«Συγγνώμη» για τη Μήδεια ζήτησε ο δήμαρχος Διονύσου από τους δημότες

«Συγγνώμη» για τη Μήδεια ζήτησε ο δήμαρχος Διονύσου από τους δημότες

Ο δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης ανέλαβε προσωπικά την πολιτική ευθύνη για τη μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων του δήμου Διονύσου λόγω της κακοκαιρίας Μήδεια, η οποία προκάλεσε πολυήμερες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

dionysos
Μια «μεγάλη συγγνώμη» ζήτησε από τους δημότες ο δήμαρχος Διονύσου στη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε για την αποτίμηση των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία «Μήδεια» στην περιοχή, το βράδυ της Τρίτης σε ανοιχτή μετάδοση μέσω διαδικτύου. 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης ανέλαβε προσωπικά την πολιτική ευθύνη για τη μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων του δήμου Διονύσου λόγω της κακοκαιρίας Μήδεια, η οποία προκάλεσε πολυήμερες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και νερού σε ορισμένες περιοχές όπου δεν λειτούργησαν γεννήτριες για την τροφοδότηση των αντλιοστασίων, καθώς και κλείσιμο των δρόμων. 

«Αναλαμβάνω προσωπικά την πολιτική ευθύνη διότι ανεξάρτητα από τις υπαρκτές ευθύνες οργανισμών όπως ο ΔΕΔΔΗΕ δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε τους πολίτες, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τους πιο ευπαθείς». Ο δήμος Διονύσου περιλαμβάνει την Άνοιξη, το Διόνυσο, τη Δροσιά, τη Σταμάτα, τη Ροδόπολη, τον Άγιο Στέφανο, το Κρυονέρι.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι το πρόβλημα οτι το μεγάλο πρόβλημα ήταν η πτώση των δένδρων που εμπόδιζε την πρόσβαση των μηχανημάτων και προκάλεσε και ζημιές στα 82 από τα συνολικά 85 δίκτυα μέσης τάσης της περιοχής καθώς και μεγάλες καταστροφές σε κτίρια και στο φυσικό περιβάλλον. Όπου τα πεσμένα δένδρα ακουμπούσαν σε καλώδια, ουδείς πέραν του ΔΕΔΔΗΕ μπορούσε να παρέμβει, ανέφερε ο δήμαρχος και απέδωσε στον τελευταίο την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την καθυστέρηση στην επαναφορά του ρεύματος.

Η αντιπολίτευση, όμως, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για απουσία προετοιμασίας και στοιχειώδους σχεδιασμού για την κακοκαιρία, αλλά και συνολικά για πλημμελή οργάνωση της πολιτικής προστασίας στην περιοχή, καθώς ήταν αδύνατο στη διάρκεια της κακοκαιρίας να υπάρξει έστω και επικοινωνία με τις δημοτικές υπηρεσίες, αφού δεν είχε προβλεφθεί να υπάρχουν γεννήτριες για να λειτουργήσουν. 

Κατήγγειλε επίσης την υποστελέχωση της πολιτικής προστασίας στο Δήμο, με 2-3 υπαλλήλους τη στιγμή που όμοροι δήμοι έχουν πολλαπλάσιο προσωπικό.

Επέκρινε επίσης τη διοίκηση του δήμου για το ότι δεν εφαρμόστηκε το σχέδιο πολιτικής προστασίας «Βορέας» το οποίο έχει φτάσει στο δήμο από τον περασμένο Δεκέμβριο και θα έπρεπε να έχει εγκριθεί. 

Η αντιπολίτευση κατέθεσε σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει αφήσει πίσω της η κακοκαιρία, με αμεσότερο εκείνο της απομάκρυνσης των πεσμένων δέντρων και κλαδιών που αποτελούν εξαιρετικά επικίνδυνη καύσιμη ύλη ενόψει της θερινής περιόδου, καθώς και για την αναδιοργάνωση και κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων στο μέλλον. 

Η δημοτική αρχή υιοθέτησε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες και ψηφίστηκαν ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης