Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Ποιοι συμμετέχουν - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Ποιοι συμμετέχουν - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα για 24 ώρες Mετρό, ηλεκτρικός, τραμ και τρόλεϊ, με στάσεις εργασίας θα κινηθούν τα λεωφορεία - Δεμένα και τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ - Πού θα γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

metro_kleisto
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο Πέμπτη 10 Ιουνίου η χώρα καθώς ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ εχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο. Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζόμενων στα μέσα μεταφοράς στην απεργία της Πέμπτης αλλά και τους οδηγούς λόγω της ασφυξίας που δημιουργείται στους κεντρικούς δρόμους.

Έτσι ακινητοποιημένα θα μείνουν για 24 ώρες Mετρό, ηλεκτρικός, τραμ και τρόλει ενώ τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορούν την Πέμπτη από τις 9 πμ έως τις 9 μμ, δηλαδή θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην αρχή και στη λήξης της βάρδιας.

Το συνδικάτο της ΣΤΑΣΥ ζητά την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου. «Είναι ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί να δώσει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, που όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας», τονίζεται στην ανακοίνωση του συνδικάτου.

Τα τρένα της ΤΡΕΝΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα αύριο ενώ θα τροποποιηθούν τα δρομολόγια της προηγούμενης και της επόμενης ημέρας.

Δεμένα για 24 ώρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες.

Στην κινητοποίηση της 10ης Ιουνίου, θα λάβουν μέρος το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Κλείσιμο
Λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εφορίες, πολεοδομίες, δήμοι, νομαρχίες, υπουργεία.

Την ημέρα της απεργίας θα σιγήσουν και τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου) από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ αντιδρώντας στο νομοσχέδιο το οποίο, όπως σημειώνει, ουσιαστικά θεσμοθετεί «νέα ήθη» επί τα χείρω στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις υπερωρίες, τις απολύσεις και τις απεργίες.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Μπορεί η απεργία να προκηρύχτηκε για την ίδια ημέρα από τα συνδικάτα αλλά οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν ξεχωριστά.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος με σύνθημα « Με εξαθλιωμένους εργαζόμενους , ανάπτυξη δε γίνεται»

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10 πμ στα Προπύλαια με κεντρικό σύνθημα «ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ»

Όπως σημειώνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του «η κυβέρνηση χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο».

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη (έξω από το εργατικό κέντρο) στο Ηράκλειο Κρήτης , στη Λάρισα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.




Ειδήσεις σήμερα 

Επιχείρηση «Trojan Shield»: Τεράστιο «χτύπημα» κατά του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στις συλλήψεις - Το «βαθύ λαρύγγι» και το κινητό στη φυλακή

Survivor: «Τάκος» με… άρωμα γυναίκας και το αίτημα του Σάκη που δεν έγινε αποδεκτό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης