Καιρός: Έκτακτo δελτίο επιδείνωσης για το Σαββατοκύριακο - Σε ποιες περιοχές θα έχουμε καταιγίδες

Καιρός: Έκτακτo δελτίο επιδείνωσης για το Σαββατοκύριακο - Σε ποιες περιοχές θα έχουμε καταιγίδες

Δείτε αναλυτικά τους χάρτες του meteo - Βροχερό το Σάββατο σχεδόν σε όλη την επικράτεια - Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων την Κυριακή

broxes
Έκτακτο δελτίο καιρού, εξέδωσε η ΕΜΥ για το Σάββατο 24/4 και την Κυριακή 25/4 με το βαρομετρικό χαμηλό που προσεγγίζει τη χώρα μας, να προκαλεί κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με το  meteo, το Σάββατο 24/04 τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στις Βόρειες Κυκλάδες, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Επιπλέον, στα πελάγη θα πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι (βόρειοι-βορειοανατολικοί στο Αιγαίο και ανατολικοί-βορειοανατολικοί στο Ιόνιο) με εντάσεις έως 7 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. 

Όπως μπορείτε να δείτε στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού και η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων (βροχές/ καταιγίδες) το Σάββατο 24/04 κατά τα διαστήματα 09:00 – 12:00 και 18:00 – 21:00.

kairos-ektakto

Κλείσιμο
kairosektakto-meteo
Στο μεταξύ την Κυριακή 25/04 τα φαινόμενα σταδιακά αναμένεται να περιοριστούν στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και στην Κρήτη, ενώ μέχρι αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και αισθητή πτώση στην Κρήτη.


Eιδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 2.754 τα νέα κρούσματα - 819 οι διασωληνωμένοι, 76 θάνατοι

Lockdown - «Πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους: Ανοίγουν από αύριο mall και κέντρα αισθητικής

Κρούσμα ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα: Προσομοιάζει, αλλά δεν είναι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης