Κορωνοϊός: Νοσοκομεία αποκλειστικά για ασθενείς με Covid το Σισμανόγλειο και το Τζάνειο
Το ΝΙΜΤΣ και το «Ερρίκος Ντυνάν» θα κληθούν να δηλώσουν το βάρος της νοσηλείας των non Covid-19 ασθενών, ώστε να συνεχιστεί χωρίς αναταράξεις η λειτουργία του ΕΣΥ και η κάλυψη των αναγκών των πολιτών
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, το Σισμανόγλειο θα γίνει νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό.
Τις επόμενες ώρες πρόκειται να αρχίσει η διακομιδή των ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας προς άλλα νοσοκομεία.
Το ΝΙΜΤΣ και το «Ερρίκος Ντυνάν» θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας των non Covid-19 ασθενών, ώστε να συνεχιστεί χωρίς αναταράξεις η λειτουργία του ΕΣΥ και η κάλυψη των αναγκών των πολιτών.
Επίσης, για τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής σχεδιάζεται να παραχωρηθεί το νοσοκομείο Τζάνειο για τις ανάγκες της επιδημίας και τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.