Κορωνοϊός: Αργεί η αποσυμπίεση του ΕΣΥ - Φόβοι ότι θα «σπάσει» το φράγμα των 900 διασωληνωμένων

Κορωνοϊός: Αργεί η αποσυμπίεση του ΕΣΥ - Φόβοι ότι θα «σπάσει» το φράγμα των 900 διασωληνωμένων

Χιλιάδες νοσηλευόμενοι, εκατοντάδες οι νέες εισαγωγές ημερησίως - 295 χθες στην Αττική, 599 στην επικράτεια - Πώς διαμορφώνεται η εικόνα στα νοσοκομεία της χώρας

ethart
"Κλειδί" που μπορεί να ξεκλειδώσει ή μη τις απαγορευμένες λόγω κορωνοιου διαπεριφερειακες μετακινήσεις στη χώρα μας αποτελεί το σύστημα υγείας, όπως είπε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την επιδημία η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογιας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κυρία Βάνα Παπαευαγγελου.

"Έχουν αναπτυχθεί και συζητηθεί διάφορα πρωτόκολλα για να ξεκλειδώσουν οι μετακινήσεις των πολιτών μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων. Όμως, το βασικό κριτήριο για την απόφαση μας θα είναι το σύστημα υγείας, οι δυνάμεις και οι αντοχές του" ανέφερε η ειδικός.

Τα στοιχεία όμως προς το παρόν δείχνουν ότι το σύστημα υγείας είναι πολύ επιβαρυμένο, με χιλιάδες νοσηλευόμενους και εκατοντάδες νέες εισαγωγές ημερησίως, και δύσκολα μπορεί να "ξεκλειδώσει" το πεδίο των μετακινήσεων.

Η πληρότητα των νοσοκομείων στις μητροπολιτικές περιφέρειες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης είναι πολύ υψηλή, ενώ μεγάλη πίεση δέχονται και τα νοσοκομεία της υπόλοιπης χώρας, με τα περιστατικά κορωνοιου να μονοπωλούν τη νοσοκομειακή πράξη και να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, χθες καταγράφηκαν 599 νέες εισαγωγές, οι νοσηλευόμενοι ήταν 5.495, με τους 1.276 να βρίσκονται σε Μονάδες. Οι διασωληνωμενοι σημείωσαν νέο άλμα φτάνοντας τους 824, με την πορεία να δείχνει ότι δυστυχώς θα "σπάσει" το φράγμα των 900 διασωληνωμενων έως την Κυριακή των Βαΐων.

Στα νοσοκομεία της Αττικής έγιναν χθες 295 εισαγωγές. Νοσηλεύονταν 2.541 ασθενείς με λοίμωξη covid-19, από τους οποίους οι 429 με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Άλλοι 1.442 νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, με τους 231 διασωληνωμενους. Μόλις έξι ημέρες πριν οι διασωληνωμενοι στη βόρεια Ελλαδα ήταν 204.

Κλείσιμο
Ήπια, ελεγχόμενη αύξηση των νοσηλευόμενων καταγράφεται στα νοσοκομεία της λοιπης ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο.

Τέλος, 139 ασθενείς με σοβαρή νόσο covid καταγράφηκαν χθες στα νοσοκομεία της Κρήτης, με τους 29 διασωληνωμενους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης