Κάθριν Φλέμινγκ: Από σερβιτόρα στα Σφακιά πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Κάθριν Φλέμινγκ: Από σερβιτόρα στα Σφακιά πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Η συναρπαστική ιστορία της Κάθριν Φλέμινγκ - Tι αγαπά περισσότερο στην Ελλάδα

catheenfleming
Η ιστορία της προκαλεί συγκίνηση και θαυμασμό. Η Κάθριν Φλέμινγκ, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξέφρασε την αγάπη της για τη χώρα μας, την οποία είχε την ευκαιρία να γνωρίσει κατά τα φοιτητικά της χρόνια, περίοδο μάλιστα κατά την οποία εργάστηκε ως σερβιτόρα στο Λουτρό Σφακίων.

Πέραν των εμπειριών της στη χώρα μας, η ίδια αναφέρθηκε εκτενώς και στο πρόγραμμα ISTORIMA.ORG, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε άνεργους νέους 18-35 ετών να πιάσουν δουλειά ως ερευνητές.



Αρχίζοντας την αφήγησή της για την εμπειρία της στη χώρα μας και το πώς βρέθηκε εδώ, η ίδια το αποκάλεσε «τύχη ζωής».

«Ήμουν 18-19 ετών, έκανα σπουδές στην Αγγλία όπου έκανε πολύ κρύο και ήθελα με μια φίλη μου να πάμε κάπου που θα είχε ήλιο. Μη γνωρίζοντας τίποτα, βρεθήκαμε σε ένα μικρό χωριό στην Κρήτη που λέγεται Λουτρό, στα Σφακιά, και έπιασα δουλειά σαν σερβιτόρα, σε μια πολύ ωραία ταβέρνα που υπάρχει ακόμη και σήμερα... και δεν γλίτωσα! Πήγαινα κάθε καλοκαίρι!», ανέφερε με χαμόγελο η κα Φλέμινγκ.

Κλείσιμο
Η ίδια είπε ότι δεν αντλεί από κάπου ελληνική καταγωγή, καθώς ο πατέρας της είναι Αμερικανός και η μητέρα της Αγγλίδα και ότι ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να μείνει στην Κρήτη για κάποιους μήνες, τελικά έγιναν χρόνια.

«Αυτό το χωριό ήταν καταπληκτικό, πανέμορφο, δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα τι με τράβηξε, ήταν πολλά πράγματα μαζί, αλλά μου άλλαξε όλη τη ζωή», σημείωσε προσθέτοντας ότι έχει σπουδάσει αρχαία ελληνικά, αλλά τη δημοτική την έμαθα μιλώντας.

Αναφορικά με το τι αγαπά περισσότερο στην Ελλάδα και ποιο θεωρεί ότι είναι το «κουσούρι» μας, η ίδια επεσήμανε χαρακτηριστικά: «H απάντηση στις δύο ερωτήσεις είναι η ίδια και είναι οι άνθρωποι. Είναι οι Έλληνες που με τίποτα δεν θα ήθελα να είναι διαφορετικοί, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολοι. Βασικά οι Έλληνες όμως είναι τόσο ανοιχτοί και χαλαροί. Δηλαδή εγώ που πήγα εκεί και δεν ήξερα τι να κάνω, βρέθηκα με μια οικογένεια καταπληκτική που με βοήθησε πάρα πολύ, κάτι που πιστεύω ότι δεν θα έκαναν πολλοί. Αυτό είναι κάτι πολύ ελληνικό και πολύ όμορφο».

Πηγή: flashnews

Ειδήσεις σήμερα:

Επιδόματα ανεργίας: Έρχονται πληρωμές - Ποιοι οι δικαιούχοι και πότε πάνε ταμείο

Κορωνοϊός: Πάνω από 1,5 εκατ. δόσεις εμβολίων αναμένεται να παραληφθούν τον Απρίλιο

Τσίπρας: Τρία ερωτήματα προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης