Ίλιον: Τι λέει στο protothema.gr ο γιος της 64χρονης που πέθανε λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της

Ίλιον: Τι λέει στο protothema.gr ο γιος της 64χρονης που πέθανε λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της

«Όλες οι παθήσεις που είχε ήταν της ηλικίας της και είναι συνηθισμένες παθήσεις. Πρόσφατα μάλιστα, είχε πραγματοποιήσει εξετάσεις οι οποίες ήταν καθαρές»

kentro_ygeias_-_ilion
«Ο θάνατος της μητέρας μου δεν προκλήθηκε από τις παθήσεις της» λέει στο protothema.gr ο γιος της 64χρονης γυναίκας που ενώ έκανε το εμβόλιο μετά από λίγη ώρα πέθανε.

Σύμφωνα με τον γιό της άτυχης γυναίκας, Άκη Βεντούρη, η μητέρα του πήγε να κάνει το εμβόλιο ενώ προηγουμένως είχε κάνει και δει τις εξετάσεις της καθώς είχε χρόνια στεφανιαία νόσο και έπασχε από διαβήτη.

«Όλες οι παθήσεις που είχε ήταν της ηλικίας της και είναι συνηθισμένες παθήσεις. Πρόσφατα μάλιστα, είχε πραγματοποιήσει εξετάσεις οι οποίες ήταν καθαρές και δεν παρουσίαζαν πρόβλημα ωστε να κάνει το εμβόλιο. Ήταν όλα ρυθμισμένα σωστά. Άρα κάτι άλλο της προκάλεσε τον θάνατο. Είχε χρόνια στεφανιαία νόσο και ήταν διαβητικιά, αλλά όλα ήταν καλά, οι εξετάσεις ήταν στα φυσιολογικά επίπεδα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Άκης Βεντούρης.

Μάλιστα σήμερα πραγματοποιήθηκε και η κηδεία της άτυχης γυναίκας αφού πρώτα ολοκληρώθηκαν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου της τα οποία και περιμένουμε να ανακοινωθούν από τον συνήγορο της οικογένειας κ. Αντώνιο Σακαρούδη.

«Το αν φταίει το εμβόλιο θα το δείξουν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις. Εγώ με τον αδερφό μου πιστεύουμε ότι δεν φταίνε οι παθήσεις που είχε αλλά κάτι άλλο, μάλιστα το είπαν και οι ιατροδικαστές. Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσε τε με τον δικηγόρο μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Άκης Βεντούρης.

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο ιατροδικαστής που έχει ορίσει η οικογένεια, Παντελής Αλεξάνδρου.

«Όταν κατά τη διάρκεια ιατροδικαστικής εξέτασης υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές που δεν μπορούν να αποφανθούν για την αιτία θανάτου, ο κώδικας δεοντολογίας λέει ότι διενεργούμε ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Είναι προσωρινή τοποθέτηση αυτή του ΕΟΦ. Παλαιό έμφραγμα σημαίνει ότι στο μυοκάρδιο εντοπίσαμε ουλές», είπε ο κ. Αλεξάνδρου μιλώντας στο Mega.

«Το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου, είναι αποτέλεσμα. Χρονικά το περιστατικό έλαβε χώρα μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό», συνέχισε ο ιατροδικαστής της οικογένειας της 65χρονης. Για να καταλήξει: «Εγώ αν έπρεπε να κάνει συγγενής μου το εμβόλιο της AstraZeneca, θα του έλεγα να μην πάει. Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί ότι μια κοινότητα επιστημονική μπορεί να ανακαλέσει ή να σκεφτεί ξανά κάποια πράγματα», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΦ: Δεν σχετίζεται ο θάνατος της 63χρονης στο Ίλιον με τον εμβολιασμό

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στη Λιβύη με τον Δένδια την Τρίτη 6 Απριλίου

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία - Τα self test και οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης