Πήρε... ανάποδες ένας 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, όταν είδε τους εν ενεργεία να κάνουν έλεγχο στην καφετέρια ενός συγγενή του στο κέντρο του Βόλου και προκάλεσε επεισόδιο σε βάρος τους, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες!
Η καφετέρια ήταν κλειστή όταν οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο για την τήρηση του ωραρίου, όμως έξω από αυτήν παρέμεναν δύο άτομα στα οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα για μάσκες. Ο συνταξιούχος αστυνομικός που κατοικεί απέναντι μίλησε προκλητικά στους πρώην συναδέλφους του ζητώντας τους να κάνουν έλεγχο σε άλλα μαγαζιά και τους απώθησε βίαια ρίχνοντας έναν από αυτούς στο έδαφος, με αποτέλεσμα να του περάσουν χειροπέδες.
Ο 60χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, που του άσκησε δίωξη για αντίσταση κατά της αρχής, απειλή και εξύβριση κατά συρροή, ελαφρά σωματική βλάβη και βία κατά υπαλλήλων και απείθεια και τον παρέπεμψε να δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Όμως, ζήτησε αναβολή, παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο και αφέθηκε ελεύθερος.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών