Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών (ΕΔΔ) με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία προβλέπεται ο περιορισμός των θερινών διακοπών των δικαστών κατά 15 ημέρες, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η επίμαχη τροπολογία«αντικατοπτρίζει την παντελή έλλειψη διαλόγου με τον υπουργό Δικαιοσύνης, με ευθύνη του τελευταίου».
Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΔΔ η επίμαχη αιφνιδιαστική τροπολογία «συνιστά αντιδεοντολογική τακτική του υπουργού, ο οποίος σε πρόσφατη συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών δήλωσε ότι δεν θα αιφνιδιάζει τους δικαστικούς λειτουργούς για θέματα που τους αφορούν».
Ακόμη, οι διοικητικοί δικαστές σημειώνουν ότι «η προτεινόμενη περιστολή των δικαστικών διακοπών δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα των εκκρεμών υποθέσεων, για τις οποίες δεν ευθύνονται οι δικαστικοί λειτουργοί, αφού δεν αξιοποιήθηκε επαρκώς η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων, για τη συζήτηση των υποθέσεων στα Διοικητικά Δικαστήρια».
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.