Mε τη συμμετοχή επτά χωρών η άσκηση «Ηνίοχος 21»

Mε τη συμμετοχή επτά χωρών η άσκηση «Ηνίοχος 21»

Το Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετέχει με φρεγάτες, ταχέα περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων, κανονιοφόρους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων

Screenshot_2021-04-11_at_7_36_10_PM
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το «επιχειρησιακό» κομμάτι της πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης «Ηνίοχος 21», καθώς έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό η άφιξη στην 117 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στην Ανδραβίδα του προσωπικού και των μέσων από τα ξένα κράτη που θα συμμετέχουν σε αυτήν.

Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν η Γαλλία (Rafale, M-2000 D), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (F-16), οι ΗΠΑ, που εκτός των F-16 και του ιπτάμενου τάνκερ KC 135 θα έχει το φονικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9, η Ισπανία (F/A – 18 HORNET), το Ισραήλ (F-15, F-16), ο Καναδάς (Air Weapon Managers – GCI), η Κύπρος (AW 139), καθώς και η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία με παρατηρητές.

Η άσκηση θα λάβει χώρα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών και θα συμμετέχουν προσωπικό και μέσα όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα η Πολεμική Αεροπορία θα συμμετέχει με το σύνολο των τύπων μαχητικών αεροσκαφών (F-16, M-2000, M-2000-5, F-4) που διαθέτει καθώς και με μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, ηλεκτρονικού πολέμου και μη επανδρωμένα αεροχήματα (ΜΕΑ).

Το Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετέχει με φρεγάτες, ταχέα περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων, κανονιοφόρους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα (Ε/Π) και αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων.

Ο Στρατός Ξηράς θα συμμετέχει με τμήματα Κ/Β HAWK, μηχανοκίνητα τμήματα πεζικού και τεθωρακισμένων, επιθετικά Ε/Π AH-64 και μεταφορικά Ε/Π CH -47D. Επιπρόσθετα, στην άσκηση θα συμμετέχει η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΔΔΕΕ / ΓΕΕΘΑ) με δυνάμεις για τη διεξαγωγή αποστολών υποστήριξης αεροπορικών επιχειρήσεων με προσωπικό εκπαιδευμένο σε διαδικασίες τερματικής καθοδήγησης πυρών JTAC (ΑΕΛΑ), σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή χερσαίων αλμάτων ελεύθερης πτώσης και θαλάσσιων αλμάτων στατικού ιμάντα.

Από την ελληνική πλευρά δίνεται ιδιαίτερη σημασία στα μηνύματα που θα στείλει προς κάθε κατεύθυνση η πραγματοποίηση μιας τόσο πολύπλοκης ακόμη και στην οργάνωσή της άσκησης, ως δείγμα εξαιρετικής ικανότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδήσεις σήμερα 

Εμβολιασμοί: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες Β - Μέχρι τέλη Απριλίου για τις ηλικίες 55-59 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το «προφίλ» των δυο εκτελεστών - Πού τους αναζητεί η αστυνομία 

Η Τουρκία δοκίμασε πυραυλικό σύστημα – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης