Θωμαΐδης: 3.000 κρούσματα ημερησίως από εβδομάδα – Κανένα σημάδι ύφεσης στην Αττική

Θωμαΐδης: 3.000 κρούσματα ημερησίως από εβδομάδα – Κανένα σημάδι ύφεσης στην Αττική

Μίλησε για αυξημένο ιικό φορτίο στην πρωτεύουσα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων - Ο εμβολιασμός προχωρά με αργούς ρυθμούς

krousmata-45
Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας στο τρίτο κύμα της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, «οι μετρήσεις δείχνουν ότι η Αττική συνεχίζει να έχει υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα, χωρίς κανένα σημάδι ύφεσης», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «φαίνεται μικρή αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα, μέσα στα φυσιολογικά όρια, που μπορεί να είναι αποτέλεσμα συγχρωτισμού όπως ίσως της Τσικνοπέμπτης».

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι, «η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα», ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε πως «αυτό που φαίνεται είναι ότι είμαστε στη χειρότερη φάση και τα δεδομένα ενισχύουν την παράταση κάποιων μέτρων».

Παράλληλα προέβλεψε πως «είναι πιθανό να ξεπεράσουμε και τα 3.000 κρούσματα ημερησίως» και παρά το ότι, εξαρτάται και από τον αριθμό των τεστ, «το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα είναι επιβαρυμένο».

«Δεν είμαι ειδικός των μέτρων, μόνο λογικά μπορώ να προσεγγίσω», είπε σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει λόγος παράτασης ή άρσης των μέτρων, παρατηρώντας πως «υπάρχουν κίνδυνοι επέκτασης, από τη στιγμή που ο εμβολιασμός προχωρά με αργούς ρυθμούς».

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9zezlkqalpd-sf)
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα: 

Τροχαίο στη Βουλή: Ο Ιάσονας δίνει ζωή - Άρχισε η διαδικασία δωρεάς των οργάνων του

Εκκρεμείς συντάξεις: Πριμ με το «κομμάτι» στους υπαλλήλους και «ψαλίδι» στις χρονοβόρες διαδικασίες

Καιρός: Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας-Δείτε που θα βρέξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης