Αγία Παρασκευή: Για τις ανεξέλεγκτες συναθροίσεις στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη, το αυριανό δημοτικό συμβούλιο

Αγία Παρασκευή: Για τις ανεξέλεγκτες συναθροίσεις στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη, το αυριανό δημοτικό συμβούλιο

Πρόσκληση προς τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον κ. Οικονόμου έχει αποστείλει ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής για να δώσουν το παρών στο δημοτικό συμβούλιο

agia_paraskevi
Πριν από περίπου ένα χρόνο υπήρξε δυναμική επιχείρηση της αστυνομίας στην πλατεία του Άη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή, όπου συγκεντρώνονταν πλήθος ατόμων εν μέσω lockdown, ενώ σύμφωνα και με κατοίκους υπήρχαν και παραβατικές συμπεριφορές που είχαν να κάνουν κυρίως με το εμπόριο και τη χρήση ναρκωτικών. Το φαινόμενο αυτό συνεχίστηκε και τους επόμενους μήνες με την παρουσία της αστυνομίας πολλές φορές να βάζει φραγμό.
Όπως έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο όπου για τρεις ημέρες η αστυνομία φυλούσε περιμετρικά την πλατεία. Το θέμα της ανεξέλεγκτης συνάθροισης και τα προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά για τους κάτοικους, θα συζητηθεί αύριο στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου, με τον δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά να έχει στείλει πρόσκληση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Οικονόμου, αλλά και στους βουλευτές όλων των κομμάτων του βορείου τομέα. Μάλιστα οι βουλευτές Καιρίδης και Κατρούγκαλος από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα έχουν απαντήσει θετικά στην διαδικτυακή πρόσκληση του δημάρχου. Οι συμμετέχοντες στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Μαΐου θα έχουν την δυνατότητα τρίλεπτης παρέμβασης στη συζήτηση, έτσι ώστε να αναλύσουν τις σκέψεις τους και τις προτάσεις τους ως προς την εξεύρεση λύσης στα θέματα της πλατείας του Άη-Γιάννη.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε: «Όλοι θα μπορούν με live streaming το δημοτικό συμβούλιο όπου έχουμε προσκαλέσει και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και βουλευτές από τον βόρειο τομέα. Το θέμα της πλατείας θα είναι το πρώτο που θα συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί πρέπει να βρούμε μια λύση. Τις τρεις προηγούμενες ημέρες, από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή υπήρχε η αστυνομία η οποία ήλεγχε τα πάντα. Χθες το βράδυ η αστυνομία δεν έκανε μεγάλη παρέμβαση. Είχε στείλει την ΟΠΚΕ όπου γίνονταν έλεγχοι και για ναρκωτικά. Απ’ότι πληροφορήθηκα και από κατοίκους χθες είχαμε ησυχία. Εμείς θα συζητήσουμε τι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για να ησυχάσει η περιοχή από την παραβατικότητα. Η παραβατικότητα δεν είναι μονάχα τα ναρκωτικά. Ζητάμε ακόμη και τον έλεγχο του αλκοόλ που πωλείται. Εμείς δεν θέλουμε να έρχονται τα ΜΑΤ και να μην έρχεται κόσμος. Αλλά πρέπει να μπει μια τάξη και να μην φοβούνται και οι κάτοικοι της περιοχής».

Ειδήσεις σήμερα: 

Γλυκά Νερά: Τα πρώτα λόγια του συζύγου της 20χρονης στους αστυνομικούς - «Φορούσαν κουκούλες»

Γλυκά Νερά: Σε κατάσταση σοκ ο σύζυγος της 20χρονης - Με συγγενείς το 11 μηνών μωρό της οικογένειας

Τι αλλάζει στη ζωή μας από την Παρασκευή - Μετακινήσεις, SMS, λιανεμπόριο και τουρισμός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης