Euro 2020: Έντονες επικρίσεις για το BBC που έδειχνε τη στιγμή της ανάνηψης του Έρικσεν

Euro 2020: Έντονες επικρίσεις για το BBC που έδειχνε τη στιγμή της ανάνηψης του Έρικσεν

Την ώρα που οι Δανοί παίκτες δημιουργούσαν ανθρώπινο τείχος γύρω από τον συμπαίκτη τους, το BBC έδειχνε τη στιγμή που οι γιατροί του έκαναν CPR και τη σύζυγό του σε κατάσταση σοκ

bbc
Να απολογηθεί αναγκάστηκε το BBC μετά τα παράπονα που υπήρξαν εις βάρος του καναλιού, για την επιλογή του να δείξει τη στιγμή που οι γιατροί έκαναν ανάνηψη στον Κρίστιαν Έρικσεν, μετά την κατάρρευσή του στη μέση του γηπέδου, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Δανία - Φινλανδία στο πλαίσιο του Euro 2021.

Το κανάλι, μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχτηκε, ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Ζητούμε συγγνώμη σε όποιον αναστατώσαμε από τις εικόνες που μεταδώσαμε. Η ραδιοτηλεοπτική κάλυψη του γηπέδου ελέγχεται από την UEFA και μόλις ο αγώνας ανεστάλη, διακόψαμε την κάλυψή μας το συντομότερο δυνατό».

Οι αντιδράσεις για την επιλογή κάλυψης του BBC, αφορούσαν κυρίως τα πλάνα που έδειναν τον Έρικσεν στο έδαφος με τους γιατρούς να του κάνουν ανάνηψη και τη σύζυγό του να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ οι συμπαίκτες του δημιουργούσαν ανθρώπινο τείχος γύρως του, ακριβώς για να αποφευχθούν τέτοιες σκηνές.

Ο σχολιαστής του BBC, Ίαν Ράιτ, δεν δίστασε, μάλιστα να κάνει tweet για αυτά τα πλάνα του καναλιού, γράφοντας: «Επιστρέψτε στο στούνιο, για τω θεώ».
ian

Ειδήσεις σήμερα: 

G7-Κορωνοϊός: Οι ηγέτες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ξέφυγε ο ιός από κάποιο εργαστήριο της Ουχάν

Σε Βοιωτία, Αττική και Αρκαδία οι ισχυρότερες νεροποντές - Βροχές και την Κυριακή

Παγκόσμια υπόκλιση στο «ανθρώπινο τείχος» των συμπαικτών του Έρικσεν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης