Γερμανικό δημοσίευμα: Η Ελλάδα δείχνει πώς γίνονται οι εμβολιασμοί χωρίς χάος και ουρές

Γερμανικό δημοσίευμα: Η Ελλάδα δείχνει πώς γίνονται οι εμβολιασμοί χωρίς χάος και ουρές

Το δημοσίευμα του RND συγκρίνει τη χώρα μας με τη Γερμανία, όπου η διαδικασία εμβολιασμού «δοκιμάζει την υπομονή πολλών»

promitheas
Ανταπόκριση από την Αθήνα στο δημοσιογραφικό δίκτυο Redaktionsnetzwerk Deutschland, με τον τίτλο «Ελλάδα: πώς γίνονται οι εμβολιασμοί χωρίς χάος».

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «Η Γερμανία δοκιμάζει την υπομονή πολλών που θέλουν να εμβολιαστούν περιμένωντας απελπισμένα σε μια τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας. Το γεγονός ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν διαφορετικά αποδεικνύει το παράδειγμα της Ελλάδας. Η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ ενός ενιαίου ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολισμού. Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής καλύτερα στην πανδημία από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες χάρη στα πρώτα περιοριστικά μέτρα. Τώρα η χώρα δείχνει πώς να οργανώσει και τους εμβολιασμούς. Δεν υπάρχουν ουρές μπροστά από τα περισσότερα από 700 κέντρα εμβολιασμού. Έχουν χορηγηθεί σχεδόν 800.000 δόσεις εμβολίου μέχρι σήμερα. 270.000 άτομα έχουν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση».

Στο άρθρο αναλύεται η διαδικασία που εφαρμόζεται στην Ελλάδα προκειμένου να κλείσει κανείς ραντεβού για τον εμβολιασμό του, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενώ τονίζεται ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα προκειμένου να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Παρατίθεται ακόμη δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, ο οποίος περιγράφει την «ελληνική συνταγή επιτυχίας» με τις λέξεις «ψηφιοποίηση, διαφάνεια, κεντρικός σχεδιασμός και παρακολούθηση των διαδικασιών σε πραγματικό χρόνο», ενώ επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, χάρη στην ομαλή οργάνωση, μόνο το 0,5% των πολύτιμων δόσεων εμβολιασμού λήγει και πρέπει να απορριφθεί.

Όπως προστίθεται, η Ελλάδα προωθεί ταυτόχρονα την καθιέρωση ενιαίου πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο θα διευκολύνει τις διακοπές και τα επαγγελματικά ταξίδια για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Πηγή: dw.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα: 

O Τούρκος που φέρεται να έσπρωξε την έγκυο γυναίκα του από γκρεμό γύρισε στο σημείο για να... ποζάρει (Φωτογραφία)

«Αφέντρα» για Άρμι Χάμερ: Το «φετίχ κανιβαλισμού» είναι... νορμάλ στους BDSΜ κύκλους


Μέλος επιτροπής υπ. Υγείας (ΘΕΜΑ 104,6): Η Αττική χρειάζεται παράταση lockdown μίας ή δύο εβδομάδων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης