Κορωνοϊός - Θήβα: Ένα μήνα μετά τον θάνατο της 16χρονης από Covid, η οικογένεια ζητά απαντήσεις

Κορωνοϊός - Θήβα: Ένα μήνα μετά τον θάνατο της 16χρονης από Covid, η οικογένεια ζητά απαντήσεις

Η μητέρα της άτυχης Μαργαρίτας παλεύει ακόμα με τον κορωνοϊό - Τραγική φιγούρα ο αδερφός της κοπέλας - Η Εισαγγελία Θηβών έχει διατάξει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το συμβάν - Τι ζητά η οικογένεια μέσω του δικηγόρου Γρηγόρη Βυτινίδη

meth_william_main
Ένας μήνας έχει περάσει από τη στιγμή που η 16χρονη Μαργαρίτα έφυγε από τη ζωή λόγω κορωνοϊού και η μητέρα της, η οποία είχε, επίσης, προσβληθεί από τον φονικό ιό, συνεχίζει να παλεύει για τη δική της ζωή.

Η ιστορία της Μαργαρίτας είχε προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη και ο θάνατός της βύθισε στο πένθος την Θήβα απ' όπου καταγόταν.

Τραγική φιγούρα ο γιος της οικογένειας ο οποίος πλέον ζει με την ανάμνηση της αγαπημένης του αδερφής, ενώ αναμένει την εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας της μητέρας του. Από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια της 16χρονης κάνει λόγο για ιατρικές παραλήψεις, ενώ μέσω του δικηγόρου που χειρίζεται την ευαίσθητη υπόθεση αναμένει απαντήσεις για τη διακρίβωση των αιτιών θανάτου της αγαπημένης τους Μαργαρίτας.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Γρηγόρης Βυτινίδης, ανέφερε: «Στα πλαίσια της διακρίβωσης των πραγματικών αιτίων του θανάτου της Μαργαρίτας, η οικογένεια και ειδικότερα ο αδελφός της και η θεία της, μου έδωσαν την εντολή να πράξω με κάθε νόμιμο τρόπο ό, τι είναι απαραίτητο για την διακρίβωση των αιτιών θανάτου του 16χρονου κοριτσιού. Πρόκειται για το νεότερο θύμα της πανδημίας στην Ελλάδα και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, τη στιγμή που η μητέρα της παραμείνει στην εντατική, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στην ζωή. Με δεδομένο ότι σήμερα ο ιός καλπάζει, γνωρίζουμε ότι η Εισαγγελία Θηβών έχει διατάξει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το συμβάν.

Εκείνο που θα πρέπει να ερευνηθεί και η οικογένεια θέτει από την πλευρά της εύλογα ερωτήματα, είναι: 1) αν τόσο η μητέρα όσο και η κόρη, όταν προσήλθαν στο νοσοκομείo της Θήβας εξετάσθηκαν επιστάμενα για την κατάσταση της υγείας τους. Πως κρίθηκε η σοβαρότητα του περιστατικού και αν θα έπρεπε να τύχουν νοσηλείας; 2) αν πράγματι είχαν βαριά συμπτώματα, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους; 3) αποτέλεσε το νεαρό της ηλικίας του κοριτσιού λόγο για να μην γίνει η εισαγωγή της στο νοσοκομείο; 4) έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθούν αν υπήρχαν κάποια υποκείμενα που θα μπορούσα να συμβάλλουν στην επιδείνωση της κατάστασης τους;

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο πλήρους, ενδελεχούς έρευνας για να διαπιστωθεί αν πράγματι υπήρξαν βαριές αμέλειες στην περίπτωση των δυο αυτών γυναικών και αν η απάντηση είναι καταφατική, να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες. Η οικογένεια δεν θέλει σε καμία περίπτωση να απαξιώσει την υπερπροσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού της χώρας που προσπαθεί και δίνει μία καθημερινή μία άνιση μάχη με ένα άγνωστο εχθρό. Θέλει όμως να υπάρξουν απαντήσεις στο ερώτημα τι πράγματι συνέβη και τι θα μπορούσε να γίνει. Η πιο τραγική φιγούρα του δράματος είναι ο αδελφός της Μαργαρίτας, οποίος καλείται να ζήσει την υπόλοιπη ζωή με την ανάμνηση πλέον της αδελφής του».

Για την υπόθεση, όπως είπε και ο κ. Βυτινίδης, η Εισαγγελία Θηβών έχει διατάξει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Ειδήσεις σήμερα

Οι φάκελοι του ΣΕΗ «βγάζουν» κακουργήματα για 3 ηθοποιούς - Δεν έχουν παραγραφεί

Σκληρό lockdown έως την Καθαρά Δευτέρα: Τι αλλάζει σε κωδικούς και ωράρια

Απεργία πείνας Κουφοντίνα: Ένα δαιδαλώδες νομικό ζήτημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης