Μύκονος: Οι VIP τουρίστες πληρώνουν το... «μάρμαρο» για την προσγείωση του ελικοπτέρου του Χήτου στο beach bar

Μύκονος: Οι VIP τουρίστες πληρώνουν το... «μάρμαρο» για την προσγείωση του ελικοπτέρου του Χήτου στο beach bar

Αναμένονται αντιδράσεις και από τους ξενοδόχους αλλά και από τις εταιρείες ενοικίασης ελικοπτέρων

elikoptero-mykonos3_2
Μετα τον σάλο που προκάλεσε η αιφνιδιαστική προσγείωση του επιχειρηματία Βασίλη Χήτου, με ελικόπτερο, το Σάββατο 5 Iουνίου, σε κοσμική παραλια της Μυκόνου, έρχεται η σειρά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να αυστηροποιήσει το πλαίσιο υπό το οποίο θα πραγματοποιουνται για ενα χρονικό διαστημα 12 τουλαχιστον ημερών οι ιδιωτικές πτήσεις με ελικόπτερα.

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από την κίνηση του αντιπροέδρου της εταιρείας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, στο εργοστάσιο της οποίας εμφιαλώνεται το φυσικό μεταλλικό νερό «Ζαγόρι», να προσγειωθεί με το ελικοπτερο του μέσα σε  beach bar, δεν λέει να κοπάσει. Ως αποτελεσμα ήταν να παρεμβει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), θεσπίζοντας, μέσα από την έκδοση ειδικής ΝΟΤΑΜ, ένα νέο πλαίσιο για τις πτήσεις με ελικόπτερα.



Οι περιορισμοί, που έπονται της «τρελής» προσγείωσης, ωστόσο, χτίζουν «στρατόπεδο» σοβαρών αντιρρήσεων όπως και εμπόδια σε επιχειρηματίες, ειδικότερα σε ιδιοκτήτες πολυτελών ξενοδοχείων. Το αποτύπωμα της νέα οδηγίας από την ΥΠΑ, όπως είναι λογικό, θα αγγίξει και τον τουρισμό του νησιού, κόβοντας με έναν τρόπο τις υψηλές ταχύτητες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση της ΥΠΑ, μέχρι τις 27 Ιουνίου απαγορεύονται όλες οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις ελικοπτέρων στη Μύκονο, που δεν γίνονται από το αεροδρόμιο ή από το ένα και μοναδικό ιδιωτικό εγκεκριμένο πεδίο εξυπηρέτησης Ε/Π στην περιοχή Καλαφάτη.

Κλείσιμο
Όλες οι υπόλοιπες προσγειώσεις και οι απογειώσεις θεωρούνται παράνομες και οι υπεύθυνοι θα τιμωρούνται αυστηρά. Η απαγόρευση, ακόμη, ισχύει για όλες τις πτήσεις, χωρίς καμία εξαίρεση.
elikoptero-xitos-5


Σε αυτό το σημείο του θέματος, ανοίγει φυσικά και η συζήτηση για την επόμενη ημέρα του αναθεωρημένου πλαισίου.

Η ΥΠΑ επέλεξε να μην «τιμωρήσει» αποκλειστικά τον επιχειρηματία Βασίλη Χήτο για την απόφασή του να προσγειωθεί δίπλα ακριβώς από τις ξαπλώστρες κοσμικού μπιτς μπαρ, αλλά επέβαλε κυρώσεις που αφορούν στο σύνολο των πτήσεων με ελικόπτερο.

Η επιβολή των περιορισμών στις πτήσεις, πρακτικά σημαίνει ότι έπεται σημαντική ταλαιπωρία για τους Vip τουρίστες που έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται με ελικόπτερο. Οι πιλότοι των συγκεκριμένων ελικοπτέρων μπορούν και επιλέγουν κάποιο από τα δεκάδες σημεία προσγείωσης που υπάρχουν στο νησί. Τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία δε, οπως και αρκετές τουριστικες επαύλεις διαθέτουν ιδιωτικα ελικοδρομια διευκολυνοντας τις μετακινησεις των Vip τουριστών.

Αναμένονται, συνεπώς, αντιδράσεις και από τους ξενοδόχους αλλα και από τις εταιρείες ενοικίασης ελικοπτέρων.

Ήδη, πάντως, οι εταιρείες ελικοπτέρων σε Ελλάδα και εξωτερικό ετοιμάζουν έντονη διαμαρτυρία για το μέτρο που πλήττει τον σχεδιασμό των δρομολογίων της και θα αντιπροτεινουν να τιμωρούνται παραδειγματικά όσοι παραβιάζουν τους κανονισμούς ασφάλειας πτήσεων, που ούτως ή άλλως είναι αυστηροί.

Για την ιστορία, δεν είναι η πρώτη φορά που ο επιχειρηματίας Βασίλης Χήτος πραγματοποίησε παρόμοια προσγείωση με ελικόπτερο. Μιλώντας, την προηγούμενη εβδομάδα, στο protothema.gr έδωσε την δική του εκδοχή για το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι έγινε μια ασφαλής προσγείωση που δεν έθεσε σε κίνδυνο όσους βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στους χώρους του beach bar.

«Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε σόου, ούτε ανάγκη το είχαμε. Μας υπέδειξαν ένα σημείο προσγείωσης, ήμασταν στο σημείο, το είδαμε ότι ήταν καθαρό και όχι επικίνδυνο και έτσι κάναμε την πιο γρήγορη προσέγγιση για να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα» ανέφερε ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε δηλώσει ενοχλημένος από την έκταση που έλαβε το θέμα.

«Δόθηκε πολύ μεγάλη έκταση στο θέμα, λες και τα προβλήματα όλης της Ελλάδας, είναι τι συμβαίνει στη Μύκονο. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι διαφωνώ με τον ντόρο που προκλήθηκε. Και να σας πω και κάτι άλλο, δεν είδα να δείχνετε το ανάλογο ενδιαφέρον όταν πετούσα στα βουνά της Ηπείρου και χαροπάλευα για να βρω ορειβάτες που είχαν χαθεί. Με θλίψη καρπώνομαι μια αρνητική δημοσιότητα. Είναι πολύ άδικο αυτό που γίνεται. Δεν έχω δει κάποιο μέσο ενημέρωσης -εσάς για παράδειγμα- να ασχολείται με τις ενέργειες που έχει κάνει ο Χήτος. Με δικά μου έξοδα, έβαζα το κεφάλι μου μέσα για να βρω τους ανθρώπους στις χαράδρες. Έχω αφήσει την οικογένεια μου πίσω για να ψάχνω αγνοούμενους μέσα σε χαράδρες σε σημεία που δεν πήγαινε ούτε η ΕΜΑΚ», προσέθεσε.

Ειδήσεις σήμερα

Τόμας Μαρκλ: Η Μέγκαν μου φέρεται σαν τον δολοφόνο με το τσεκούρι - Η Όπρα χρησιμοποίησε τους Σάσεξ

Survivor: Στο «αντίο» της Καρολίνας από τον Άγιο Δομίνικο είχε και… Μπαχάμες

NBA,Μπακς-Νετς 107-96: Ο... σούπερ Γιάννης και ο τραυματισμός του Ίρβινγκ έφεραν το 2-2 -Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης