Αποφυλακίστηκε ο νταλικιέρης που αρνούνταν να φορέσει μάσκα - Τι είπε στο protothema.gr
Είχε καταδικαστεί σε 60 ημέρες φυλάκισης - Μπήκε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών στις 27/4/2021 και ήταν να αποφυλακιστεί στις 6/6/2021 - Τελικά ανεστάλη η εκτέλεση του υπόλοιπου της επιβληθείσας ποινής των 20 ημερών για τρία έτη - Τι δήλωσε στο protothema.gr μετά την αποφυλάκισή του
Σύμφωνα με το αποφυλακιστήριο που φέρνει στο φως το protothema.gr, ο οδηγός νταλίκας αποφυλακίστηκε την Παρασκευή με βούλευμα του Συμβ. ΠΛΗΜΜ/ΚΩΝ ΣΕΡΡΩΝ με το οποίο διατάσσεται η αναστολή υπό τον όρο της ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής του. Είχε καταδικαστεί με την υπ' αριθμό 73/23-04-2021 απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών καθώς ήταν η τρίτη φορά που αρνούνταν να φορέσει μάσκα σε δημόσιο χώρο, παρά τις συστάσεις των Αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος οδηγός νταλίκας είχε αρνηθεί να φορέσει μάσκα και εντός του δικαστηρίου, κάτι που ανάγκασε τους δικαστές να επιβάλλουν τη μέγιστη δυνατή ποινή.
Νομικοί παράγοντες από την πόλη των Σερρών σχολιάζοντας στοprotothema.gr την πρωτοφανή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ανέφεραν ότι σε ανάλογες ποινές συνήθως χορηγείται αναστολή. Ωστόσο, στη προκειμένη περίπτωση το δικαστήριο με ειδική αιτιολογία έκρινε ότι δεν πρέπει να του χορηγηθεί αναστολή, καθώς υπήρχε κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων. Ο οδηγός επικαλέστηκε προβλήματα υγείας όμως δεν μπόρεσε να το αποδείξει ενώ στο δικαστήριο εμφανίστηκε χωρίς την παρουσία δικηγόρου. Μάλιστα, δεν απάντησε ούτε στην ερώτηση ποιος είναι ο μόνιμος τόπος κατοικίας του.
«Τις πρώτες 18 μέρες με είχαν στο πειθαρχικό και με 'βγαζε το βράδυ έξω στον διάδρομο να περπατήσω για 1-2 ώρες, την 19η μέρα με βάλανε σε μια πτέρυγα μαζί με ισοβίτες κλέφτες, ληστές, ναρκομανείς. Και, επίσης, θέλω να σας πω ότι στο δικαστήριο είχα μπει με την μάσκα κανονικότατα. Ήμουν αντιδραστικός, δεν λέω. Τα ιατρικά έγγραφα που σας έστειλα στη γερμανική γλώσσα λένε ότι έχω κάνει αφαίρεση σπλήνας και 4 χειρουργεία στον αριστερό πνεύμονα, χειρουργεία σε κοιλιά, στομάχι, συκώτι και έντερο. Έτσι, όταν φοράω τη μάσκα στη μύτη, δεν μπορώ να αναπνεύσω και ζαλίζομαι. Και, επίσης, να σας πω ότι και στην αστυνομία και στην εισαγγελέα είπα ότι είμαι κάτοικος Γερμανίας και ότι, όταν έρχομαι Ελλάδα, μένω στο ξενοδοχείο η στο αυτοκίνητο και όχι, όπως είπαν στην τηλεόραση, ότι δεν έχω δώσει στοιχεία κατοικίας», λέει ο Δημήτρης Βογιατζής στοprotothema.gr.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.