Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης: Αρχές Απριλίου η αποκλιμάκωση της πανδημίας

Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης: Αρχές Απριλίου η αποκλιμάκωση της πανδημίας

Τι είπε για τα self tests

sarigianiss-74
Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μίλησε ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης την πρώτη εβδομάδα του Απριλίοτ εάν και εφόσον λειτουργήσει το σύστημα των self test. Σημείωσε δε ότι είναι σημαντικό να μην υπάρξουν επιπτώσεις σε κανέναν εργαζόμενο που θα δηλώσει θετικός στον ιό μετά από self test.

Δείτε το βίντεο:



Γώγος: Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανοιχτό λιανεμπόριο όσο τα κρούσματα είναι υψηλά

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, αυτή την στιγμή η επιβάρυνση στο ΕΣΥ είναι μεγάλη. Ως εκ τούτου σημείωσε, δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα του λιανεμπορίου, γιατί όπως σημείωσε μεταξύ άλλων η διασπορά φαίνεται να είναι μεγάλη και είναι δύσκολο να μπορέσει να ελεγχθεί άμεσα.

Ο κ. Γώγος είπε πως «αυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο. Αν αρχίσει να περνά η επιδημιολογική επιβάρυνση, θα αρχίσει η συζήτηση για το άνοιγμα. Όταν ο μέσος όρος των εβδομάδων αρχίσει να πέφτει σημαντικά και σταθερά, φτάσουμε στα 1.000, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε» είπε.

Ειδήσεις σήμερα 


Γουατεμάλα: Έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο εξαιτίας της τέφρας από το ηφαίστειο Πακάγια - Δείτε βίντεο


Survivor: Οι τρεις μπλε υποψήφιοι προς αποχώρηση και η κόντρα Τριαντάφυλλου-Γαλακτερού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης