Εξαδάκτυλος: Δεν θα είναι εύκολη εβδομάδα – Οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν

Εξαδάκτυλος: Δεν θα είναι εύκολη εβδομάδα – Οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν

Τι είπε για το εμβόλιο - Το εμβόλιο, φαίνεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της μίας εκ των δύο νέων μεταλλάξεων

metallaxeis-koronoios-8
Για την διάδοση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού μίλησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας πως αυτές θα κυριαρχήσουν στο επιδημιολογικό τοπίο.

Όπως είπε, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Δευτέρας, «η πραγματικότητα είναι ότι η εικόνα έχει αλλάξει. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι και αυτή η εβδομάδα δεν θα είναι μία εύκολη εβδομάδα και αυτοί οι σκληροί -τώρα πια- αριθμοί θα αρχίσουν να επηρεάζονται», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Ερωτηθείς εάν τον φοβίζουν πολύ οι δύο τελευταίες μεταλλάξεις, της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας, διότι συζητείται πως τα εμβόλια ενδέχεται να μην τις καλύπτουν, απάντησε πως «είναι δεδομένο ότι οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν. Με αυτές θα έρθουμε αντιμέτωποι, τώρα και στο μέλλον. Με τις μεταλλάξεις, οι οποίες μεταδίδονται πιο γρήγορα».

Όσον αφορά στο εμβόλιο, φαίνεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της μίας εκ των δύο νέων μεταλλάξεων, εν συγκρίσει με τα άλλα στελέχη του ιού, δηλαδή, κατά 50%, δήλωσε. «Αυτό αντιρροπείται είτε με καινούργιο εμβόλιο είτε με ταχύ εμβολιασμό και μικρή διασπορά της νόσου στο ενδιάμεσο», επεσήμανε.

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9rs5oydv1bl-sf)

Ειδήσεις σήμερα:

Λεπτό προς λεπτό η συνέντευξη Μέγκαν και Χάρι στην Όπρα:  «Κατέρρευσα, έφθασα στην άκρη του γκρεμού. Ήθελα να αυτοκτονήσω»

Oι ελληνικές ρίζες της δυναστείας Ντασό η οποία ελέγχει τον κολοσσό που κατασκευάζει τα Rafale

Έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια με τους αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης