Νέα Σμύρνη: Κακουργηματική δίωξη στους δύο συλληφθέντες για την επίθεση στον αστυνομικό

Νέα Σμύρνη: Κακουργηματική δίωξη στους δύο συλληφθέντες για την επίθεση στον αστυνομικό

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών – Αρνείται τα πάντα ο 30χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή

sillifthentes-main
Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των δυο συλληφθέντων που φέρονται να ενεπλάκησαν στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ειδικότερα, από την εισαγγελία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των δυο συλληφθέντων για τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Αμέσως μετά την άσκηση της δίωξης εναντίον τους οι δυο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε ανακριτή. Έχουν όμως το δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

«Δεν ήμουν στη Νέα Σμύρνη αλλά στη Δυτική Αττική» λέει ο 30χρονος

Αρνείται τις κατηγορίες ο 30χρονος που συνελήφθη από τις αρχές με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού, που τραυματίστηκε στα επεισόδια της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

Ο συνήγορός του, Παύλος Σαράκης σε δήλωσή του αναφέρει ότι «η εμπλοκή του προέκυψε μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία / κατάθεση προσώπου, με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κανένα άλλο στοιχείο που να τον εμπλέκει στο περιστατικό δεν υπάρχει στη δικογραφία, ενώ προανήγγειλε ότι θα προσκομίσει στις δικαστικές Αρχές αποδεικτικά στοιχεία που θα τεκμηριώνουν ότι ουδεμία σχέση έχει με τα συμβάντα.

«Ο εντολέας μας ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στην Δυτική Αττική και όχι στη Ν. Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα τον εντοπισμό της στιγματοθέτησής του (GPS) κατά τους επίδικους χρόνους», κατέληξε ο κ. Σαράκης.





Κλείσιμο
5261145
5261214
5261210
5261147

Ειδήσεις σήμερα

Ευρωπαϊκός Οργανισμών Φαρμάκων: Δεν υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZeneca 

Κορωνοϊός - ECDC: «Κοκκίνισε», πλέον, όλη η Ελλάδα - Ανέβηκε ο δείκτης θετικότητας 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης