Θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca: «Ήταν μία χαρά, υγιέστατη», είπε ο σύζυγος

Θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca: «Ήταν μία χαρά, υγιέστατη», είπε ο σύζυγος

Ο θάνατος δεν σχετίζεται με θρομβώσεις, είπε η Μαρία Θεοδωρίδου - Η αρχική ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση - Θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για την μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων - Η οικογένεια έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο παράλληλη ιατροδικαστική έρευνα καθώς και εκπροσώπηση από δικηγόρο

amb
Με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας για τον θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, ανέβασε πυρετό το απόγευμα της Δευτέρας, αφού εμβολιάστηκε, και κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Φέρεται να είχε καρδιολογικό ιστορικό, ενώ όπως δήλωσε, στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις.

«Έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι ο θάνατος της εκλιπούσης δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων ή φλεβωδών κόλπων», τόνισε, συγκεκριμένα, η κ.Θεοδωρίδου.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό και είναι σε εξέλιξη λεπτομερής έλεγχος σε ότι αφορά τα αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας.

«Φαίνεται ότι υπήρξε ένα έμφραγμα επί εδάφους παλαιοτέρου. Η μελέτη του περιστατικού θα είναι σχολαστική», συμπλήρωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Κλείσιμο
Σχετικά με πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της 44χρονης, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για την μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων. 

Η οικογένεια έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο παράλληλη ιατροδικαστική έρευνα καθώς και εκπροσώπηση από δικηγόρο.

«Ξύπνησα το πρωί από τα μουγκρητά της» είπε ο σύζυγος της 44χρονης

Ο σύζυγός, μιλώντας στο MEGA, τονίζει πως αφού η γυναίκα του έκανε το εμβόλιο, έφαγαν μαζί και «δεν έδειξε κάποια προβλήματα».




Ο ίδιος συμπλήρωσε πως τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν το βράδυ της ίδιας μέρας όταν ανέβασε δέκατα. Ωστόσο «πέρασε λίγη ώρα και κοιμηθήκαμε».

«Ξύπνησα το πρωί από τα μουγκρητά της, έπαιρνε μια ανάσα ανά δύο με τρία λεπτά» ισχυρίζεται ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.

Άμεσα κάλεσε ασθενοφόρο και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας όπου και τελικά κατέληξε. Ο σύζυγος καταλήγει λέγοντας πως «δεν γίνεται να έχουμε σάπιο κρέας και να το προσφέρουμε στον κόσμο να το φάει».

Ειδήσεις σήμερα

Εμβολιασμοί: Οι 30άρηδες δείχνουν τον δρόμο - Στο μισό η διασπορά με μία μόνο δόση

Εμβολιασμοί: Κοσμοσυρροή, καθυστερήσεις αλλά και ρεκόρ με 108.576 εμβόλια σε μια μέρα

Μόσιαλος: Γιατί είναι ψέμα ότι το εμβόλιο επηρεάζει την γονιμότητα των γυναικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης