραδειγματικά όσοι παραβιάζουν τους κανονισμούς ασφάλειας πτήσεων, που ούτως ή άλλως είναι αυστηροί.

Για την ιστορία, δεν είναι η πρώτη φορά που ο επιχειρηματίας Βασίλης Χήτος πραγματοποίησε παρόμοια προσγείωση με ελικόπτερο.

Μιλώντας, την προηγούμενη εβδομάδα, στο protothema.gr έδωσε την δική του εκδοχή για το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι έγινε μια ασφαλής προσγείωση που δεν έθεσε σε κίνδυνο όσους βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στους χώρους του beach bar.

«Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε σόου, ούτε ανάγκη το είχαμε. Μας υπέδειξαν ένα σημείο προσγείωσης, ήμασταν στο σημείο, το είδαμε ότι ήταν καθαρό και όχι επικίνδυνο και έτσι κάναμε την πιο γρήγορη προσέγγιση για να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα» ανέφερε ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε δηλώσει ενοχλημένος από την έκταση που έλαβε το θέμα.

Ειδήσεις σήμερα 

Μητσοτάκης- Ερντογάν στις Βρυξέλλες: Εσπασε ο πάγος - «Να αφήσουμε πίσω την ένταση του 2020» 

Τέλος το AstraZeneca για τους κάτω των 60 - Από μεθαύριο διαθέσιμα όλα τα εμβόλια και για τους 18-24 

Εύα Χερτζίκοβα: Διακοπές στην Ελλάδα για την Τσέχα καλλονή 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης