Πρωτοφανούς βίας η επίθεση στον νεαρό αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη

Πρωτοφανούς βίας η επίθεση στον νεαρό αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη

Ο 24χρονος νοσηλεύεται έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο αλλά με σοβαρά τραύματα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο - Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, στη διάρκεια των επεισοδίων της Νέας Σμύρνης - Εικόνες απίστευτης αγριότητας στην επίθεση που δέχτηκε από κουκουλοφόρους ο 24χρονος αστυνομικός

travmatias-0
Σοκάρε όλη την Ελλάδα η εικόνα του σοβαρά τραυματία αστυνομικού που δέχτηκε πρωτοφανούς βίας επίθεση από κουκουλοφόρους στη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στη Νέα Σμυρνη.  Οι εικόνες, τόσο του ιδίου πεσμένου στο έδαφος, όσο και τα βίντεο της επίθεσης κατέκλυσαν το διαδίκτυο.

Ευτυχώς, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκμείο σε σοβαρή κατάσταση, έχοντας όμως διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο 24χρονος ειδικός φρουρός της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με καταγωγή από το Σιδηρόκαστρο Σερρών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., από τα επεισόδια τραυματίστηκαν - ελαφρά - άλλοι τρεις αστυνομικοί.

Στο μεταξύ, στο 401 μετέβησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, προκειμένου να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας των αστυνομικών που βρέθηκαν στο «μάτι του Κυκλώνα» λίγες ώρες νωρίτερα.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο από το ξεκίνημα της επίθεσης στον αστυνομικό: 

Νέα Σμύρνη επεισόδια (FULL) 🔞
Κλείσιμο


Σοκάρουν οι εικόνες του τραυματία αστυνομικού 

Ανατριχίλα προκαλούν, στο μεταξύ, οι εικόνες από τον άγριο ξυλοδαρμό και τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. 

Ο νεαρός αστυνομικός που μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ και ενώ αιμορραγούσε επί ώρα στο οδόστρωμα, απομονώθηκε από κουκουλοφόρους οι οποίοι τον πέταξαν κάτω από τη μηχανή του στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Αγίας Φωτεινής και τον ξυλοκόπησαν άγρια, με στυλιάρια,  σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι. 

Οι συνάδελφοί του κατάφεραν να κάνουν κλοιό γύρω του και να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους, καλώντας παράλληλα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η επέμβασή τους αυτή, ήταν καίρια για τη ζωή του νεαρού αστυνομικού. 

Λόγω των επεισοδίων, το ασθενοφόρο χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα για να τον προσεγγίσει, ενώ λίγο πριν τον παραλάβουν οι διασώστες έχασε τις αισθήσεις του.  

Δείτε βίντεο από την επίθεση στον αστυνομικό:

Τραυματισμός

Τραυματίας αστυνομικός 3



Screenshot_27
DSC_4881-01
DSC_4890-01


Ενδεικτικό της μανίας με την οποία χτύπησαν τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, είναι ότι οι κουκουλοφόροι εξακολουθούσαν να επιτίθενται ακόμη και την ώρα που συνάδελφοι του τραυματία τον είχαν προσεγγίσει.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, καρέ καρέ την επίθεση των κουκουλοφόρων σε βάρος του 24χρονου αστυνομικού.

Επεισόδια Νέα Σμύρνη



Τραυματισμός αστυνομικού



VID 20210309 WA0005

5259873
5259895
5259898
5259899
5259900
5259901
5259897
5259902


Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια

Δέκα συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την διάρκεια των σημερινών επεισοδίων στην Νέα Σμύρνη, ενώ τουλάχιστον τρεις είναι οι τραυματίες αστυνομικοί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τα σημερινά επεισόδια αναφέρει:

«Την 18.00 ώρα σήμερα (Τρίτη 9 Μαρτίου 2021), μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων και Συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (5.000) περίπου ατόμων, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Την 18.45 ώρα, (3.000) άτομα περίπου από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Εφέσου και Πλαστήρα με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης.

Πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό προ του Τμήματος, ομάδα (400) περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων τους απέκρουσε.

Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι χωρίσθηκαν σε ομάδες και συνέχισαν επιθέσεις με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, προκαλώντας παράλληλα φθορές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και άλλες εγκαταστάσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να απαντήσουν με λελογισμένη χρήση δακρυγόνων λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής και με ρίψεις νερού.

Υπάρχουν (3) τουλάχιστον τραυματίες αστυνομικοί.

Πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμή (10) συλλήψεις.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Με την πρόσκληση σε διαδηλώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Survivor: Ασυλία με διχασμένους «Μπλε» και κόντρα Τριαντάφυλλου - Κοψιδά

Πάτρα: Σε δίκη οι 3 συλληφθέντες για το κορωνοπάρτι στην Οβρυά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης