Χανιά: Τα τραύματα στην ψυχή της 11χρονης Ιωάννας - Οι ξυλοδαρμοί και η φυλάκιση του πατέρα

Χανιά: Τα τραύματα στην ψυχή της 11χρονης Ιωάννας - Οι ξυλοδαρμοί και η φυλάκιση του πατέρα

Από το 2019 είχε μιλήσει δημόσια η σύζυγός του - Ο πατέρας είχε καταδικαστεί και για τον ξυλοδαρμό της δασκάλας των παιδιών του 

11xroni
Την ώρα που οι Αρχές στα Χανιά προσπαθούν να αποκωδικοποιούσουν τον τραγικό θάνατο της 11χρονης Ιωάννας απαντώντας στο ερώτημα που έχει προκύψει αν η πτώση στα βράχια της παραλίας των Αγίων Αποστόλων οφείλεται σε ατύχημα ή αυτοκτονία,  σοκάρουν τα στοιχεία που βλέπουν το φως αναφορικά με το δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν τα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας.

Για τον λόγο αυτό έχουν κληθεί να καταθέσουν στους αστυνομικούς τόσο άτομα από το οικογενειακό και το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας όσο και η ψυχίατρος που παρακολουθούσε το νεαρό κορίτσι ιδιαίτερα από την εποχή που άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα αγχώδους διαταραχής.

Δυστυχώς για το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν τα παιδιά της οικογένειας,  η μητέρα δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάει δημόσια σε εκπομπές με αναφορές στον σύζυγο της πως ήταν βίαιος γονιός και σύζυγος. Tο ίδιο είχε κάνει και τον Οκτώβριο του 2019 όταν είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για τον ξυλοδαρμό της δασκάλας του σχολείου, στο οποίο πήγαιναν τα παιδιά του.

Δηλώσεις μετά την καταδικαστική απόφαση για τον πατέρα που επιτέθηκε σε δασκάλα


Όπως σήμερα έτσι και τότε η γυναίκα είχε μιλήσει με τα πιο μελανά λόγια για τα όσα βίωνε δίπλα του, με τους ξυλοδαρμούς και την κάθε μορφής κακοποιητική συμπεριφορά, να έχουν μετατρέψει τις ζωές των παιδιών της και τη δική της σε εφιάλτη.

Κλείσιμο
Ζωή για την οποία η 11χρονη ντρεπόταν, καθώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας όταν ο πατέρας της είχε δείρει μπροστά σε όλο το σχολείο τη δασκάλα της επειδή εφάρμοσε κατά γράμμα μια δικαστική απόφαση που του είχε επιβληθεί μετά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η μητέρα της, με την οποία του του απαγορευόταν  να παραλαμβάνει  τα παιδιά του από το σχολείο.

Για το περιστατικό αυτό ο πατέρας της 11χρονης είχε καθίσει στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας έξι συνολικά κατηγορίες: για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης περιουσίας, απειλή και εξύβριση κατά της δασκάλας, ενδοοικογενειακή απειλή κατά της συζύγου του και παραβίασης δικαστικής απόφασης ασφαλιστικών μέτρων.

Το δικαστήριο είχε τον κατηγορούμενο ένοχο για τις πρώτες πέντε κατηγορίες και αθώο μόνο για την παραβίαση της δικαστικής απόφασης.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι συνολικά φυλάκιση τεσσάρων ετών, άμεσα εκτελεστή και χωρίς η υποβολή έφεσης να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης η δασκάλα περιέγραψε στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια τα όσα είχε βιώσει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στα χέρια του καθώς ο άνδρας είχε φτάσει στο σημείο όχι μόνο να χειροδικήσει εναντίον της αλλά και να την σέρνει στο πεζοδρόμιο από τα μαλλιά.

Όπως είπε: «Εκείνη τη μέρα επειδή έβρεχε, επέλεξα να ανοίξω την πόρτα του σχολείου 5 λεπτά νωρίτερα από το σχόλασμα για να διευκολύνω τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους. Μπροστά στην είσοδο της αυλής βλέπω τον κατηγορούμενο να διαπληκτίζεται με τη γυναίκα του. Γνωρίζω ότι ο κατηγορούμενος έχει δικαστική απόφαση που απαγορεύει να παίρνει τα παιδιά του από το σχολείο και να πλησιάζει και σε κάποια απόσταση στο σχολείο.
Τους παρακάλεσα να κάνουν πιο πέρα γιατί εμποδίζουν την είσοδο-έξοδο των μαθητών. Εκείνος τότε μου είπε “Γιατί θες να με διώξεις;” Τότε αναίτια δέχτηκα την πρώτη μπουνιά. Αμέσως μετά άρχισε να ρίχνει τι επόμενες μπουνιές. Δεν ήξερα καν πια που με χτυπούσε. Με άρπαξε μετά από τα μαλλιά, με έσυρε κάτω στο πεζοδρόμιο και άρχισε να με κλωτσά απειλώντας τη ζωή μου και βρίζοντάς με χυδαία. Μου έλεγε ” θα σε σκοτώσω (…χυδαία βρισιά…)” “θα σε …. όπου σε βρω”. Εκείνη τη στιγμή κάποιος άλλος γονέας προσπάθησε να τον εμποδίσει. Τότε βρήκα την ευκαιρία και έφυγα από τα χέρια του. Μπήκα στον αύλειο χώρο και έκλεισα την καγκελόπορτα. Εκείνος πήδηξε τα κάγκελα και άρχισε να με κυνηγά. Αιμόφυρτη μπήκα μέσα στο σχολείο και εκεί κλειδωθήκαμε και περιμέναμε την Αστυνομία».

Η δασκάλα στη συνέχεια τόνισε ότι αισθάνθηκε πως απειλήθηκε η ζωή της, καθώς την χτυπούσε βίαια και την απειλούσε  ότι θα τη σκότωνε

Σύμφωνα με την κατάθεση αλλά και την ιατρική γνωμάτευση, από την επίθεση προκλήθηκε στη δασκάλα σπάσιμο στη μύτη, κατάγματα στο κόκκαλο πάνω από το μάτι, στο δάχτυλο, στο δεξί γόνατο, ενώ έχει και πόνους στον αυχένα και την πλάτη από τις κλωτσιές.

Στο ίδιο δικαστήριο είχε καταθέσει και η μητέρα της 11χρονης η οποία περιέγραψε με τη σειρά της το τι συνέβη εκείνη τη μέρα, επισημαίνοντας  ο πρώην σύζυγος της ήταν υπαίτιος τουλάχιστον 30 περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της οικογένειας, από τα οποία καταγγέλθηκαν περίπου τα 15 και 10-15 φορές είχε επιτεθεί σε τρίτους.


Ειδήσεις σήμερα

«Πόλεμος» Κίνας - ΗΠΑ για την προέλευση της Covid

Τζόις Τίμοθι Ράντοτσικ: «Πιθανή εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του Γάλλου χορευτή!»

Ιρλανδία: Από τα μέσα Ιουλίου η υιοθέτηση του «πράσινου» πιστοποιητικού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης