«Εμπρός»: Εμποδίστηκε το νέο σφράγισμα του θεάτρου

Νέα αστυνομική επιχείρηση στον χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου – Πρόταση για παραχώρηση του κτηρίου στον δήμο Αθηναίων από την ΕΤΑΔ έκανε ο Μπακογιάννης – Μήνυση στο συνεργείο από τον Νάσο Ηλιόπουλο 

ebros_sfragisma
Νέα επιχείρηση πραγματοποίησε η αστυνομία στο Θέατρο «Εμπρός», με συνεργεία να ετοιμάζονται για εκ νέου σφράγισμα του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου.

Έξω από το θέατρο, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε, διαμαρτυρόμενοι για το σφράγισμά του, με αποτέλεσμα να σταματήσουν προσωρινά οι εργασίες.

Στον χώρο βρέθηκε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, που προανήγγειλε την κατάθεση μήνυσης στο συνεργείο, αφού, όπως υποστήριξε, δεν υπήρχαν κατάλληλες άδειες εργασιών. Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Ηλιόπουλος και οι εμπλεκόμενοι του συνεργείου αποχώρησαν προς το αστυνομικό τμήμα.

Οι συγκεντρωμένοι αναφέρουν ότι το κτήριο που στεγάζεται το θέατρο είναι διατηρητέο, ενώ καταγγέλλουν ότι οι ζημιές που έγιναν δεν μπορούν να διατηρηθούν.

Πρωτοβουλία Μπακογιάννη για παραχώρηση του θεάτρου στον δήμο Αθηναίων

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υπέβαλε επίσημα πρόταση στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), στην οποία και ανήκει το κτήριο, για παραχώρησή του στον δήμο.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Στέφανο Βλαστό, ο Κώστας Μπακογιάννης πρότεινε να ακολουθηθεί μοντέλο Λυκαβηττού και ο χώρος που φιλοξενεί το «Εμπρός» να περάσει στον Δήμο της Αθήνας.

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, υπαγορεύεται από την ανάγκη να στηριχθεί η καλλιτεχνική έκφραση και οι καλλιτέχνες της πόλης και είναι απολύτως συμβατή με το τριετές σχέδιο για τον πολιτισμό που έχει ήδη εξαγγελθεί.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ο Δήμος Αθηναίων δεν είχε ούτε αρμοδιότητα, ούτε ανάμειξη στα όσα εξελίχθηκαν στον χώρο του «Εμπρός». Το θέμα θα τεθεί από τον κ. Μπακογιάννη στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και θα ενημερώσει επίσημα για την πρόταση προς την ΕΤΑΔ.


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος


Στο Δρομοκαΐτειο ο Μένιος Φουρθιώτης: Ήθελε να νοσηλευτεί εκεί, αλλά οι γιατροί δεν του έκαναν τη χάρη...


«Πράκτορες της KGB στο αεροπλάνο» - Tι λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης