Κρήτη: Τα μυστικά της κλοπής «μαμούθ» από την έπαυλη του Ρώσου

Κρήτη: Τα μυστικά της κλοπής «μαμούθ» από την έπαυλη του Ρώσου

Η Ασφάλεια Ηρακλείου ερευνά με μεγάλη προσοχή την καταγγελία, καθώς έκανε επιτόπια έρευνα αλλά δεν διαπίστωσε ίχνη διάρρηξης στην τεράστια βίλα

astynomikoi-1
Ερωτήματα χωρίς απάντηση «γέννησε» η καταγγελία μιας 55χρονης Ρωσίδας, ότι άγνωστοι έκλεψαν 850.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο όπου τα φύλαγε μέσα στην έπαυλη του εκλιπόντος μεγιστάνα συζύγου της σε οικοδομικό συγκρότημα περιοχής του δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, το οποίο η ίδια επισκέπτεται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες!

Η Ασφάλεια Ηρακλείου ερευνά με μεγάλη προσοχή την καταγγελία, καθώς έκανε επιτόπια έρευνα αλλά δεν διαπίστωσε ίχνη διάρρηξης στην τεράστια βίλα των τεσσάρων επιπέδων με θέα τη θάλασσα, στην οποία η ιδιοκτήτρια είχε να εμφανιστεί από τον περασμένο Φεβρουάριο καθώς η καραντίνα λόγω του κορωνοϊού την βρήκε στο εξωτερικό και επέστρεψε μαζί με το νέο σύντροφό της.

Αυτό που προκαλεί εύλογες απορίες, είναι το γεγονός ότι η Ρωσίδα έφυγε από την Κρήτη αφήνοντας το υπέρογκο ποσό στο χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρά της, αντί να τα ασφαλίσει σε τραπεζικό λογαριασμό, μετά τον θάνατο του πάμπλουτου συζύγου της πριν από πέντε χρόνια. Και το πιο περίεργο, είναι ότι η 55χρονη είχε αφήσει ένα κλειδί σε κάποιο σημείο εξωτερικά του σπιτιού, για να το βρουν έμπιστα (;) πρόσωπά της στο ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης!

Ένα, ακόμη, κενό είναι ότι η χήρα του Ρώσου μεγιστάνα κατήγγειλε αρχικά πως εκλάπησαν 500.000 ευρώ, αλλά στη συνέχεια ανέβασε το ποσό στα 850.000. Όπως κατέθεσε στην Ασφάλεια, αδυνατούσε να εκτιμήσει το ακριβές ύψος του ποσού που περιείχε το χρηματοκιβώτιο. Πάντως, κατά την προανάκριση δεν μπόρεσε -ή δεν θέλησε- να αποκαλύψει την προέλευσή του. Για την κλοπή ενημερώθηκε και ο γιος του Ρώσου μεγιστάνα, που δεν αποκλείεται να έρθει στην Κρήτη για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της έρευνας.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί περνούν ήδη από «κόσκινο» τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο φυλάκιο του συγκροτήματος σε βάθος έξι μηνών, σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν αν κάποιος μπήκε ή βγήκε στην έπαυλη. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις από άτομα τα οποία γνώριζαν ότι η 55χρονη Ρωσίδα είχε αφήσει το κλειδί στην γλάστρα και ότι στο χρηματοκιβώτιο υπήρχε ένας πραγματικός θησαυρός. Επιπλέον, πήραν αποτυπώματα και γενετικό υλικό και τα εξετάζουν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ροδόπη: Σπάνιο περιστατικό εγκεφαλίτιδας από τσίμπημα τσιμπουριού σε κτηνοτρόφο -Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ

Κυρίαρχη η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού στη χώρα μας - Ανησυχία για το ινδικό στέλεχος

Σε ποιους και γιατί εμφανίζονται παρενέργειες μετά το εμβόλιο για τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης