Βενεζουέλα-gate: Πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάσχεση στην πρεσβεία

Βενεζουέλα-gate: Πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάσχεση στην πρεσβεία

Μετά την συνέντευξη στο Marie Claire, το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε την αναγκαία άδεια για την κατάσχεση μετά τη δικαίωση του θύματος από το Πρωτοδικείο

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ_GATE_NEO2
Μέσα από τα όσα εξομολογείται και ανακαλεί από την μνήμη της η Ξένια Μπουζαρανίδου «ζωντανεύει» ο εφιάλτης που έζησε η ίδια αλλά και άλλες τέσσερις γυναίκες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας από τις σεξουαλικές επιθέσεις του πρώην πρέσβη, Φράνκλιν Γκονζάλες.

Η κυρία Μπουζαρανίδου σε ακόμη μία δημόσια τοποθέτησή της συνεχίζει την πολιτική διάσταση που έδωσε πρόσφατα στην συγκεκριμένη υπόθεση, αποκαλύπτοντας ποιο ήταν το πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συμβούλευσε τις κακοποιημένες γυναίκες να μην δώσουν συνέχεια στην υπόθεση και να δείξουν «πολιτική ωριμότητα».

Η πρώην υπάλληλος της πρεσβείας της Βενεζουέλας σε συνέχεια των όσων είχε αποκαλύψει πρόσφατα στο Marie Claire σχετικά με τον Κώστα Ήσυχο,  σήμερα, μιλώντας στα ΝΕΑ σημειώνει πως ο ίδιος είχε εμπλακεί γιατί μία από τις γυναίκες που παρενοχλήθηκαν ήταν η κόρη του, Άλια Ησύχου.
isihos-mnjkmnk
Ο Κώστας Ήσυχος

Κλείσιμο
«Μία από τις πέντε που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ήταν και η Άλια Ησύχου, η οποία είναι η μόνη που συνεχίζει να εργάζεται στην πρεσβεία. Οπότε συγκινήθηκε ο κ. Ήσυχος και έτσι ενεπλάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάθαμε αμέσως για την επιστολή. Μας φάνηκε κυνικό το περιεχόμενο, αλλά τι ακριβώς να κάναμε; Είχαμε τις ενστάσεις μας αλλά ελπίζαμε ότι έτσι θα λυθεί το θέμα», λέει στα ΝΕΑ η κυρία Μπουζαρανίδου. Μιλώντας για την εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ήσυχου λέει πως είναι αυτός που τότε τους ζητούσε να «μην κάνουν θέμα την κακοποίησή τους» και εξηγεί πως οι σχέσεις τους σήμερα είναι ανύπαρκτες. «Έχουμε τσακωθεί, θεώρησε ακραίο το ότι έκανα καταγγελία και έδωσα μία συνέντευξη εκείνη την εποχή με τα αρχικά μου πηγαίνοντας κόντρα στην “πολιτική ωριμότητα” που επικαλούνταν, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Για εκείνον είναι ακόμα χειρότερο γιατί είναι ο πατέρας μίας εξ αυτών που παρενοχλήθηκαν. Δεν είναι ακόμα πιο εξοργιστικό αυτό; Πόσο η εξουσία σε έχει διαφθείρει;».

Η ίδια περιγράφει την πορεία των πραγμάτων μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. Όπως λέει, όταν γύρισε ο Γκονζάλες από τη Βενεζουέλα, τον είχαν επιπλήξει με αποτέλεσμα ο ίδιος να τους ασκεί στην συνέχεια εξουσιαστική βία. Όπως λέει χαρακτηριστικά η Ελληνίδα σεφ «η κατάσταση χειροτέρεψε», ενώ σημειώνει πως από τον Δεκέμβριο του 2013 ο αντικαταστάτης του, ο Φαρίντ Φερνάντες, όπως έγινε εκ των υστέρων γνωστό είχε λάβει εντολή να εξαναγκάσει σε παραίτηση τις κακοποιημένες γυναίκες.

Τελικά η μία από αυτές δεν άντεξε την βία και παραιτήθηκε με τις άλλες τρεις να απολύονται ως κακές υπάλληλοι. Κλείνοντας η Ξένια Μπουζαρανίδου αποκαλύπτει πως έχει στείλει e-mail στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει μέχρι στιγμής απάντηση.

Το ένα θύμα περιμένει ακόμα αποζημίωση, το άλλο δεν βρίσκει δουλειά

Η Ξένια Μπουζαρανίδου και η Σταματία Μ. είναι οι γυναίκες που με ακόμη τρεις συναδέλφους τους, τόλμησαν κι έκαναν καταγγελία για σεξουαλική παρενόχηση, οχτώ ολόκληρα χρόνια πριν ξεσπάσει το ελληνικό #metoo στην Ελλάδα με αφορμή τη γενναία εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου. Και οι δύο μίλησαν στο Marie Claire.

Η υπόθεση τους είναι γνωστή και ως «Βενεζουέλα Gate» και μας έχει απασχολήσει στο παρελθόν. Χρόνια τώρα όμως αποτελεί αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, με τις ίδιες να ζητούν δικαίωση, επισημαίνοντας ότι δεν έχει τέλος ο αγώνας τους.

Η Ξένια Μπουζαρανίδου δικαιώθηκε από το δικαστήριο στις 5 Μαρτίου 2019 αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εκτελεστεί η απόφαση και δεν έχει αποζημιωθεί με το ποσό των 32.109,83 ευρώ. Η Σταματία Μ., από πλευράς της μιλά για πρώτη φορά, ενώ δεν έχει εκδικαστεί καν η υπόθεση εξαιτίας της πανδημίας.

210405135616_mpouz
Από αριστερά: Σταματία Μ. και Ξένια Μπουζαρανίδου / photo: Ξένια Τσιλοχρήστου/ Marie Claire
Οι πέντε Ελληνίδες υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα και στο χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013. Η μία παρέμεινε στο πόστο της, η μία αναγκάστηκε σε παραίτηση, ενώ οι υπόλοιπες τρεις απολύθηκαν. Οι δύο από τις τρεις απολυμένες, η Ξένια Μπουζαρανίδου και η Σταματία Μ. βρήκαν τη δύναμη και το θάρρος να κινηθούν νομικά και στην Ελλάδα. Η Ξένια δικαιώθηκε με απόφαση που εκδόθηκε το Μάρτιο του 2019. Ωστόσο μέχρι σήμερα η απόφαση δεν έχει εκτελεστεί, καθώς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν υπογράφει για ν’ αποζημιωθεί. Η υπόθεση της Σταματίας Μ. δεν έχει εκδικαστεί κι έχει πάρει αναβολές εξαιτίας της πανδημίας.

Όλες μαζί πιο πριν είχαν στείλει επιστολές στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας καταγγέλοντας τα όσα συνέβαιναν, αλλά δεν είχαν πάρει ποτέ απάντηση. Όταν είχαν απευθυνθεί σε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ήταν και συγγενικό πρόσωπο της μίας εκ των πέντε, τις συμβούλευσε να μην κοινοποιήσουν το θέμα και να μην κινηθούν νομικά στην Ελλάδα. Το άλλοτε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λένε στο Marie Claire, είναι ο Κώστας Ήσυχος. Έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Παραιτήθηκε από το αξίωμα αυτό, τον Ιούλιο του 2015 και τον Αύγουστο του ίδιου έτους παραιτήθηκε από το κόμμα.

Η Ξένια Μπουζαρανίδου μία γυναίκα μαχήτρια, που έχει μεγαλώσει μόνη τις δυο κόρες της και που αγαπά πάρα πολύ αυτό που κάνει, δηλαδή τη μαγειρική. «Λιώνει» για το επάγγελμά της, όπως λέει η ίδια χαρακτηριστικά. Αν και ο χώρος των σεφ είναι ανδροκρατούμενος, εκείνη τα έχει καταφέρει πολύ καλά και όπως λέει πρόκειται για έναν από τους πιο υγιείς επαγγελματικούς τομείς. Δεν περίμενε ποτέ να της συμβεί κάτι τέτοιο όπως αυτό που συνέβη στην οικεία του πρέσβη, που εργαζόταν ως σεφ. Τον τελευταίο καιρό χαμογελά ξανά, ετοιμάζοντας τα πιάτα σε pop up εστιατόριο του Λυκαβηττού, που ίδια χαρακτηρίζει «μια μεγάλη μπουκιά Ελλάδας», αφού οι θαμώνες έχουν το προνόμιο ν΄απολαμβάνους το πιάτο τους με θέα την Ακρόπολη. «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ζούσα έναν τέτοιου είδους εφιάλτη, στην καριέρα μου», περιγράφει όσο συζητάμε για τη δουλειά της και καθώς θυμάται τις μαύρες ημέρες που έζησε στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, τον καιρό που πρέσβης υπήρξε ο Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες, στενός συνεργάτης και φίλος του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

210405164723_apofasi1
Η απόφαση αποζημίωσης του Μονομελούς Πρωτοδικείου.

 «Έχω εξοργιστεί πια. Βλέπω ότι μας κοροϊδεύουν, παροτρύνοντας τα θύματα περιπτώσεων όπως και της δικής μου, να μιλούν, αλλά στο τέλος δε γίνεται τίποτα. Γι’ αυτό αποφάσισα αυτές τις ημέρες να ξαναμιλήσω» είπε στο Marrie Claire. Κουράγιο παίρνει από τον 6 μηνών υπέροχο εγγονό της, τις δυο κόρες της και τη μητέρα της. Ζουν μαζί και η ζωή στο συγκεκριμένο σπίτι, αντικατοπτρίζει πλήρως την έννοια της αλληλοστήριξης μεταξύ γυναικών.

«Η ψυχολογία μου όσο συνέβαινε αυτό που βίωσα από τον πρέσβη της Βενεζουέλας, δεν ήταν απλά πεσμένη. Είχα ισοπεδωθεί. Μου πήρε εφτά χρόνια για να σηκωθώ και δεν ήμουν μικρή. Τα νέα παιδιά που παθαίνουν κάτι αντίστοιχο τα καταλαβαίνω απόλυτα και τα συμπονώ. Είναι ένα τατουάζ που κουβαλάς στην ψυχή σου. Αυτό που με πονάει περισσότερο από ό,τιδήποτε, είναι ότι εγώ έκανα μια επιλογή σε μεγάλη ηλικία. Να παλέψω για το δίκιο μου. Έχοντας εκείνη την εποχή, δυο κόρες ανήλικες. Όταν συνηδειτοποίησα ότι δεν μπορώ να βρω δουλειά, γιατί ο προηγούμενος εργοδότης μου είπε ότι είμαι κακή υπάλληλος, τα παιδιά μου το έζησαν ως εξής: Δεν είχα να πληρώσω το νερό, το ρεύμα, το ενοίκιο. Τα παιδιά γιατί έπρεπε να πληρώσουν αυτή την επιλογή;», αναρωτιέται στη συνέντευξή μας.

Και η δεύτερη γυναίκα, η Σταματία Μ. που έχει κινηθεί επίσης νομικά αλλά ακόμα η υπόθεσή της δεν έχει εκδικαστεί, παίρνοντας αναβολές εξαιτίας της πανδημίας, μιλά στο Marie Claire. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βενεζουέλα, αλλά ερχόμενη στα 22 της χρόνια για διακοπές στην Ελλάδα, της άρεσε πολύ και αποφάσισε να μείνει στη χώρα μας. Ένα χρόνο μετά, ξεκίνησε να εργάζεται στην πρεσβεία της Βενεζουέλας.

Η κατάσχεση στην πρεσβεία και οι αποζημιώσεις

Την ίδια ώρα, κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε για το θέμα καθώς η κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για να αποζημιωθεί θύμα του πρώην πρέσβη, μετά τη σκανδαλώδη απόπειρα απόκρυψης που είχε επιχειρηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε την αναγκαία άδεια για την κατάσχεση μετά τη δικαίωση του θύματος από το Πρωτοδικείο.

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι έλαβε την απόφαση για χορήγηση της αιτηθείσας και προβλεπόμενης άδειας από το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τη θετική γνώμη επί της σχετικής αίτησης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών.

Διευκρινίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι η άδεια χορηγήθηκε υπό τον όρο ότι «η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί εις βάρος των αναφερόμενων στο άρθρο 22 παρ. 3 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ΝΔ 503/70), καθώς και των πραγμάτων (ακινήτων ή κινητών) που εξυπηρετούν την άσκηση κυριαρχικής εξουσίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας». Δηλαδή, η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα γίνει επί ακινήτων ή κινητών πραγμάτων της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα, τα οποία είναι αναγκαία για τη λειτουργία τους.

Η πολιτική αντιπαράθεση

«Γαλάζια» στελέχη τονίζουν την ίδια ώρα την ύπαρξη επιστολής Τσίπρα στο Νικολάς Μαδούρο και κάνουν λόγο για προσπάθεια πλήρους συγκάλυψης που την χαρακτηρίζουν «πολιτική ωριμότητα».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους από την Πειραιώς: «Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα» έγραφε ο κ. Τσίπρας στον Ν. Μαδούρο, χαρακτηρίζοντάς την πλήρη συγκάλυψη «πολιτική ωριμότητα». Αυτό σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ κατατάσσει τον κ. Τσίπρα στο πλευρό των θυμάτων. Το θράσος και η υποκρισία σε όλο τους το μεγαλείο».

Είναι πασιφανές ότι η Νέα Δημοκρατία αναμένει συγκεκριμένες απαντήσεις από την Κουμουνδούρου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση κάνει το βήμα και παρέχει την απαιτούμενη άδεια για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που έχει εκδοθεί υπέρ της εργαζόμενης στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο- όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της- οι πρόσφατες καταγγελίες της, έρχονται να προσθέσουν ερωτήματα για τις προσπάθειες συγκάλυψης της δυσώδους υπόθεσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα αλλά και να αποκαλύψουν την υποκρισία τους, όταν τάσσονται δήθεν στο πλευρό θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

«Εκτός της γνωστής επιστολής του κ. Τσίπρα προς τον Ν. Μαδούρο στην οποία ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας, έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και σε καμία περίπτωση δεν θα αναλάβει δράση μέσα στην Ελλάδα ότι θα δημοσιεύσει το πρόβλημα» για να μην πληγεί η αριστερά, το θύμα βιασμού κατήγγειλε κι ότι «υπήρξε πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλω να πω το όνομά του, που μου ζήτησε να δείξω πολιτική ωριμότητα και να λυθεί το θέμα εσωτερικά», συμπληρώνουν κυβερνητικά στελέχη συνεχίζοντας την σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοί λοιπόν που εμφανίζονται ως σθεναροί υποστηρικτές των δικαιωμάτων και κάνουν πομπώδεις αναρτήσεις για το #MeToo, στην πιο κραυγαλέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης, όχι μόνο δεν κατήγγειλαν αλλά έκαναν οτιδήποτε για τη συγκάλυψή της, βαφτίζοντας το πέπλο σιωπής «πολιτική ωριμότητα».

Πως απαντά η Κουμουνδούρου; Με την «διαπίστωση» ότι η ΝΔ βρίσκεται σε κατάσταση απελπισίας και ψάχνει να βρει κάτι για να πιαστεί-«ιδίως μετά τα σκάνδαλα Λιγνάδη και Φουρθιώτη, ωστόσο να ξέρει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου καλό είναι να μη μιλάνε για σχοινί», προσθέτουν σε ανακοίνωσή τους. Η Κουμουνδούρου δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας σε κάθε περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης ήταν πάντοτε με τη πλευρά των θυμάτων.

Στην ανακοίνωσή τους αναγνωρίζουν την ύπαρξη επιστολής και ξεκινούν να περιγράψουν την υπόθεση ως εξής: «Θύματα του τότε πρέσβη της Βενεζουέλας είχαν στείλει επιστολή ήδη από τον Ιανουάριο του 2013 στην κυβέρνηση της εν λόγω χώρας, ζητώντας την ανάκληση του διπλωμάτη, όπως έχει αποκαλυφθεί και σε ΜΜΕ με τη δημοσίευση της σχετικής επιστολής. Παράλληλα, είχαν ενημερώσει το Υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο που η ΝΔ βρισκόταν στη διακυβέρνηση.

Αφού δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από το ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας μέχρι το Μάρτιο του ίδιου έτους, τα ίδια θύματα απευθύνθηκαν με δική τους πρωτοβουλία στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρα, ζητώντας του να στείλει και αυτός επιστολή προκειμένου να πιέσει για την απομάκρυνση του πρέσβη της Βενεζουέλας.

Κατόπιν του αιτήματος θυμάτων, ο κ. Τσίπρας όντως έστειλε την επιστολή που του ζητήθηκε. Αποτέλεσμα ήταν ένα μήνα μετά την επιστολή Τσίπρα να ανακληθεί ο θύτης στη Βενεζουέλα». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε επίσης στην κυβερνητική παράταξη με τη «λογική» ότι «μακάρι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να μπορούσαν να ισχυριστούν ότι σε κάθε περίπτωση κακοποίησης ήταν με τη πλευρά των θυμάτων, όπως ο κ. Τσίπρας, και όχι των θυτών, ωστόσο οι προσπάθειες συγκάλυψης στις περιπτώσεις Γεωργιάδη και Λιγνάδη δυστυχώς δεν το επιβεβαιώνουν.

Καταπέλτης ήταν -αξίζει να σημειωθεί- και το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχθηκαν οι εργαζόμενες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα το 2013.

Ο Συνήγορος του Πολίτη αναγνωρίζει με απόφαση του 2017 ότι ο πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας Φρανκλίν Γκονζάλες παρενοχλούσε σεξουαλικά εργαζόμενες της πρεσβείας, ενώ αναφέρεται αναλυτικά και στον ρόλο που έπαιξε ο κ. Τσίπρας με την παρέμβαση του στον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Πως άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι;

Το 2016 αποκαλύφθηκε το μαρτύριο που βίωσαν επί μήνες πέντε γυναίκες εργαζόμενες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα από τις σεξουαλικές επιθέσεις του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας Φρανκλίν Γκονζάλες, την περίοδο 2012 - 2013. Ανάμεσα στα θύματα μάλιστα, βρισκόταν και η κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εφιάλτης για τις εργαζόμενες στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2012 και κράτησε μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Ένα από τα θύματα μάλιστα είχε καταγγείλει και απόπειρα βιασμού.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος γνώριζε για τις σεξουαλικές επιθέσεις, είχε αποστείλει το 2013 επιστολή στον Νικολάς Μαδούρο, ζητώντας του να αποσύρει διακριτικά τον πρέσβη, επιχειρώντας να συγκαλύψει την υπόθεση, καθώς η δημοσιοποίηση του σκανδάλου «από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης» θα έβλαπτε «την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων ανέφερε στην επιστολή του στον Μαδούρο ο κ. Τσίπρας:

Ένα από τα θύματα είχε αποκαλύψει ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει από τα θύματα του πρέσβη να μην καταγγείλουν τις σεξουαλικές επιθέσεις για να μη πληγεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικούσε τότε την εξουσία.

Ειδήσεις σήμερα 

Ο Μάικ Πομπέο προσελήφθη ως... σχολιαστής του Fox News

Στο «μικροσκόπιο» Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη - Πώς και πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Σήμερα αποφασίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης