ΟΑΕΔ: Ξεκινά η παράδοση των πρώτων εργατικών κατοικιών στην Ελευσίνα

ΟΑΕΔ: Ξεκινά η παράδοση των πρώτων εργατικών κατοικιών στην Ελευσίνα

Η παράδοση των κατοικιών σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου που παρουσίασε μεγάλες καθυστερήσεις τα προηγούμενα 16 χρόνια

eleusina
Ξεκινά την Παρασκευή  η σταδιακή παράδοση των πρώτων 40 εργατικών κατοικιών του οικισμού «Ελευσίνα ΙV» του ΟΑΕΔ, στο παράκτιο μέτωπο της Ελευσίνας, στους δικαιούχους οικιστές, παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, και του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη. 


Ο οικισμός «Ελευσίνα ΙV» περιλαμβάνει 40 κατοικίες, σε διώροφα κτίρια με κεραμοσκεπή, καθώς και δύο καταστήματα, μια αίθουσα συγκέντρωσης και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο. Εντός του οικισμού υπάρχει παλαιό διατηρητέο βιομηχανικό κτίσμα της πρώην «Ελαιουργικής», το οποίο θα αποκατασταθεί για πολιτιστικές χρήσεις, στο πλαίσιο των αναγκών του δήμου Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το έτος 2023, μέσω προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης που θα συναφθεί μεταξύ του ΟΑΕΔ, του δήμου Ελευσίνας, του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής.

Ομοίως, ο οικισμός «Ελευσίνα V» περιλαμβάνει 40 κατοικίες, σε διώροφα κτίρια με κεραμοσκεπή και υπόγεια και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Self test: Από σήμερα στα φαρμακεία - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Φονικό στη Μακρινίτσα: «Προμελετημένο έγκλημα - Έλεγε για αίμα που θα χυνόταν από την προηγούμενη Πέμπτη»

Απίστευτα βασανιστήρια καταγγέλλουν αθλητές της ενόργανης: Τους πετούσαν καρέκλες και παπούτσια και τους άφηναν νηστικούς!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης