Lockdown: 43 συλλήψεις για μη τήρηση των μέτρων - Ξεπέρασαν τις 650.000 ευρώ τα πρόστιμα

Lockdown: 43 συλλήψεις για μη τήρηση των μέτρων - Ξεπέρασαν τις 650.000 ευρώ τα πρόστιμα

Χθες Σάββατο διενεργήθηκαν 81.745 έλεγχοι σε ολόκληρη την επικράτεια - Αναστολή λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε τέσσερις επιχειρήσεις

elegxoi_amaksia
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν το Σάββατο, 06.03.2021 συνολικά 81.745 ελέγχους και κατέγραψαν 2.073 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 658.600€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε τέσσερις (4) επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (71.177).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας – Μη τήρηση αποστάσεων

Μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα)

Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

α) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε είκοσι τρεις (23) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Κλείσιμο
β) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη οκτώ (8) ατόμων για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (κορωνοϊού), καθώς συμμετείχαν σε τυχερά παίγνια εντός καταστήματος και από 300€ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

γ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη, 5.000€ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφέ – μπαρ και από 600€ πρόστιμο σε πέντε (5) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.

δ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη τριών (3) ατόμων για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (κορωνοϊού) και από 300€ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ε) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 5.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ταβέρνας για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, καθώς και από 300€ πρόστιμο σε δεκαεννέα (19) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

στ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη, 16.000€ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη καταστήματος λιανικής πώλησης για παραμονή υπεράριθμων πελατών εντός του καταστήματος και μη τήρηση της διαδικασίας click inside, καθώς και από 300€ πρόστιμο σε πέντε (5) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ζ) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 5.000€ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

η) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 1.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος λιανικού εμπορίου για μη τήρηση της διαδικασίας click away, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

θ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη, 2.000€ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε κυλικείο για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, καθώς και από 300€ πρόστιμο σε δύο (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στη Θεσσαλονίκη.

ι) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη, 3.000€ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφέ - μπαρ, καθώς και από 300€ πρόστιμο σε δύο (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ια) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 3.000€ πρόστιμο σε καφενείο για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος και από 300€ πρόστιμο σε οκτώ (8) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ιβ) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 3.000€ πρόστιμο σε καφέ - παντοπωλείο για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών έξωθεν του καταστήματος και από 300€ πρόστιμο σε δύο (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ιγ) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 3.000€ πρόστιμο σε καφέ – μπαρ και από 300€ πρόστιμο σε τρεις (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κρήτης.

ιδ) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 1.000€ πρόστιμο στον υπεύθυνο δημοτικού αθλητικού χώρου και από 150€ πρόστιμο σε δύο (2) άτομα για άθληση χωρίς την παρουσία προπονητή, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

ιε) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 300€ πρόστιμο σε έμπορο για παραβίαση του ποσοστού επιτρεπόμενου αριθμού εμπόρων και παραγωγών στη λαϊκή αγορά, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ιστ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και από 300€ πρόστιμο σε δύο (2) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

ιζ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και από 300€ πρόστιμο σε ένα (1) συμμετέχοντα για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

ιη) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και από 300€ πρόστιμο σε τέσσερις (4) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ιθ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και από 300€ πρόστιμο σε τέσσερις (4) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

κ) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 5.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και από 300€ πρόστιμο σε πέντε (5) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

κα) Βεβαιώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ τρεις (3) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

κβ) Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 13.500€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

κγ) Επιβλήθηκε από την ΕΑΔ ένα (1) διοικητικό πρόστιμο αξίας 300€ σε υπεύθυνο επιχείρησης για μη χρήση μάσκας, στο Δήμο Περιστερίου.

κδ) Επιβλήθηκαν από την ΕΑΔ δύο (2) διοικητικά πρόστιμα συνολικής αξίας 600€ (2x300€) για μη χρήση μάσκας, στο Δήμο Κηφισιάς.

Γ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει ήδη αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν για κάθε περιοχή ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, μεταξύ των οποίων και η περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα: 

Η Κρίσι Τέιγκεν στο πλευρό της Μέγκαν Μαρκλ: Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα σταματήσουν μέχρι να αποβάλει!

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την κατεστραμμένη από τους τζιχαντιστές Μοσούλη

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Σλοβακία: Ασθενείς με Covid-19 διακομίστηκαν σε Πολωνία και Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης