Ούτε καν σκέφτηκαν ότι στερούσαν από τους οδηγούς που θα βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση την δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τις αρχές, δύο ανήλικοι οι οποίοι διέλυσαν ένα σύστημα τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης από τον αυτοκινητόδρομο της Φθιώτιδας για να κλέψουντη μπαταρία του!
Οι δυο πιτσιρικάδες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της Μ. Τρίτης από αστυνομικούς του τμήματος Λοκρών που περιπολούσαν στο ρεύμα προς Αθήνα της ΠΑΘΕ και η μπαταρία αποδόθηκε σε αρμόδιο του αυτοκινητόδρομου. Λίγο αργότερα, συνελήφθησαν δύο από τους γονείς για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και οδηγήθηκαν μαζί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Απασχόλησε ηλικιωμένη και την ξάφρισε
Δεν πρόλαβε να χαρεί τη λεία της μια «μακρυχέρα» που πλησίασε μία ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή της Έδεσσας, την απασχόλησε και κατάφερε να της «βουτήξει» το ποσό των 120 ευρώ, το μεσημέρι της Μ. Τρίτης.
Μέσα σε λίγα λεπτά, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας που βρήκαν τα κλεμμένα χρήματα στην κατοχή της και τα επέστρεψαν στην ηλικιωμένη. Η δράστιδα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πέλλας.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι