Νέα Σμύρνη: «Όλοι μαζί ρε, ορμάτε» έλεγε ο υποκινητής στα επεισόδια – Τι κατέγραψε ο υπερκοριός

Νέα Σμύρνη: «Όλοι μαζί ρε, ορμάτε» έλεγε ο υποκινητής στα επεισόδια – Τι κατέγραψε ο υπερκοριός

Ο υπερκοριός της Αντιτρομοκρατικής κατέγραψε νέους διαλόγους από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Στην αρχή θεωρούσαν ότι είχαν ξυλοκοπήσει δύο αστυνομικούς κι όχι έναν – Μετά την επίθεση κρύφτηκαν σε σπίτια και στα Εξάρχεια - Προφυλακιστέος και τρίτος κατηγορούμενος για τα επεισόδια 

nea_smurni_e
«Όλοι μαζί ρε… Ορμάτε ρε...» ήταν το σύνθημα που έδωσε ο υποκινητής των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, όπως κατέγραψε ο υπερκοριός της Αντιτρομοκρατικής. Σύμφωνα με το OPEN, οι μετέχοντες στα επεισόδια πίστευαν ότι είχαν ξυλοκοπήσει άγρια δύο αστυνομικούς κι όχι έναν.

Παράλληλα, όπως προκύπτει, οι μετέχοντες στα επεισόδια μετά την επίθεση κατέφυγαν σε σπίτια και τα Εξάρχεια, ενώ αντάλλασσαν και πληροφορίες. 

Την ίδια ώρα, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση και τρίτου κατηγορούμενου για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Ο 22χρονος κατηγορείται ότι εμπλέκεται στη βίαιη επίθεση κατά του αστυνομικού.


Χαρακτηριστικά τα πρόσωπα που μετέχουν στη συνομιλία που κατέγραψε ο υπερκοριός αναφέρουν:



Α. Έλα που είσαι;

Β. Έλα. Σε ταξί προς τα Εξάρχεια θες να βρεθούμε εκεί;

Α. Έλα τη κάνω και εγώ. Ο .... έχει μπει σε ένα σπίτι.

Κλείσιμο
Β. Ωραία έλα Εξάρχεια

Α. Από Συγγρού είναι όλα ανοιχτά όλα καλά.

Β. Πού Εξάρχεια; Ταράτσα;

Όταν έγιναν τα επεισόδια, επικράτησε πανικός και ο όχλος θεώρησε ότι είχαν χτυπήσει δύο αστυνομικούς κι όχι έναν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9x8uo6lxnmp-st)



Β. Πρέπει τον έναν να τον σκοτώσαμε

Α. Όντως;

Β. Ναι μάλλον τον σκοτώσαμε τον έναν

Α. Φύγε φύγε

Β. Πιάσαμε δυο, πρέπει να τους σκοτώσαμε, ο ένας ανάσαινε. 


Νέα Σμύρνη: «Όλοι μαζί ρε, ορμάτε» έλεγε ο υποκινητής στα επεισόδια – Τι κατέγραψε ο υπερκοριός


Ο υπερκοριός της Αντιτρομοκρατικής κατέγραψε νέους διαλόγους από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Στην αρχή θεωρούσαν ότι είχαν ξυλοκοπήσει δύο αστυνομικούς κι όχι έναν – Προφυλακιστέος και τρίτος κατηγορούμενος για τα επεισόδια

Στη φυλακή και τρίτος κατηγορούμενος για την υπόθεση

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε αμέσως μετά τη σημερινή απολογία του στην ανακρίτρια ένας ακόμη κατηγορούμενος για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας που σχετίζεται με την αποτρόπαια επίθεση σε βάρος του αστυνομικού την περασμένη Τρίτη στη Νέα Σμύρνη. Πρόκειται για έναν 22χρονο άνδρα, ο οποίος κατά την απολογία του φέρεται να αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού, παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικές αρχές τον εντόπισαν από το πορτοφόλι του που βρέθηκε στο σημείο των συμβάντων. Η προφυλάκισή του 22χρονου είναι η τρίτη κατά σειρά για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη.

Αντίθετα άλλοι δυο κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση, που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για εκρηκτικά, κ.ά αδικήματα (όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας) αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους σήμερα, ενώπιων της ανακρίτριας, με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Προφυλακιστέος και ο 30χρονος «Ινδιάνος»

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής προφυλακιστέος είχε κριθεί μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 30χρονος, αποκαλούμενος και ως «Ινδιάνος», ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που έριξε τον αστυνομικό κάτω από τη μοτοσυκλέτα του για να λάβει αμέσως μετά χώρα η αποτρόπαια επίθεση σε βάρος του.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Υποστήριξε πως δεν βρίσκονταν καν στη Νέα Σμύρνη κατά το χρόνο που έλαβαν χώρα τα γεγονότα αλλά σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, επικαλούμενος μάλιστα και μάρτυρες που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την παρουσία του εκεί. Ωστόσο, δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα, καθώς προφυλακίστηκε. Ακόμη χθες στην φυλακή οδηγήθηκε και ένας ακόμη κατηγορούμενος, ηλικίας 23 ετών ο οποίος αντιμετωπίζει και εκείνος το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, όσον αφορά στην επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.

Αντίθετα, διαφορετικής ποινικής μεταχείρισης έτυχε ο 22χρονος συγκατηγορούμενός του, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 1000 ευρώ.



Ειδήσεις σήμερα:


Σικάγο: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε πάρτι – Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες


Πάτρα: Αύριο στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για το κορωνοπάρτι με 98 άτομα – Δείτε βίντεο


Κορωνοϊός: 1.626 κρούσματα - 834 στην Αττική και 145 στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης