Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σπείρα Αλβανών και Ελλήνων πίσω από τη φρικτή δολοφονία της Καρολάιν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σπείρα Αλβανών και Ελλήνων πίσω από τη φρικτή δολοφονία της Καρολάιν

Οι profilers του Ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ομάδα απαρτίζεται από πολλά μέλη που πραγματοποιούν ληστείες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, για να μπερδεύουν τις διωκτικές αρχές  - Κατάλαβα ότι η Καρολάιν ήταν νεκρή όταν με έλυσαν οι αστυνομικοί, λέει ο σύζυγος - Την Παρασκευή στην Αλόννησο η κηδεία της 20χρονης

glika-nera-main
Μια συμμορία που αποτελείται απο Αλβανούς και ελληνικής υπηκοότητας άτομα με «έδρα» τα δυτικά προάστια και πεδίο δράσης τη βορειοανατολική Αττική, κρύβεται πίσω απο τη δολοφονία της Καρολάιν το ξημέρωμα της 11ης Μαίου στα Γλυκά Νερά. Οι profilers του Ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα οτι η ομάδα απαρτίζεται απο πολλά μέλη που πραγματοποιούν ληστείες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, για να μπερδεύουν τις διωκτικές αρχές.

Η «σφραγίδα» τους είναι η άσκηση υπερβολικής βίας, οι ξυλοδαρμοι και το δέσιμο με σχοινιά των θυμάτων τους. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούν συγκεκριμένο δρομολόγιο μέσω μικρών δρόμων και στενών, αποφεύγοντας τις λεωφόρους για να μην πέσουν πάνω σε μπλόκα της Αστυνομίας  ή «πιαστούν» απο κάμερες κυκλοφορίας. Μέσα στις επόμενες ώρες, λένε οι πληροφορίες, αναμένονται και τα πρώτα αποτελέσματα απο τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, κάτι που θα διευκολύνει το έργο των αστυνομικών και θα συνδράμει κατά πολύ στο ξεσκαρτάρισμα της λίστας των 100 ατόμων που έχουν μπεί στο κάδρο των ερευνών.

Όλα δείχνουν οτι η συμμορία επέλεξε τυχαία το σπίτι του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της Καρολάιν και μετά απο κατόπτευση ημερών, κατέγραψαν την καθημερινότητα των ιδιοκτητών και τις συνήθειες τους πριν περάσουν στην τελική και πιο φρικαλέα φάση του σχεδίου τους.

Μάλιστα, απο τη στιγμή που δολοφόνησαν την 20χρονη μητέρα, οι αναλυτές εκτιμούν οτι δεν θα άφηναν ζωντανό τον 32χρονο σύζυγό της όμως όπως τον είχαν δέσει, όπως χαρακτηριστικά περιέγραψαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, σαν λουκάνικο χειροπόδαρα, φιμωμένο και τυφλωμένο με μονωτική στα μάτια και το στομα και παρουσίαζε λόγω υποξαιμίας μίνι λιποθυμικά επεισόδια, πίστεψαν οτι ηταν και αυτος νεκρός και έτσι έφυγαν εγκαταλείποντας τον λιπόθυμο και δεμένο.  

Γιατί τη σκότωσαν;

Ένα απο τα ερωτήματα στο οποίο προσπαθούν να απαντήσουν οι αστυνομικοί είναι το εξής: Γιατί οι ληστές, απο τη στιγμή που εξουδετέρωσαν τον 32χρονο πιλότο φιμώνοντας και δένοντας τον χειροπόδαρα με το ίδιο σκοινί, ο ίδιος δεν προέβαλε την παραμικρή αντίσταση τους υπέδειξε μάλιστα και απο την πρώτη στιγμή που ήταν τα λεφτά, έπνιξαν την 20χρονη σύζυγο του;

Δηλαδή γιατί εμφάνισαν τόσο ακραίο αντικοινωνικό στοιχείο και παντελή έλλειψη συναισθημάτων; Το ειδεχθές της πράξης, λένε οι αρμόδιοι αξιωματικοί, συνίσταται πρωτίστως στις συνθήκες της ανθρωποκτονίας και δευτερευόντως στον μηχανισμό του θανάτου.

Γιατί ενώ είχαν όπλα χρησιμοποίησαν τα χέρια τους; Στον ασφυκτικό θάνατο όπου υπάρχει παρατεταμένη σωματική επαφή οι δράστες έχουν τη δυνατότητα να υποχωρήσουν. Όμως δεν το έκαναν και άφησαν την πράξη να εξελιχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της. Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση τους να σκοτώσουν. Σε μια ληστεία, το ζητούμενο είναι τα χρήματα. Το έγκλημα είναι περιττό για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού λενε εμφατικά. Δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να σκοτώσουν για την επιτευξη του στόχου. Γιατί λοιπόν ενώ πήραν τα χρήματα, που πρόθυμα τους υπέδειξε ο πιλότος φορτώθηκαν μια ανθρωποκτονία; Ένα κακούργημα που θα τους στείλει για πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα...

Ίσως λένε οι αστυνομικοί οι δράστες να είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και έτσι δεν μπορούσαν να ελέγξουν τις αντιδράσεις τους, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο σε κάποια φάση που ο 32χρονος πιλότος είχε χάσει τις αισθήσεις του οι ληστές να πίστεψαν οτι και αυτός είχε πεθάνει.

Πόσο θα μείνουν στη φυλακή οι δολοφόνοι της Καρολάιν αν συλληφθούν

Από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, εξήγγειλε ότι αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις υφ' όρων απόλυσης των καταδικασθέντων σε κάθειρξη.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι θα αυξηθεί το όριο της εκτιτέας ποινής (εκτιτέα συνολική ποινή φυλάκισης) για την υφ' όρων απόλυση των κρατούμενων από τα 2/5 που είναι σήμερα ως και στα 4/5, ενώ θα επέλθει αυστηροποίηση του καθεστώτος της υφ' όρων απόλυσης των καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη.

Όπως, επισήμανε ο κ. Τσιάρας, το υπουργείο Δικαιοσύνης, μέσω της επιτροπής που εξετάζει τις αλλαγές που θα επέλθουν στον νέο Ποινικό Κώδικα θα αυστηροποίησει το καθεστώς υφ' όρων απόλυσης των καταδικασθέντων σε ποινές κάθειρξης ή ισοβίου κάθειρξης.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι στην κατεύθυνση αύξησης της πραγματικής έκτισης της ποινής από τα 2/5 που είναι σήμερα στα 3/5 ή στα 4/5, κάτι που αγγίζει τα όρια της πλήρους έκτισης της επιβαλλόμενης ποινής. Η αυστηροποίηση αυτή θα υλοποιηθεί, όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, για «την ενίσχυση της ασφάλεια των πολιτών και την ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος».

Πάντως, το σχέδιο για τις αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα αναμένεται να παραδοθεί από την αρμόδια επιτροπή στο υπουργείο Δικαιοσύνης, μέσα στο καλοκαίρι, πάντως πριν τον ερχόμενο Αύγουστο.

Κατάλαβα ότι η Καρολάιν ήταν νεκρή όταν με έλυσαν οι αστυνομικοί, λέει ο σύζυγος

Στο σπίτι του στα Γλυκά Νερά, εκεί που βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τα χέρια των αδίστακτων ληστών η 20χρονη γυναίκα του Καρολάιν, επέστρεψε για λίγο το μεσημέρι της Πέμπτης ο 32χρονος σύζυγός της. Συντετριμμένος, αλλά φαινομενικά ψύχραιμος, ο 32χρονος πιλότος περιέγραψε τις δραματικές στιγμές και αποκάλυψε ότι δεν γνώριζε ότι η γυναίκα του είχε δολοφονηθεί, παρά το έμαθε όταν πλέον έφθασε η αστυνομία στο σπίτι και τον έλυσαν οι αστυνομικοί.

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Δηλώσεις συζύγου Καρολάιν

«Μας έδεσαν και από εκείνο το σημείο και μετά τους είχαμε πει ήδη πού είναι και τα χρήματα, από κει και μετά δεν ξέρω. Συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου είναι νεκρή όταν ήρθαν οι αστυνόμοι και με έλυσαν. Η κόρη μου ευτυχώς είναι καλά. Όποιος γνωρίζει κάτι είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει…».

«Αυτή τη στιγμή είναι 10-15-20 άτομα στο δρόμο και ψάχνουν… Δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, τώρα που μιλάμε, τις 3 τελευταίες μέρες ήμασταν όλοι μαζί, δουλεύουν όλη μέρα, όλο το βράδυ, όλη μέρα. Η αστυνομία, το ανθρωποκτονιών. Αυτό ξέρω, είναι συνέχεια σε επικοινωνία μαζί μου όσο έχω μπορέσει να τους βοηθήσω, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει, θα τους βρουν τα παιδιά αυτά», δήλωσε συντετριμμένος ο σύζυγος της 20χρονης, προσθέτοντας ότι ευτυχώς το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι του είναι καλά.
glika_nera_sizigos_in
Οι αστυνομικοί βρήκαν το μωρό να προσπαθεί να ξυπνήσει τη μητέρα του 

Κλείσιμο
Για το ειδεχθές έγκλημα και αυτό που αντίκρισε ο αστυνομικός που μπήκε στο σπίτι και είδε το μωρό καθισμένο δίπλα στην νεκρή μητέρα του μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, σχετικά με την φωτογραφία με τον αστυνομικό που αγκαλιάζει το παιδί τόσο στοργικά, σε αυτή την φωτογραφία αποτυπώνεται το πρόσωπο της Αστυνομίας. Ο αστυνομικός αυτός είναι και ο ίδιος πατέρας ενός παιδιού, όπως είπε ο κ. Καλλιακμάνης και σε επικοινωνία μαζί του δήλωσε συγκλονισμένος από το τι αντίκρισε μέσα στο σπίτι.

Όπως του είπε ο αστυνομικός ο σύζυγος ήταν δεμένος και δίπλα του ήταν νεκρή του η γυναίκα του, ενώ το μωρό δεν έκλαιγε, καθόταν δίπλα στη νεκρή μητέρα του και την σκουντούσε.

Για τον πατέρα ο κ. Καλλιακμάνης είπε ότι, όπως είπε και ο ίδιος, σε κάποια χρονικά σημεία έχανε τις αισθήσεις του. «Πιθανόν η μητέρα να είδε χαρακτηριστικά των δραστών», και γι΄ αυτό την σκότωσαν, δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης και πρόσθεσε «θεωρώ αδύνατον να μην έχει βρεθεί DNA των δραστών, ήταν εκεί 30 λεπτά, δεν γίνεται να ήταν αποστειρωμένοι».

Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός συνδικαλιστής ανέδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ σε μια σκληρή πραγματικότητα την οποία καλούνται πλέον να ζήσουν ο τραγικός πατέρας και σύζυγος αλλά και το νεογένητο το οποίο θα μεγαλώσει χωρίς να γνωρίσει την μητέρα του. Το κοριτσάκι που ήρθε στον κόσμο στις 3 Ιουνίου του 2020, επισφράγισε με τον πιο τρυφερο τρόπο την ευτυχία του ζευγαριού. 

Μια εικόνα χίλιες λέξεις η φωτογραφία με τον αστυνομικο που κρατάει στην αγκαλιά του το μωρό της οικογένειας που έζησε...

Posted by George Kalliakmanis on Tuesday, May 11, 2021
Η κηδεία της 20χρονης Καρολάιν θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στην πατρίδα της την Αλόννησο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης