Κορωνοπάρτι: Αποφασισμένοι για διασκέδαση στο ΑΠΘ – Τα τρικ για να βρεθεί ρεύμα, η αστυνομία και οι βανδαλισμοί

Κορωνοπάρτι: Αποφασισμένοι για διασκέδαση στο ΑΠΘ – Τα τρικ για να βρεθεί ρεύμα, η αστυνομία και οι βανδαλισμοί

Τι λέει στο protothema.gr ο πρύτανης του ΑΠΘ - Αστυνομική δύναμη και διαμαρτυρίες αντιεξουσιαστών - To κομμένο ρεύμα και το γκρέμισμα των πασσάλων

koronoparty
Πάρτι υπό τους ήχους δυνατής μουσικής με κατανάλωση αλκοόλ έως τις πρωινές ώρες σε πανεπιστημιακούς χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου επιλέγουν νέοι, για να συνεχίσουν τη διασκέδαση μετά το κλείσιμο των μπαρ.

Δύο κορωνοπάρτι διοργανώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο ΑΠΘ ενώ και χθες δυνάμεις της ΕΛΑΣ εμπόδισαν άτομα που προσπάθησαν να μπουν στον χώρο του πανεπιστημίου και να οργανώσουν νέο κορωνοπάρτι. Επόμενο ραντεβού έχει δοθεί την Παρασκευή το βραδύ, σύμφωνα με τις αναρτήσεις στα social media.

«Εμείς απευθυνθήκαμε από την πρώτη στιγμή στην αστυνομία ενώ το ερώτημα που τίθεται είναι πως κυκλοφορούν τα άτομα αυτά μετά τα μεσάνυχτα» λέει στο protothema.gr ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαιωάννου . Επισημαίνει ότι έχουν γίνει τέσσερις εισαγγελικές παρεμβάσεις για τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

To κομμένο ρεύμα και α τρικ για να συνδέσουν τα woofer

«Ποιος τα διοργανώνει αυτά τα κορωνοπάρτι» είναι το ερώτημα που θέτουν πανεπιστημιακοί καθώς όπως λένε πολιτικές νεολαίες δηλώνουν ότι δεν έχουν συμμετοχή. Οι αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες θα διεξάγουν έρευνα , για να αναζητήσουν τους διοργανωτές των εκδηλώσεων και όσους κυκλοφορούν στους χώρους του πανεπιστημίου μετά τα μεσάνυχτα.

Υπό το πρίσμα της πανδημίας και καθώς οι νέου δεν φορούν μάσκες και δεν τηρούνται τα μέτρα για την προστασία από τη διασπορά του ιού, αναμένεται από το απόγευμα έως τις 5.30 το πρωί να υπάρχει αστυνομική παρουσία έξω από το ΑΠΘ, προκειμένου να περιοριστούν τα κορωνοπάρτι.

Οι πρυτανικές αρχές , από την πλευρά τους έχουν ως μέσο προστασίας από τα κορωνοπάρτι χωρίς μάσκες και μέτρα το κόψιμο του ρεύματος στα κτίρια που χρησιμοποιούν οι φοιτητές για να πάρουν ρεύμα για τις στερεοφωνικές εγκαταστάσεις αλλά και τα άθραυστα τζάμια για να μην τα σπάνε για να μπουν μέσα και να χρησιμοποιήσουν το ρεύμα. Το κτίριο της Φιλοσοφικής σχολής για τέσσερα Σαββατοκύριακα δεν έχει ρεύμα αλλά οι ενδιαφερόμενοι βρίσκουν διάφορα τρικ. Οι συμμετέχοντες στο κορωνοπάρτι χρησιμοποίησαν προφανώς παλιό αυτοκίνητο που πήρε φόρα και γκρέμισε τσιμεντένιους πασσάλους σε είσοδο για να βρεθεί ρεύμα να συνδεθούν τα ηχεία και να αρχίσει το πάρτι.

Αστυνομική δύναμη και διαμαρτυρίες αντιεξουσιαστών

Οι ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ εμπόδισαν χθες άτομα να μπουν στο πανεπιστήμιο και προς στιγμή υπήρξε ένταση καθώς οι δυνάμεις παρέμεναν σε είσοδο του Ιδρύματος στο ύψος του νοσοκομείου Γεννηματάς. Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα προκλήθηκε ένταση, όταν περίπου 15-20 άτομα συγκεντρώθηκαν και βρίσκονται μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, μπροστά στην είσοδο που βρίσκεται απέναντι από το νοσοκομείο Γεννηματάς, διαμαρτυρόμενοι για την έντονη αστυνομική παρουσία.

Κλείσιμο
Τα άτομα, που φέρεται να ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο επιχείρησαν να περάσουν από την είσοδο της παλιάς φιλοσοφικής για να μπουν στο ΑΠΘ, ωστόσο, αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν με αποτέλεσμα να υπάρξει προς στιγμή ένταση.

Εισαγγελικές παρεμβάσεις για τα υπαίθρια κορωνοπάρτι

Μετά τα κορωνοπάρτι, υπήρξε και νέα εισαγγελική εντολή, με αντικείμενο να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την αστυνομία προκαταρκτική έρευνα για τον εντοπισμό των διοργανωτών. Ηδη σε εξέλιξη βρίσκονται προκαταρκτικές έρευνες για παρόμοια πάρτι που διοργανώθηκαν τον τελευταίο μήνα στο πανεπιστημιακό κάμπους της πόλης

Ειδήσεις σήμερα 

Επιχείρηση «Trojan Shield»: Τεράστιο «χτύπημα» κατά του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στις συλλήψεις - Το «βαθύ λαρύγγι» και το κινητό στη φυλακή

Survivor: «Τάκος» με… άρωμα γυναίκας και το αίτημα του Σάκη που δεν έγινε αποδεκτό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης