Ριφιφί στο Ψυχικό: «Έγραφα ένα σήριαλ και αποθήκευα τα κείμενα στη θυρίδα» είπε στον ανακριτή ο Γκουρούσης - Τι κατάθεσε η Καμπουρέλη

Ριφιφί στο Ψυχικό: «Έγραφα ένα σήριαλ και αποθήκευα τα κείμενα στη θυρίδα» είπε στον ανακριτή ο Γκουρούσης - Τι κατάθεσε η Καμπουρέλη

Ο Βασίλης Γκουρούσης επιμένει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση - Τι άλλαξε στην κατάθεση της η σύζυγός του Τέτα Καμπουρέλη - Τα τρίτα πρόσωπα που εστιάζουν οι έρευνες

gkoyroysis-kampoyreli-arthro
Τρία τουλάχιστον νέα, άγνωστα, πρόσωπα που μπορεί να εμπλέκονται στην υπόθεση του μεγάλου ριφιφί τεσσάρων τραπεζικών θυρίδων στο Ψυχικό, φαίνεται ότι έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» του ανακριτή που χειρίζεται τη συγκεκριμένη δικογραφία. Το ενδιαφέρον, επικεντρώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε έναν αλλοδαπό, σε έναν άλλο άνδρα που φέρεται να έχει επενδύσει στην επιχείρηση της συζύγου του προφυλακισμένου Βασίλη Γκουρούση, Τέτας Καμπουρέλη, και σε μια γυναίκα ενδυματολόγο.

Το στοιχείο αυτό διαφαίνεται, άλλωστε, από τις ερωτήσεις τις οποίες έκανε ο ανακριτής στον 58χρονο κατηγορούμενο της υπόθεσης, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, στις 26 Μαρτίου. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση αυτής ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ειδικότερα, κατά την απολογία του στον ανακριτή ο Βασίλης Γκουρούσης, αφού αρνήθηκε, ως γνωστόν, κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν πληρεξούσιος στη θυρίδα του γιου του και ότι ταυτόχρονα διατηρούσε και δική του θυρίδα σε άλλη τράπεζα, γιατί αποθήκευε εκεί έργα της δουλειά του ως θεατρικός παραγωγός.

Σε άλλο σημείο της απολογίας, ο ανακριτής ρώτησε τον κατηγορούμενο για τις επισκέψεις του στην τράπεζα σε δύο συγκριμένες ημερομηνίες του Οκτωβρίου. «Γράφω ένα σήριαλ για την ΕΡΤ και μου είχε ζητηθεί από τον Ιούλιο του 2020 να τους γράψω 40- 45 επεισόδια. Τα κείμενα που γράφω, τα αποθηκεύω στην θυρίδα (…). Κατά τη διάρκεια συγγραφής των κειμένων, έπρεπε να μεταβαίνω στην τράπεζα για να ελέγχω τα κείμενα που είχα ήδη γράψει, να αποθηκεύω κείμενα και ούτω καθεξής» ήταν η απάντηση που έδωσε ο κατηγορούμενος στον ανακριτή για να συμπληρώσει: «Εκτός από τις ημερομηνίες που με ρωτήσατε είχα πάει στην θυρίδα την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Οκτωβρίου αλλά η τράπεζα ήταν κλειστή λόγω κορωνοϊού. Στις 22/10/2020 ξανά πήγα στην τράπεζα παρότι είχα ήδη πάει και την προηγούμενη μέρα, διότι ήθελα να εναποθέσω κι άλλα πράγματα και διότι είχα ξεχάσει να πάρω από την θυρίδα και ένα ρολόι».

Στην συνέχεια ο ανακριτής ρώτησε τον κατηγορούμενο αν γνωρίζει ως πελάτισσα της συζύγου του, μια από τις κατόχους των θυρίδων. Η απάντηση που έδωσε ο 58χρονος στο ερώτημα αυτό του ανακριτή είναι η εξής: «Ως όνομα δε μου λέει τίποτα, αλλά αν την δω μπορεί και να την θυμηθώ επίσης δε μου θυμίζουν τίποτα τα ονόματα των λοιπών ιδιοκτητών των θυρίδων».

Τα τρίτα πρόσωπα και η κατάθεση της Καμπουρέλη

Όπως όλα δείχνουν η έρευνα αναμένεται να εστιάσει το επόμενο διάστημα και στο ρόλο που μπορεί να διαδραμάτισε στην όλη υπόθεση μια γυναίκα με την οποία όπως ισχυρίστηκε ο Βασίλης Γκουρούσης έχει επαγγελματική σχέση και μιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο την ώρα της σύλληψης του. Όπως, δε, κατέθεσε στον ανακριτή η σύζυγος του κατηγορουμένου η γυναίκα αυτή είναι ενδυματολόγος και ο άντρας συνεργάζεται μαζί της σε παραστάσεις του.

Κλείσιμο
Επιπλέον, κατά την απολογία του ο 58χρονος ρωτήθηκε από τον ανακριτή και για έναν αλλοδαπό άνδρα, τον οποίο ο κατηγορούμενος φέρεται να μετέφερε με το όχημα του καθημερινά στο κομμωτήριο της συζύγου του. Ακόμη, ο ανακριτής έθεσε ερωτήσεις στον Βασίλη Γκουρούση και για πρόσωπο που εμφανίζεται να έχει επενδύσει στην επιχείρηση της συζύγου του. Επί αυτού του ερωτήματος ο κατηγορούμενος φέρεται να έδωσε την εξής απάντηση: «Είναι υπαρκτό πρόσωπο. Είναι επιχειρηματίας, ο οποίος είχε βάλει χρήματα στην εταιρεία του κομμωτηρίου. Δεν θυμάμαι αν είχα ενημερώσει τη σύζυγό μου για το ότι τον είχα θέσει νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας».

Από την πλευρά της η σύζυγος του κατηγορούμενου Τέτα Καμπουρέλη, σε καταθέσεις που έχει δώσει στις αρχές υποστήριξε αρχικά πως το κομμωτήριο ανήκει στον σύζυγό της. Ωστόσο, σε άλλη κατάθεσή της άλλαξε τα λεγόμενά της, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Στο κομμωτήριο που έχω το αφεντικό είναι ο S.G. Ο σύζυγος μου δεν έχει καμία σχέση και ο γιος μου δεν είναι αφεντικό αλλά εργάζεται στο κομμωτήριο. Στην αρχική μου κατάθεση όσα ανέφερα σχετικά με το κομμωτήριο ήταν λάθος διότι δε γνωρίζω καθόλου τα φορολογικά της εταιρείας. Τηλεφώνησα στο γιο μου και με ενημέρωσε σχετικά με την ιδιοκτησία του καταστήματος».

Η ίδια μιλώντας για τον χαρακτήρα του συζύγου της, τον χαρακτήρισε «νευρικό». Έκανε, ωστόσο, λόγο για «άνθρωπο της οικογένειας» ο οποίος «λατρεύει τα παιδιά και τα εγγόνια μας και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έκανα ποτέ κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την οικογένειά του».

Επιπλέον, όπως φέρεται να ανέφερε στην κατάθεσή της η κυρία Καμπουρέλη ο σύζυγος της «μετέφερε συχνά τον υπολογιστή μαζί γιατί λόγω κορωνοϊού, οι παραστάσεις του ανεβαίνουν online streaming και πρέπει να ελέγχει την διαδικασία, ενώ ήλεγχε και τα e-mail».

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η ίδια γνώριζε για την ύπαρξη θυρίδας του συζύγου και του γιου της στο συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας, αλλά και για την ύπαρξη μιας ακόμα στην οποία φυλάσσονταν τα κοσμήματα της.

Τέλος, η μάρτυρας φέρεται να έχει καταθέσει πως τρεις από τις τέσσερις ενοικιάστριες των θυρίδων δεν τις γνωρίζει καθόλου. Σε ό,τι αφορά στην τέταρτη κατέθεσε πως πριν από περίπου μια τετραετία ήταν πελάτισσά της στο κομμωτήριο, αλλά ο σύζυγος της δεν είχε κάποια επαφή μαζί της, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δε κάνει δημόσιες σχέσεις με πελάτισσες».

Eιδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 1.724 τα νέα κρούσματα - 738 οι διασωληνωμένοι, 65 θάνατοι 

Εμβολιασμοί: Στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες 65 – 69 ετών 


Πετρ Κέλνερ: Η ελληνική «περιπέτεια» του πλουσιότερου Τσέχου που «χάθηκε» στην Αλάσκα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης