Εκτάκτως αυτό το Σάββατο το σπουδαίο μπεστ σέλερ του John Grisham «Η Κληρονομιά» είναι στο ΘΕΜΑ

Εκτάκτως αυτό το Σάββατο το σπουδαίο μπεστ σέλερ του John Grisham «Η Κληρονομιά» είναι στο ΘΕΜΑ

Μια τεράστια κληρονομιά διχάζει, προκαλώντας αβυσσαλέα μίση και πάθη ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Το δικαστήριο μετατρέπεται σε αρένα, όπου μια φτωχή οικιακή βοηθός παλεύει για το δίκιο της -και έναν θησαυρό 20 εκατ. δολαρίων.

vivlio-XRWMA

Στην «Κληρονομιά» ο John Grisham επαναφέρει σε ενεργό δράση τον μαχητικό δικηγόρο Τζέικ Μπριγκάνς, πρωταγωνιστή της «Ετυμηγορίας», ενός από τα πιο κορυφαία βιβλία του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα. 

Αυτή τη φορά ο Μπριγκάνς αναλαμβάνει να προστατεύσει την τεράστια περιουσία του Σεθ Χάμπαρντ από τα παιδιά του. Ο Χάμπαρντ αυτοκτόνησε δι' απαγχονισμού, αφού είχε χάσει κάθε ελπίδα ότι η ζωή του θα μπορούσε να έχει νόημα. Έπασχε από βαριάς μορφής καρκίνο. Είχε φροντίσει, ωστόσο, να συντάξει τη διαθήκη του και μαζί με αυτήν να αφήσει αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα έπρεπε να ανοιχτεί.

Εκτάκτως αυτό το Σάββατο το σπουδαίο μπεστ σέλερ του John Grisham «Η Κληρονομιά» είναι στο ΘΕΜΑ


Αλλάζοντας την προηγούμενη εκδοχή της, ο Χάμπαρντ άφηνε το 90% των 20 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε συσσωρεύσει κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής του σταδιοδρομίας σε μια Αφροαμερικανίδα οικιακή βοηθό. Στα δύο παιδιά του δεν άφηνε ούτε ένα δολάριο. Και όχι μόνο: Ακόμη και μετά από το θάνατό του, ο Σεθ Χάμπαρντ καθοδηγούσε τον συνήγορο Τζέικ Μπριγκάνς για το πώς θα καταφέρει να προστατεύσει τα δικαιώματα της εκλεκτής κληρονόμου. 

Ο Grisham μεταφέρει την πλοκή στην αίθουσα του δικαστηρίου, στο κατεξοχήν σκηνικό όπου ξεδιπλώνει το συγγραφικό του χάρισμα. Το μυστήριο γύρω από τη διαθήκη του Σεθ Χάμπαρντ ξετυλίγεται βήμα-βήμα, περνώντας από ανατροπή σε ανατροπή και από έκπληξη σε έκπληξη. 


Μη χάσετε εκτάκτως το Σάββατο με το Πρώτο ΘΕΜΑ το εξαιρετικό μυθιστόρημα «Η Κληρονομιά» του John Grisham.


Ποιος είναι ο John Grisham

Γεννημένος το 1955 στο Άρκανσο των ΗΠΑ, ο John Grisham ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ. Καταλαβαίνοντας όμως γρήγορα πως δεν είναι φτιαγμένος για τέτοιου είδους καριέρα, σπούδασε νομικά και ξεκίνησε την άσκησή του στο ποινικό δίκαιο. Παρότι γνώρισε πολλές φορές την απόρριψη μέχρι να καταφέρει να εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα, A Time to Kill, το 1988, μόλις τρία χρόνια αργότερα μπήκε στη λίστα των πιο επιτυχημένων συγγραφέων θρίλερ στον κόσμο με το μυθιστόρημά του The Firm, το οποίο έγινε μια cult κινηματογραφική ταινία. Τα έργα του έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 300 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Εννέα μυθιστορήματά του έχουν μεταφερθεί στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης