Γιάννα Αγγελοπούλου: Είμαστε αντάξιοι της ιστορίας μας

Γιάννα Αγγελοπούλου: Είμαστε αντάξιοι της ιστορίας μας

«Η Ελλάδα έχει δυνατότητες, ιστορία και ικανούς ανθρώπους», τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

aggelopoulou-daskalaki
Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021» μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις όλο το χρόνο, το ρόλο και τη συγκινητική συμμετοχή της ομογένειας, τη σημασία του νομισματικού προγράμματος της επιτροπής με τα εμβληματικά νομίσματα που προωθεί, αλλά και την παρακαταθήκη του έργου της.

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα της ιστορίας μας», είπε χαρακτηριστικά «η Ελλάδα έχει δυνατότητες, ιστορία και ικανούς ανθρώπους». Όπως ενημέρωσε στο πλαίσιο του “Ελλάδα 2021» πραγματοποιούνται 319 δράσεις μόνο από την ομογένεια σε 47 χώρες ανά την υφήλιο. Η κυρία Αγγελοπούλου αναφέρθηκε και στο λόγο για τον οποίο επιλέγει παραδοσιακές φορεσιές στις δημόσιες εμφανίσεις της.

Η κυρία Αγγελοπούλου ενημέρωσε για τις δράσεις της επιτροπής «Ελλάδα 2021», για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τη δωρεά 18 κινητών μονάδων ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, ενώ ανέφερε πως η επιτροπή έδωσε χρήματα για ένα καινοτόμο φάρμακο που παρασκεύασαν Έλληνες γιατροί στη Μακεδονία για τη θεραπεία της Covid-19. Αναμένεται να «πάρει άδεια για να προχωρήσει», ανέφερε.

Όσον αφορά στις δράσεις της επιτροπής επισήμανε πως «η 25η Μαρτίου ήταν μόνο η αρχή. Ήδη 100 δράσεις και εκδηλώσεις έχουν γίνει ανά την υφήλιο. Στη χώρα μας έχουν αναμειχθεί σχολεία και όλα τα Πανεπιστήμια», ανέφερε και ενημέρωσε ότι στις 8 και 9 Μαΐου σε 18 πόλεις ταυτόχρονα σε εμβληματικά κτήρια θα προβληθούν ιστορικά βίντεο

«Μοναδικό αναμνηστικό» χαρακτήρισε τη νομισματική συλλογή της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με εμβληματικά νομίσματα, όπως το πρώτο νόμισμα του ελληνικού κράτους και άλλα, που έδειξε στην εκπομπή, στα οποία απεικονίζονται ο Ελευθέριος Βενιζέλος, η κυρά της Ρω, ο Γεώργιος Βιζυηνός. Από τις 18 Φεβρουαρίου όλα τα νομίσματα διατίθενται παντού ανά την υφήλιο, ενημέρωσε, σε Αμερική, Γερμανία, Αυστραλία, Κύπρο, Καναδά, έως και τη Χιλή.

Για τους «ντουλαμάδες» και τα «πιρπιρί» που επιλέγει στις δημόσιες εμφανίσεις της ανέφερε πως «Αυτός είναι ο λαϊκός μας πολιτισμός. Γι΄αυτό φοράω παραδοσιακές φορεσιές». Ταυτόχρονα επισήμανε και την οικονομική διάσταση του θέματος καθώς «οι παραδοσιακές φορεσιές θα μπορούσαν να γίνουν διεθνής μόδα».

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις σήμερα: 

Οκτώ νεκροί μετά από πυροβολισμούς σε κτίριο της FedEx στην Ιντιανάπολις

Σκληρές εικόνες: Αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβολεί 13χρονο που σηκώνει τα χέρια ψηλά

Εμβόλιο Pfizer: Γιατί θα χρειαστεί και τρίτη δόση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης