Μύκονος: Περιορισμοί από σήμερα στις πτήσεις ελικοπτέρων

Μύκονος: Περιορισμοί από σήμερα στις πτήσεις ελικοπτέρων

Απογείωση και προσγείωση μόνο στο αεροδρόμιο και στο μοναδικό ιδιωτικό εγκεκριμένο πεδίο εξυπηρέτησης ελικοπτέρων επιτρέπεται από σήμερα

elikoptero-mykonos3_2
Από τις 6 σήμερα το πρωί και μέχρι τις 27 Ιουνίου, απαγορεύονται όλες οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις ελικοπτέρων στην Μύκονο, που δεν γίνονται από το αεροδρόμιο η από το ένα και μοναδικό ιδιωτικό εγκεκριμένο πεδίο εξυπηρέτησης Ε/Π στην περιοχή Καλαφάτη.

Όλες οι υπόλοιπες θεωρούνται παράνομες και οι υπεύθυνοι θα τιμωρούνται αυστηρά! Οι περιορισμοί έρχονται λίγες μόνο μέρες μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου με τον επιχειρηματία Βασίλη Χήτο στην παραλία του Πανόμου. 

Με επείγον νόταμ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αναφέρεται ότι η απαγόρευση ισχύει για όλες τις πτήσεις χωρίς καμία εξαίρεση.

Αφορμή για τον πρωτοφανή αυτό περιορισμό, υπήρξε η προσέγγιση πρόσφατα ελικοπτέρου του επιχειρηματία Βασίλη Χήτου σε παραλία στον Πάνορμο, στην αμμουδιά δίπλα σε λουόμενους και ξαπλώστρες, και δημοσιοποιήθηκε από λουόμενους.

Η απόφαση αυτή της ΥΠΑ, δημιουργεί ωστόσο μεγάλα προβλήματα στις εναέριες μεταφορές στο «νησί των ανέμων» που στην αρχή της τουριστικής περιόδου δέχεται ήδη πολλές πτήσεις ιδιωτικών «αεροταξί» τα οποία μεταφέρουν τουρίστες σε καθημερινή βάση.

Το αεροδρόμιο της Μυκόνου, λόγω περιορισμένου χώρου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ανάγκες και έτσι οι ελεγκτές εναέριου κυκλοφορίας η καθυστερούν την άδεια προσγείωσης η την μεταφέρουν άλλες ώρες η δεν την εγκρίνουν λόγω φόρτου αεροπορικής κίνησης.

Κλείσιμο
Στη Μύκονο ιδιωτικά πεδία προσγείωσης διαθέτουν κάποια ξενοδοχεία η βίλες επωνύμων που και αυτά δεν εξαιρούνται από την απαγόρευση.

Ήδη οι εταιρίες ελικοπτέρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό ετοιμάζουν έντονη διαμαρτυρία για το μέτρο που πλήττει τον σχεδιασμό δρομολογίων τους και θα προτείνουν να τιμωρούνται παραδειγματικά, όσοι παραβιάζουν τους κανονισμούς ασφάλειας πτήσεων που ούτως η άλλως είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο ήρωας Σιμόν Κιάερ: Πώς η ψύχραιμη επέμβαση του αρχηγού της Δανίας έσωσε τον Έρικσεν

Euro 2020: Έντονες επικρίσεις για το BBC που έδειχνε τη στιγμή της ανάνηψης του Έρικσεν

Καταιγίδες και σήμερα, με βροχές μπαίνει αύριο η εβδομάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης