Ιωάννινα: Έστησαν επικίνδυνη παγίδα με όπλο για αγριογούρουνα!

Ιωάννινα: Έστησαν επικίνδυνη παγίδα με όπλο για αγριογούρουνα!

Παραλίγο να κινδυνεύσουν οι ζωές των θηροφυλάκων που έκαναν περιπολία στην περιοχή

Iwannina-pagida-oplo11
Λίγο έλειψε να κινδυνεύσουν οι ζωές ανδρών της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής από μια επικίνδυνη παγίδα που είχε φτιάξει για αγριογούρουνα σε περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων ένας ασυνείδητος λαθροθήρας, ο οποίος είχε καμουφλάρει ένα κυνηγετικό όπλο παγιδευμένο με πετονιά!

Οι θηροφύλακες έκαναν περιπολία στη θέση «Μακρυχώραφα» της κοινότητας Λάβδανη, το απόγευμα της Κυριακής, όταν εντόπισαν πέντε αυτοσχέδιες θηλιές από συρματόσχοινο που είχαν μέσα καλαμπόκι ως δόλωμα. Η εμπειρία τους, τους έκανε να μην πάνε απευθείας στις παγίδες, αλλά να κινηθούν περιμετρικά και αυτό τους έσωσε, καθώς σε μικρή απόσταση από τις συρμάτινες θηλιές είδαν το κυνηγετικό όπλο που ήταν καλυμμένο με κλαδιά και μία σακούλα απορριμμάτων.

Η σκανδάλη του όπλου ήταν δεμένη με πετονιά και συνδεδεμένη με τις θηλιές και θα εκπυρσοκροτούσε μόλις πατούσε μέσα σε αυτές κάποιο θήραμα! Φυσικά, ο κίνδυνος ήταν να πέσει θύμα του λαθροκυνηγού κάποιος περαστικός, καθώς οι παγίδες βρίσκονταν σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό επαρχιακό οδικό άξονα! Οι θηροφύλακες έκοψαν την πετονιά, απελευθέρωσαν τη σκανδάλη και κατέσχεσαν το όπλο, στη θαλάμη του οποίου υπήρχε ένα μονόβολο φυσίγγιο, ενώ στη συνέχεια κατέστρεψαν τις θηλιές.

Το κυνηγετικό όπλο παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Δελβινακίου, οι άνδρες του οποίου προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον κάτοχό του, ενώ η Εγκληματολογική υπηρεσία πήρε αποτυπώματα και η Ασφάλεια Ιωαννίνων διενεργεί προανάκριση.

Ειδήσεις σήμερα 

Ραντεβού για εμβολιασμό: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 65-69

Μακελειό στο Λος Άντζελες: 4 νεκροί μεταξύ τους και ένα παιδί – Τραυματίας στο νοσοκομείο ο δράστης - Δείτε βίντεο

Φάουτσι: «Η χώρα ενδέχεται να μη χρειαστεί το εμβόλιο της AstraZeneca»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης